cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović

clock-img

23.11.2012, 14:09

clock-img

adulence

pencil-img

7314

iskreno da ti kazem ja sam u 9.mesecu treba svaki cas dase porodim i nemam pojma kako to funkcionise...

clock-img

23.11.2012, 20:32

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Jano, a zašto bi ti na porođaju davali inekciju? Ne razumem user posted image Ja sam se prvi put tamo porodila i ide braunila u venu na šaci, i sve vreme je tu, i nakon porođaja. Ništa i nigde drugde me nisu bockali.
Inače mene je moj ginekolog danas poslao na bolničko lečenje u DM jer mi antibiotici ne pomažu kod ešerihije, pa pošto se u našem DZ ne daju inekcije longacefa, morala bih da ih primim u DM. Međutim ni oni tamo ne daju longacef, već neku zamenu (zaboravih kako se zove, da li Tricef ili nešto slično user posted image ) U svakom slučaju, primio me dr Nikitović, pregledao i po njegovom mišljenju nisam za bolničko lečenje pa me je vratio kući uz još jednu kutiju antibiotika, nakon čega treba da se pojavim sa analizama urina i urinokulture opet. I tako, ako sam dobro shvatila, trudnoću će mi, sada, zbog problematične bakterije, voditi tamo. Inače, nisam imala priliku da o ovom dr pročitam utiske, ali mene je oduševio - divan, pristupačan, predusretljiv i komunikativan.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

23.11.2012, 21:22

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jedine injekcije koje sam u DM primila su injekcije diklofenaka jer sam imala jake bolove zbog peska i ešerihije a to mi se pojavilo nakon porođaja. Nisam čula da nekome daju neke druge injekcije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.11.2012, 23:36

clock-img

jana85

pencil-img

15

Prva mi je trudnoca pa ne znam kakva je procedura. Snelle jesi se porodila prirodno? Inace se ne plasim injekcija, ali mi je sada zadnjica u haosu, do danas sam primala longacef. Imam drugarice koje su braunilu imale samo u sali a posle su im non stop davali im injekcije kao i one koje nisu imale ni braunilu niti su posle porodjaja bilo sta dobijale. Ni jedna se nije porodila u DM pa zato pitam kakva je kod njih procedura.

clock-img

24.11.2012, 08:20

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Prirodno sam se porodila. E da, sad sam se tek setila, dobijali smo inekcije diklofenaka protiv bolova, ali verujem da tebi mogu da ga daju i u tabletama user posted image Tvoj je izbor da li ćeš inekciju ili ne. Ja sam je uzimala obično pred spavanje da bih mogla da odmorim barem noću. Mene je bolela rana od epiziotomije, pa zbog toga. Ali daleko od toga da su to nepodnošljivi bolovi, dakle mogu da se izdrže.

"Bato, puno te volim"

clock-img

24.11.2012, 08:28

clock-img

lesica

pencil-img

12015

I ja sam se u Misovicu porodila i jedine injekcije koje sam dobila su bile nakon porodjaj,diklofenak protiv bolova,i injekcija oksitocina za skupljanje materice. Sve ostalo je bilo preko braunile koju ti aplikuju još u pripremi.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.11.2012, 08:45

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ali te inekcije oksitocina ne dobijaju svi, barem ja nisam.

"Bato, puno te volim"

clock-img

24.11.2012, 08:55

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Baš tako! Meni nije počela materica da se skuplja,pa je hormon morao. A diklofenak sam ja sama tražila.

clock-img

24.11.2012, 17:45

clock-img

jana85

pencil-img

15

Hvala vam devojke, a koliko ste tih injekcija dobijale ako ne budem mogla da ih izbegnem??

clock-img

24.11.2012, 17:58

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Svako veče po jedna, pošto sam bila 3 dana, i izašla 4-og znači 3 injekcije.

"Bato, puno te volim"

clock-img

24.11.2012, 18:41

clock-img

jana85

pencil-img

15

Uh, a da li bi mi pomogli diklofenak cepici? Zar se kod prirodnih porodjaja ne ostaje samo 2 dana?

clock-img

24.11.2012, 20:29

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ako je sve ok, treći dan se izlazi. Moje dete je dobilo žuticu i pedijatar mi je savetovao da ostanem dok se to ne sredi, bolje da smo tu u bolnici nego posle da vučemo po lekarima. A ja sam posle porođaja zaradila ešerihiju i pesak u mokraći tako da su me i zbog toga zadržali, imala sam užasne bolove. Porođaj je pesma naspram toga.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

25.11.2012, 14:01

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ana, kako su ti na kraju rešili problem sa ešerihijom?

"Bato, puno te volim"

clock-img

25.11.2012, 17:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pila sam panklav, po antibiogramu i srećom odmah je prošlo, više nisam imala problema. Ali ne daj bože nikome odmah posle porođaja, rana peče i boli, bešika puna a nema šanse da kap ispiškiš.. kad je dr video rezultat urinokulture samo se uhvatio za glavu. 

clock-img

26.11.2012, 17:17

clock-img

jana85

pencil-img

15

Interesuje me jos nesto vezano za porodiliste DM. Jel dozvoljeno u salu da se nosi mobilni telefon, tj kad mogu suprugu da javim da sam se porodila?

clock-img

26.11.2012, 17:26

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Sve sam uložaka ostavljaš u kesi koja ostale u pripremnoj sobi,i tek ti je nakon porodjaja i pošto tebe srede donose.

clock-img

26.11.2012, 21:25

clock-img

sanja 92

pencil-img

48

jano jedino da prosvercujes mobilniuser posted image ,da sam ga imala pored sebe brze bi mi vreme proslo,za sledeci put cu znati

clock-img

26.11.2012, 23:24

clock-img

adulence

pencil-img

7314

posto verujem da se sve razlikuje od porodilista do porodilista mozda se i ovo razlikuje,da li traze da se skine bas sve od nakita(pirsing) pre porodjaja?

clock-img

27.11.2012, 16:29

clock-img

sanja 92

pencil-img

48

da,sve skidas od nakita pa cak i pirsing

clock-img

27.11.2012, 16:40

clock-img

adulence

pencil-img

7314

hvala imam mali problem danima ne mogu sama da skinem pirsing pa zato pitam inace mi nije to nikakav problem nego ne znam sta cu ako ne uspem da ga skinem,a krenem u porodiliste...user posted image user posted image

clock-img

27.11.2012, 16:41

clock-img

sanja 92

pencil-img

48

skinuce ti oniuser posted image

clock-img

27.11.2012, 16:44

clock-img

adulence

pencil-img

7314

ahahhahaha samo da mi ne otkinu pola usne....hvala ti u svakom slucaju...

clock-img

27.11.2012, 16:46

clock-img

sanja 92

pencil-img

48

nema na cemu,al ako skines pirsing brzo ce ti zarasi rupica

clock-img

27.11.2012, 16:57

clock-img

adulence

pencil-img

7314

pa znam ali sta da radim ne mogu im reci ja necu da skinem da mi ne zaraste rupica...user posted image user posted image

clock-img

27.11.2012, 17:12

clock-img

jole82

pencil-img

5141

To je verovatno pravilo bolnice, a i oni da budu mirni....u svakom slucaju poenta je da ne smes da imas metal na sebi...ako ne daj boze dodje do komplikacija...zato postoje silikonske mindjuse koje ne moraju da se skidaju zbog toga..jedino moze da bude zeznuto ako ti zakace...ja isto imam pirsing na pupku i uzela sam tu silikonsku mindjusu i nosim je...ja idem sa njom, pa ako me nateraju user posted image ja cu da je skinem..a i ne verujem da za par sati moze da zaraste pirsing star 10 godina...posebno sto nije sluzokoza u pitanju...jos kad se bude zbrckala kozauser posted image bice mesta i za djusu user posted image

Enyoj the silence!