cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović

clock-img

25.10.2012, 10:52

clock-img

Pai Mei

pencil-img

97

hocu, bez brige, samo da se nateram da izadjem, smrrrrzla sam se danas nesto

clock-img

26.10.2012, 14:17

clock-img

ivankee

pencil-img

16

Ja cu kod anesteziologa krajem novembra...

clock-img

26.10.2012, 14:53

clock-img

adulence

pencil-img

7314

a sto tako kasno ako ti je tad termin ne brines se da ne daj boze krene ranije a nisi obavila pripreme...

clock-img

26.10.2012, 15:07

clock-img

ivankee

pencil-img

16

Tako su mi rekli :( ja bi sad kod anesteziologa sto se mene tice,da se obezbedim na vreme

clock-img

26.10.2012, 16:27

clock-img

adulence

pencil-img

7314

aaaaa...ja se nadam da cu u sredu konacno dobiti uput pa pravac dm...

clock-img

26.10.2012, 17:09

clock-img

Pai Mei

pencil-img

97

devojke, ja dosla danas sa pregleda i posle razgovora sa anesteziologom...
za razgovor treba preporuka lekara, krvna slika i knjizica
prvo anesteziolog odrzi predavanje kratko, onda sa svakim pojedinacno poprica, pregleda ks, da li je neko alergican na nesto, prethodne operacije, anestezije i neuroloski problemi i ako je sve ok dobijete papiric koji se nosi na porodjaj...

danas je bilo nekoliko otpusta pa sam gledala bebice sa rodteljima kako odlaze, sestre super ljubazne i ja ne smem ni da mislim sta ako me vrate odande...

inace, meni su rekli da cim udjem u 36. nedelju idem na razgovor sa anesteziologom, verovatno je sigurnije...
sa bebom je sve ok, ima 3kg, posteljica je zrelija malo tako da je moguce da ce porodjaj biti pre teriman a ja se samo nadam da ce biti i mesta

clock-img

29.10.2012, 14:01

clock-img

Elena 83

pencil-img

7

Evo i mene sa mojim iskustvom u DM,porodila sam se 19.10 u ranim jutarnjim casovima i ako sam htela epidural nisam stigla da ga dobijem kad sam dosla tamo bila sam otvorena 6 prsta,a dok sam otisla gore na pripremu bila sam skorz otvorena,tako da sam legla na sto samo da se porodim,takav porodjaj bih pozelela svakom. E sad sto se tice bolnice kao i u svakoj ima i ljubaznih sestara i onih manje ljubaznih,ali dobro to nije tako bitno,ali velika zamerka im je to sto su vrata nocu otvorena i sve se cuje,i kad prolaze u onim klompama i bebe iz drugih soba koje placu tako da i ako imas srece da tvoja beba ne place neces moci da spavas od drugih. Prvi put sam se porodila u frontu i sto se tice spavanja mnogo bolje sam tamo prosla,tako da znate da se naspavate pre porodjaja jer tamo necete moci! Zelim vam puno srece da vas prime,kad dodje vreme! user posted image

clock-img

29.10.2012, 16:23

clock-img

NIKII

pencil-img

4

Pozdrav devojke,

samo sam htela se javim kao nova mama koja treba da se porodi u DM u skorije vreme

07.11 imam UZ kod Dr Rodic ali vidim da nju nesto slabo komentarisu :) mozda je dobra mozda ne

meni je par puta unela neke sumlje sto se bebe tice i onda posle panike i trazenja saveta drugih lekara (citajte privatnih) naravno malo sam se smirila

zanima me da li je pomenuta Dr rRodic nekoga od Vas poradjala i kakva su Vasa iskustva

Hvala i pozdrav,

N.

clock-img

30.10.2012, 08:46

clock-img

sasaaa

pencil-img

42

IZVORNA PORUKA: NIKII

zanima me da li je pomenuta Dr rRodic nekoga od Vas poradjala i kakva su Vasa iskustva

Hvala i pozdrav,

N.

Ne znam je, ali koliko sam cula budu po 2 dr pri porodjaju.

Ja sam juce bila na drugom pregledu kod dr Maje Antic, bas je bila velika guzva, a ona me iznenadila-nasmejana, ljubazna, malo komentarise ali je rekla sve je ok, pa onda i ne brinem, kada sam je priupitala za velicinu bebe gde me moj dr iz dz maltretira, ona je rekla da je u pitanju genetika, posavetovala me oko ishrane, cak se i nasalila posto nosim decaka, a vec sam rodila sina da cu za dve godine opet kog nje sa devojcicom. user posted image

Bas sam pozitivno iznenadjena.

Sestre na prijamnom salteru kao da rade u maxiju, i opet su profesionalne, ljubazne, objasne i po 2 puta i kad se setim onih iz NF user posted image zalim sto nisam i prvi put isla u DM postedjela bih sebe stresova i komplikacija.

Samo da bude mesta kad krene porodjajuser posted image

clock-img

30.10.2012, 14:12

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Čula sa da su jako pooštrili kriterijume za prijem u DM u smislu da doktori čuvaju mesta samo svojim pacijentima....Koliko je to tačno?
Ja sam se pre dve i po godine porodila tamo bez bilo kakve veze, ali me sad ovo brine, da iako ima mesta, neće me primiti jer nisam pacijent nijednog njihovog ginekologa user posted image Zna li neko koliko je to tačna info?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

30.10.2012, 14:21

clock-img

adulence

pencil-img

7314

joj snelle vise ne znam sta da mislim ,meni se polako blizi ulazak u deveti treba na razgovor kod anesteziologa uskoro,tako d mogu da vam usput javljam kakvo je stanje...

clock-img

30.10.2012, 14:24

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A ti nemaš tamo nikakvu vezu za prijem?

"Bato, puno te volim"

clock-img

30.10.2012, 14:29

clock-img

adulence

pencil-img

7314

iskreno imam vezu ali sam nesto razmisljala dzabe mi sto imam vezu ako ce u trenutku kada mi krene porodjaj da bude pun dm mislim nece sigurno nekoga izbaciti,ali moja drugarica se tamo pre dva meseca porodila bez veze ikakve...

clock-img

30.10.2012, 14:32

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

E ako se tvoja drugarica porodila tamo pre dva meseca bez veze onda je moja info lažna!
Adulence, ima nade za nas! Samo čekaj da ti kontrakcije budu na 3 minuta i ne mogu da te vrate user posted image

"Bato, puno te volim"

clock-img

30.10.2012, 14:34

clock-img

adulence

pencil-img

7314

znam ali ja bi nekako da dobijem i epidural a bojim se da necu ako budem cekala toliko...nisam pametna ovo mi je prva beba i nemam pojma kako trea da se ponasam...

clock-img

01.11.2012, 10:47

clock-img

sasaaa

pencil-img

42

Snelle, moj ti je savet da uzmes uput od svog dinekologa i zakazes u DM pregled u redovnu dnevnu ambulantu sto pre. Pojavis se na pregled, urade uz najcesce, dobijes papiric, otvore ti tamo karton i dogovoris se sa tim ko te pregledao kad da dodjes sledeci put. Ako nema mesta kod tog dr koji te je pregledao neka ti zakazu za taj datum kod dezurnog pa ko god to bude. Oni nece da kazu kad je ko dezuran. Ja sam prvo telefonom birala dr i rekli mi da je sve zauzeto i onda sam im rekla datum i oni zapisali moje podatke, i tog dana u zakazano vreme se javis na salter. Mozda je malo drugacije ako ides kod njihuser posted image kada ti krene porodjaj. Moja prijateljica se porodila u junu, bila je 3 dana sama u sobi. Sve zavisi od guzve user posted image

clock-img

01.11.2012, 10:53

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Sasa, meni moj dr NEĆE da da u put za DM. Toliko o tome.

"Bato, puno te volim"

clock-img

01.11.2012, 13:52

clock-img

sasaaa

pencil-img

42

Zar je to moguce? A da promenis dr? ili da odes u drugu smenu da zamolis? Sta kaze kao razlog? Moj je isto zezao, kao rano je i ja navaljivala i onda mi dala.

clock-img

01.11.2012, 13:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Snelle, ja mislim da nema prava da ti ne da uput. Obrati se zaštitniku prava pacijenata i objasni mu o čemu se radi. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.11.2012, 13:59

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Snelle ja sam konacno juce dobila uput,eto tek mi je dao kad sam mu rekla da mi treba za anesteziologa,pre toga nije hteo ni da cuje...

clock-img

01.11.2012, 14:27

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Sasa, nisam mu tražila sada uput. Tražila sam u prethodnoj trudnoći i odgovor je bio da nema potrebe da mi se trudnoća vodi u porodilištu, ili da idem na preglede tamo jer mi je trudnoća uredna, tj. bez problema. Plus, ja sam iz Obrenovca, pa kao što bih išla za Bg?
Ana, on je načelnik ginekologije, ne bih ga menjala, jer su ostali lekari grozni. Moja kuma je jedno vreme radila u Višegradskoj i kaže da su se tamo dr smejali kad bi videli sa kakvim sve dijagnozama, naravno pogrešnim su, obrenovački ginekolozi slali žene kod njih. Tako da MORAM da ostanem kod njega. A taman posla da tražim od drugog lekara uput - pa zar da se načelniku "suprostave"? Ostaje mi da opet probam da ga zamolim, kao čovek čoveka, da objasnim zašto mi je to toliko bitno, pa ako uspem - uspela sam, a ako ne - kako mi bude.
Adulence, pa ja verujem da će i kod mene biti takva priča.

< Poruku je uredio Snelle -- 1.11.2012 14:30:12 >

"Bato, puno te volim"

clock-img

01.11.2012, 20:41

clock-img

Pai Mei

pencil-img

97

sta je potrebno od analiza za prijem u dm?
meni je danas dr u domu zdravlja dala uput za hbs antigen, za krvnu grupu i rh faktor, ali nista drugo, kaze da ce mi oni dati, medjutim ja verovatno necu ici kod njih do prodjaja pa da znam sta da pripremim jos
ili da idem u dm i trazim od njih upute za te analize, posto mi je ona dala i uput na kome pise da urade pripreme za porodjaj?

pojma nemam vise, skroz sam se pogubila...
i da, i ona mi kaze da u poslednje vreme vracaju :(

clock-img

01.11.2012, 22:56

clock-img

ivankee

pencil-img

16

Mozda je bolje da odes pravo kod njih da pitas sta ti treba za prijem,da ne bude posle FT1P(fali ti 1 papir) mislim da cak imas na njihovom sajtu sta ti treba za prijem u porodiliste

clock-img

01.11.2012, 23:11

clock-img

Pai Mei

pencil-img

97

sadacitam na sajtu, kazu da treba neki zeleni uput : S
ne znam sta to znaci, meni je ova dala obican beli na kome pise :uput za stacionarno lecenje, dijagnoza :za porodjaj
sada tek ne znam da li je to to,mislim sta znaci zeleni uput, grrrrr

clock-img

02.11.2012, 17:03

clock-img

Elena 83

pencil-img

7

Pai Mei to je taj uput,nekada je bio zeleni pa ga i dalje tako zovu sad je beli. user posted image Ja sam ti na 42.strani odgovorila sta ti treba za prijem u porodiliste,ali ne treba toliko da brinete cak i da vam nesto fali nece vas vratiti zbog toga,moja kuma nije imala sve papire pa su je ipak primili i porodili.