Drage dame,
da se javim, porodila sam se pre mesec dana u "Dragisi" pa da podelim utiske.
Porodio me je dr Nikitovic, ozbiljan je i temeljan, hoce i da se nasali, mada nije previse hteo da razgovara i da me malo vise uputi u to sto se desava. Uglavnom, bila je strasna guzva te noci, poradjale smo se kao na traci, a porodjene smo lezale i po hodnicima... Babica Saska je bila uz mene, zena u godinama, prijatna i pristojna. Anesteziolozi su bili malo smotani, trebalo im je dobrih 45 minuta da pronadju mesto gde da mi daju epiduralnu anesteziju, ali je i to vredelo jer sam je dobila u tri navrata. Sto se epidurala tice, iako su bili spori i bockali me po celim ledjima, nikakvih problema nisam imala sa tim osim blage osetljivosti par dana kasnije u tom predelu.
Inace, za one koje se plase dr Loncara mogu da kazem da je i on bio dezuran te noci i da me je i on pregledao nekoliko puta dok je Nikitovic poradajao neke druge zene. Takodje, dok je Nikitovic odremao ili dok se bavio oko drugih pacijenata, Loncar je porodio nekoliko zena i to bez problema, nisu se zalile niti su prosle losije od mene.
Porodjaj i oporavak posle porodjaja je sasvim individalan, sasvim lican, ja sam u prvom trenutku bila prezadovoljna doktorom a kasnije kad sam gledala kako se druge zene brze oporavljaju od mene postala sam prilicno ogorcena na doktora Nikitovica. Medjutim, misljenje sam promenila kad me je posle par dana patronazna sestra malo pogledala i rekla mi da je sve odlicno usiveno, da je rana mala, a jos kad sam posle samo 7 dana bila kao nova, o doktoru sam pocela da mislim sve u superlativu.
Sto se tice programa bejbi-frendli, meni je prijao jer sam po povratku iz porodilista poznavala svoje dete, znala da ga nahranim i presvucem. Bila sam u sobi sa jos 4 zene, dakle 5 bebica koje naizmenicno placu. Posle par sati mucenja zbog stalnog plakanja bebica prestala sam da reagujem na to i da cujem samo svoje dete. Kasnije sam spavala kad god moja beba spava i nije me nijednom probudila niti mi smetala neka od drugih beba. Takodje, bebu ne budi plac druge bebe vec glad ili mokre pelene. Jedino sto je bilo zena koje uopste nisu prilazile svojoj deci kada placu sa izgovorom da ne mogu da ustanu iako za to nema nikakvog medicinskog opravdanja. Takva deca su plakala po pola sata bez prestanka i to je zaista tesko slusati jer je to vec plac ocajanja jer je takva beba ne samo gladna vec i tuzna sto je majka ne dodiruje.
Da konacno zakljucim - i drugo dete cu roditi u ovom porodilistu ako Bog da.
Izvinjavam se na opsirnosti i pozdravljam sve buduce porodilje...