cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović

clock-img

26.07.2012, 15:34

clock-img

mateja22

pencil-img

7

Ja sam se porodila u DM 7 jula i porodila me dr Radunovic kao i pre cetiri godine sa prvim detetom,ako vas nesto zanima pitajte.A sto se tice mesta u bolnici to je cista sreca i ako imate vezu moze da se desi da vas ne prime jer se desava da zbog guzve obustave prijem u bolnicu.

clock-img

26.07.2012, 20:14

clock-img

dumisko

pencil-img

78

Čestitam mateja22, elem imam pitanjce...dal ti je porođaj iznenada krenuo ili je dogovor sa dr?

clock-img

26.07.2012, 21:41

clock-img

kalinka

pencil-img

6

e to ne znam moras da vidis sa njim,taj dan kad sam se ja poradjala bio je dezuran...meni je malo oticala plodova voda pa mi je on rekao da dodjem taj dan,jer meni je termin bio 17mart,a porodila sam se 11-og

clock-img

26.07.2012, 22:11

clock-img

jagodica12

pencil-img

44

cestitam mateja22 user posted image
inace, sto vise informacija o Radunovicki sto se mene tice :)

clock-img

26.07.2012, 22:47

clock-img

vision

pencil-img

1072

jagodica12, ako mene pitas nema boljeg lekara od dr Radunovic. Uzivaj i idi na porodjaj bez ikakve bojazni i stresa, pricaces nam ovde koliko ti je bilo super... :))

clock-img

26.07.2012, 23:41

clock-img

mateja22

pencil-img

7

Meni je termin bio 2.7 i isla sam na ctg svaki dan do 5.7 i nisam imala nijednu jedinu kontrakciju onda sam se dogovorila sa doktorkom da dodjem 7.7 da me poradja,i na moju srecu noc petak na subotu dobijem blage bolove ali dovoljno da ne mora da mi izaziva porodjaj.Ujutru sam otisla u bolnicu dok su me primili,sredili i stavili na sto ja otvorena 4 prsta taman za epidural,posle je sve islo glatko porodjaj nisam osetila najvise sto me je bolelo to je igla koju su mi zabili u ruku.A za dr Radunovic samo reci hvale.

clock-img

26.07.2012, 23:47

clock-img

mateja22

pencil-img

7

Ako si kod Radunovicke budi bez brige,kao sto sam rekla poradjala me pre cetiri godine u frontu a i sada,meni je mnogo znacila.

clock-img

27.07.2012, 09:54

clock-img

jagodica12

pencil-img

44

Jesam sad kod nje, na poslednjem pregledu sam slucajno zapala kod nje i kad je videla kako me setaju i da nemam svog doktora, predlozila mi je da dolazim kod nje. Pitala me je hocu li da mi indukuje porodjaj u njenoj smeni ako proceni da cu uskoro, sto bi meni bas odgovaralo, prvenstveno jer imam vec jedno dete pa ne bih da mi pocne porodjaj kad smo nas dve same kod kuce, ili u sred noci, sta cu s njom... Al posle mi djavo nije dao mira, pa reko da ne ocekuje Dr mozda neki dinar za tu "uslugu".

clock-img

27.07.2012, 10:26

clock-img

xxxyy

pencil-img

79

Da li neko mozda zna koliko se u napred vidi kada ce pordjaj. Meni to doktor nije rekao, kaze samo praticemo pa se to polako vidi. Ali nisam ga ni pitala detaljno, a sada vidi da ste pisale nesto o posteljici.

clock-img

27.07.2012, 11:22

clock-img

jagodica12

pencil-img

44

meni je gledala zrelost posteljice, protok kroz pupcanik i kolicinu plodove vode, i na to sve dodas ctg ima li kontrakcija i koliko si otvorena

clock-img

27.07.2012, 12:57

clock-img

dumisko

pencil-img

78

Jagodice sada sam i ja počela da sumnjam kad se ide na dogovor da ne očekuju neki dinaruser posted image ,sestra mi je dva puta tako prošla ali je muž dobrano častio dr, au a ja sam zaboravila na to i utripovala da je to praksa...realno i nije već dr dobra volja..

clock-img

27.07.2012, 13:05

clock-img

jagodica12

pencil-img

44

pa nije praksa, mislim sto bi ona meni cinila bio kakvu uslugu a vidi me prvi put u zivotu ?! aj da sam sve vreme bila kod nje, da sam preko neke veze, al ovako... sto kaze moja tetka, dok ti ne trazi nemoj nista da dajes :D.
Mislim kad bi mi to ucinila i proslo sve kako treba vrlo rado bih joj odnela nesto da se zahvalim, a pri tom ne mislim na pare, al svakako ne bih dala 300-400 evra (nit imam para za bacanje, a ne bih ni dala i da imam, pre bih za bebu to potrosila)

clock-img

27.07.2012, 16:15

clock-img

mateja22

pencil-img

7

Ne ocekuje ona pare,a ako mozes da se dogovoris sa njom to ti je super,a tvoja dobra volja da li ces je castiti nesto ili ne pri tom ne mislim na pare.

clock-img

27.07.2012, 16:20

clock-img

mateja22

pencil-img

7

Mogu da ti kazu otprilike a ni to nista ne mora da znaci,meni je posteljica bila 3 stepen pre devetog meseca pa je po tome bilo da cu se mozda poroditi cim udjem u deveti i glava bila skroz nisko i nista od te procene ja presla termin pet dana.

clock-img

27.07.2012, 16:38

clock-img

maleckamalena

pencil-img

5

Narode,
Ne postoji dijagnosticka metoda na svetu koja ce predvideti kada ce poceti porodjaj, kao ni metoda koja vam predvidja kakav ce biti isti.

Ja nikada ne bih dala da mi se porodjaj indukuje ako nije vec zapocet, samo zato sto je neki doktor tu, to je uvek igranje sa zivotima. Nista na silu, samo prirodno kad pocne. Citala sam da trudnoca traje od 38-42 nedelje, cemu onda da me neko grubo pregleda, rucno otvara i slicno, ako je sve ok sa mnom i sa bebom. Ako doktor hoce da mi ucini i da bude na mom porodjaju, onda ce to uraditi onda kada je vreme za to, a ne onda kada je doticni dezuran, mada razumem da je tako lakse.

A i to oko termina porodjaja...obicno se racuna po poslednjoj menstruaciji, ali ne mora da bude tako. Npr, ako je nekome menstruacija na 28 dana, taj termin je ok, ako je na manje ili vise dana onda nije.
Najtacnije se termin moze odrediti po Double testu ili po nekom ranom ultrazvuku. Tako su mi bar rekli, a nemam razloga da sumnjan u to

A ova bolnica je poznata po tome da bira klijentelu, ne znam po kom osnovu, al ajde, a i da ne ulazim u pitanje eticnosti toga.

clock-img

27.07.2012, 16:40

clock-img

dumisko

pencil-img

78

To na dogovor zbog mesta je najbolja opcija nikako ne čekati frku i zaglaviti drugo porodilište...e sada praviti se lud i nadati se najboljem i da sve bude ok pa i odneti joj nešto naravno, ali lakše mi kad pročitam da to ne rade da iznude user posted image

clock-img

27.07.2012, 16:45

clock-img

dumisko

pencil-img

78

maleckamalena ima logike prirodno jeste najbolje, milijarde žena je tako...ja sam konkretno utripovala DM i tu dr jednu ne znam možda grešim što sam se vezala i što bih radije dogovor nego da čekam u kući pa da me opali iznenada...ima nas raznih

clock-img

27.07.2012, 17:06

clock-img

maleckamalena

pencil-img

5

Naravno, svako bira kako zeli.
I najverovatnije ce sve proci dobro.
Ali, moze da se pretvori u pakao. Zasto tamo neki doktor da odredjuje kada ja treba da se porodim? to nije na njemu, nego samo da me pregleda onda kada nesto osetim.
Ne rizikujes nista cekajuci svoj prirodni tok stvari, a rizikujes mnogo pokusavajuci da ga obrnes.

Nemoj pogresno da shvatis moje pisanje, molim te.

U svakom slucaju, sve najbolje ti zelim, za sta god da se odlucis!

clock-img

27.07.2012, 18:23

clock-img

dumisko

pencil-img

78

ma kakvi pogrešno, sasvim ispravan stav a kada mućnem malo i ja bih volela da bude kao kod tebe dogovor ali da mi i krene pa da se poklopiuser posted image

clock-img

27.07.2012, 20:05

clock-img

xxxyy

pencil-img

79

Da li znate koji doktori u DM dolaze po pozivu? Ne to idukovanje nego kad krene

clock-img

27.07.2012, 20:34

clock-img

maleckamalena

pencil-img

5

Tamo su stvarno svi super, kome god da zapadnes, savesno ce uraditi svoj posao. Mada, cula sam od nekih ljudi da njih bije glas da su mlado porodiliste, te da nisu bas sasvim pripremljeni u strucnom smislu. Citala sam, npr da im je procenat carskih rezova preko 30, a da se svuda u svetu gleda da se taj procenat spusti na ispod 20, da imaju sve novo pa na taj nacin pridobijaju zene... Ma, ne znam ni ja sta da radim.
Volela bih da se negde osecam kao covek, sto je u Frontu ili Visegradskoj nemoguce, tamo su masine za poradjanje, pre bih neko manje intimnije porodiliste..
Uffffffffff...........

clock-img

27.07.2012, 22:06

clock-img

xxxyy

pencil-img

79

Meni su objasnili da je porodjaj rutinska stvar i da je najvaznije da se neko zauzme...ne znam, ja sam isla u front neko vreme i tamo imam nekog lekara koji mi je kao neka veza, i to porodicna. Svi ga hvale, ugledan doktor...bas ima ime, niti mi meri pritisak, niti mi vadi briseve ...mene je to strasno pogodilo. Pravi propuste kakve ja ne bih pravila. Ja u onom delu za presvlcenje, on onako dovikuje, e izmeri nekad pritisak kuci...ja se osecam tamo kao stoka, a ne kao covek. Ovde sam kod dr.Djekica i stvarno sam zadovoljna, on je bas detaljan sto se tie tih analiza i sve odradi i bas vidim da je ozbiljan...E sad, nemam pojma, ja opet ne verujem ni da su i u misoviu svi dobri, to je nemoguce. Bas je cudna ta statstika o carskim rezovima, to je bas mnogo, ipak je to operacija.

clock-img

27.07.2012, 22:16

clock-img

xxxyy

pencil-img

79

To sto su mlado porodiliste to nema veze, ti lekari su radili pre toga negde ili u Frontu ili Visegradskoj.  Opet cujem da oni ne primju nikog sa bilo kakvim zdravstvenim problemom samo ako ti je trudnoca skroz u redu, Stvarno ne znam.

clock-img

27.07.2012, 22:24

clock-img

vision

pencil-img

1072

Ja sam se recimo bila dogovorila sa dr da kad god mi krene porodjaj, dal danju ili nocu, da je zovem i da ce ona doci, jer ja sam iskljucivo htela da me ona porodi i samo ona, niko drugi i tako mi je bilo super sa tim dogovorom do kraja trudnoce, nekako sam se bila opustila i sve je ispalo super, bas se nisam uopste plasila porodjaja i planiram drugo dete i opet cu sve isto uraditi.
xxxyy porodjaj se ne moze predvideti, moze se samo indukovati kad je vec blizu termin ili kad se termin prekoraci, a da predvidis NE MOZES NI PO CEMU, tj ne mogu doktori!

clock-img

27.07.2012, 22:24

clock-img

Odri Hepbern

pencil-img

1626

Ja sam za sad zadovoljna sa izborom doktorke i uopste sa ovom bolnicom. Nadam se da se necu razocarati za vreme porodjaja. Posto cu ja brzo prenecu vam i svoje utiske. Svugde imate i pozitivne i negativne stvari,samo treba dobro razmisliti.
Vision a jesi li placala bolnici prisustvo dokt ili je to bio dogovor izmedju vas dve? Ako nije tajna ko ti je bila doktorka? Moja sestra se isto tako pre 2god porodila u DM i bila zadovoljna. Dokt je dosla kada joj je krenuo porodjaj.

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 27.7.2012 22:28:15 >