Zdravo svima. Izgleda da sam ja u onoj manjini koja je razocarana bolnicom DM i divno je sto nas je malo, ali ipak zelim da ovim postom dam podrsku svima koji nemaju lepa secanja na ovu bolnicu. Zelela sam da se poradjam u DM, nisam imala vezu nigde i sad jako zalim zbog toga. Posto mi se krvna slika pogorsala u devetom mesecu - trombociti su mi opali, dr Ilija Golubovic je predlozio da me proprate na patologiji trudnoce. Kod njega na pregled dosla sam sa uputom iz dz. Medjutim, misljenje dr Golubovica nije delila i dr Maja Antic. U 9.mesecu trudnoce, vratila me sa saltera i poslala da proveravam krvnu sliku u klinickom centru, nikako u dm. pitala sam sestru zasto, a ona je rekla da mi je Maja Antic porucila kako u dm nemaju dobrog hematologa! Nisam mogla da verujem. mm je zatim dosao i trazio objasnjenje. Primila nas je Antic, pritvorno ljubazna i rekla da ce me ipak primiti, da ce sve biti ok i da ce me ona pregledati. Patologija trudnoce, nas dve u sobi, sve cisto, osoblje ljubazno, stvarno svaka cast! nemam ni jednu zamerku. Medjutim Maja Antic dolazi tek sledeceg dana i govori mi da se lekari u dm ne osecaju sigurno za moj slucaj, i da je za mene najbolje da idem u Visegradsku. Tu su me uplasili, rekli da je hitno hitno, da su mi trombociti ponovo opali, i ako mi je krvna slika bila bolja. Ja sam plakala i govorila da ne zelim u Visegradsku, da ne razumem kakva je to bolnica koja ne moze da porodi trudnice sa nekim manjim problemom i sl.. jednostavno su mi rekli da nemam izbora. Antic me nije ni pregledala kako je obecala, da me otpustaju saopstila mi je u hodniku, dok je isla ka liftu. Ja sam rekla da se plasim da idem u Visegradsku, a ona da tamo zna bar pet super lekara. Okrenula se da ode i u hodu mi dobacila, ne brini, zvacu ja tamo da im kazem za tebe. Pitala sam je koliki su mi sada trombociti , a ona me je slagala i rekla da su jos pali. Kasnije kada si mi dali moje rezultate videla sam da nisu, cak su bili bolji...
Dosao je dr Golubovic i rekao mi da mu je zao i da ne moze protiv vise sile, da se on pita ja bi ostala. Bila sam izgubljena, uplasena i osecala se kao u losem filmu, kao da sam izmedju neke doktorske svadje ili sl. Sve se desavalo pre poseta i pre nego sto je mm stigao. Otpustili su me, a da nisu trepnuli.
Ta dva dana koliko sam lezala tamo pricala sam sa ostalim zenicama. vecina nije sakrivala da ima vezu, da su se privatno lecile kod dr koji rade u dm. Najvise me boli to sto me je Antic samo namucila, slagala gledavsi me u oci i ponela necovecno. Svaka joj cast!