Zdravo drage trudnice i mame,
Nova sam na forumu, pa da i ja nesto napisem :)
Kod doktorke Zivaljevic si mozda trebala da krenes 2-3 godine pre trudnoce, kako bi ti uzela dovoljno para i eventualno ti ulila malo nade da ces se poroditi u Dragisi. Ja sam trudnocu vodila od 4.meseca u Dragisi, kod Dr Simonovic, divna zena, zaista bez primedbi. Kada sam trebala da se porodim, moja doktorka je bila na odmoru, ali mi je receno da necu imati problem, posto sam njihov pacijent (tj vodila trudnocu kod njih). Bilo je cupavo za mesto ali me je na jedvite jade Dr Zivaljevic primila kasno, veoma nadmena???, prepuna sebe, ja kao da sam nepismena, sa neke planine sisla-eto tako me je tretirala, pri pregledu gruba. Ok, mislila na mene i vracala posoto sam bila uplasena pa da se jos vise ne isprepadam-naglasavam TU JE BILA U PRAVU! Zaista. Dakle, noc u pripremi, kontrakcije sve jace, babice grozne, grozne, grozne, nisu htele da me pogledaju. Nikakvu indukciju mi nisu dali, niti bilo sta da ubrza otvaranje koje je bilo jako sporo...NAGLASILA BIH DA SAM PROBILA TERMIN 5 DANA. Konacno, pred zoru me klistiraju, inace su mi u obe ruke greskom zaboli braonile od kojih nisam mogla da mrdnem sakama, babica nije htela da izvuce braonilu visak. Odlazim na sto, izbezumljena, priznajem..jesam bila nezgodan pacijent jer sam bila jako uplasena...ali mislim da su se oni skolovali da rade sa svakakvim pacijentima.
I tako, prvo dobijam injekciju bensedina da se smirim, pa mi vade braonilu viska i oslobadjaju ruku, pa epidural (anesteziolog super, neka starija zena, mada sam je videla kako sl dana na intenzivnoj sa Dr Zivaljevic komentarise nesto u vezi mene...nije izgledalo da je pozitivno)...ctg uredno nakacen....Zavrsava se smena, doktorka odlazi, naglasavam da nije ni pomislia da proveri da li je sa bebom sve ok, s obzirom da sam probila termin toliko. Meni se obraca Dr Golubovic, ok je skroz, objasnjava da ce me poroditi lekari iz smene koja dolazi (a da, poradjali su pre mene i neke devojke koje su imale manje kontrakcije nego ja, indukcija je cudo :))
Dolazi zena zmaj, Dr Maja Antic, pregled fenomenalan, laku ruku ima:), bez panike, bez ijednog znaka da je frka, saopstava mi da moraju da mi rade carski rez....mali se umotao oko vrata vrpcom, pokakio u vodu i napravio mulj! Nije smelo da ceka! ONA MU BUKVALNO SPASAVA ZIVOT, nije prodisao kada se rodio, devojke koje su bile u sali kazu da je bio zelen, da su ga reanimirali...znaci- za dlaku! E sada, tako divna trudnoca, sve je bilo ok...i onda ovakav zavrsetak, pa da je bilo sto je izbegnuto-to je da odrobijas nekog! Sve ostalo je bilo divno, zaista, sestra Jelena na intenzivnoj-e ona prvu noc para vredi! :) Ali onda pomislis, pa i na poljani da se porodis, bolje je nego da ti je zivot deteta ugrozen. Konsultovala sam se sa ljudima koji su strucni, ne pricam napamet, ovo nije smelo da se desi, nigde, a ne u ovako savremenoj ustanovi. Tako da, sve pohvale za Dr Maju Antic, za Dr Antica, Dr Simonovic, Dr Puric (i ona je supr)- oni su zaista divni! Ostale nisam imala prilike da upoznam, osim Dr Zivaljvic...za koju je bolje da vise nista ne napisem.
Ajd da ne budem ovako ostra, mozda zena i nije kriva sto se nekoga tice, meni jeste! Glava mog deteta je bila u pitanju i naravo, subjektivna sam.