IZVORNA PORUKA: verolino
Didy, a koliko vam je para trebalo da sagradite kucu???Pitam, zato sto cujem razlicite informacije koje se krecu od 15000-50000evra....
Ovih 60 000 je sve od prvog papira pa do kraja ugrubo računato, jer smo dosta plaćali usput, onako od plate i nismo precizno vodili evidencije od samog početka. Da je podignemo pod krov, trebalo je nepunih 20 000. Tu smo digli neki kredit od 5 hiljada evra sa subvencijom, nešto smo imali ušteđevine, po koji hiljadu su nam roditelji pomogli, koliko je ko mogao.
Posle smo uzeli još 30 000 evra na 20 godina i uspećemo da privedemo kraju, s tim što nećemo namestiti dve sobe u potkrovlju (parket i nameštaj) i kupatilo odmah, već kako nam bude pristizalo para od plata. Sigurno će tu ostati još sitnica (zavese, tepisi i sl.), ali računamo da ćemo to polako "u letu". Nije sjajno, ali drugo rešenje nismo imali. Ili nismo hteli.
Još samo da ti napomenem da mislim da bi to sve moglo mnogo jeftinije, ali mm je svuda birao "najbolju", tj. kvalitetniju varijantu, što znači najskuplju. Npr. zid je pravio sendvič sa jako debelom izolacijom, računajući da će nam to doživotno smanjiti račune za grejanje, crep je uzeo neki nemački, sad traži izolaciju za potkrovlje koje nema u Srbiji, a on je čitao da se u svetu samo to koristi, pa hoće da je kupi negde preko i doveze...
Samo hoću da ti kažem da verovatno može i za manje para. Ipak, ne verujem da za 15 hiljada može. Sećam se da su nama neke slične priče pričali. Kad počneš da radiš, tek onda vidiš kako pare odlaze... Sećam se da smo bili uradili temelje i mm otišao na stovarište, vraća se i kaže - Odustajemo! Sve je duplo skuplje nego što su mi pričali i nego što sam računao.
Ne znam šta bih ti rekla. Mm je podneo najveći teret, sve je sam organizovao i ganjao se s majstorima. Ja sam s druge strane odlepila jer sam po ceo dan bila sama sa Stefanom. Zaista su potrebne velike žrtve. I da, nismo ništa na "mobu" radili, ta vremena su prošla, za sve smo plaćali majstore. Mm zna dosta toga sam, ali jednostavno nije imao vremena...