IZVORNA PORUKA: Rivana
E draga moja ja sam prosle godine dozivela pakao oko kredita morali smo gazdi stana da damo u kesu 10000 eura i podigli kredit oko 37000 eura. U avgustu smo dali taj kes a nismo bili sigurni ni kredit da cemo dobiti kredit nam odobrili tek drugog avgusta ali takva je bila procedura, koji uzas smo preziveli dok smo cekali taj kredit bila sam na ivici nervnog sloma a jos pri tom bila trudna, a iz banke non stop zovu za neke papire nesto im nosi. Tako ako uzimas kredit naoruzaj se strplenjem
Uh Rivana,
Mi smo prosli isto tako, samo sto smo dali 50 000 KM ili 25 000 e samo da bi nas covjek sacekao dok nam ne odobre kredit.
Ma satrasno. Ja tad bila u 8.mjesecu trudnoce, iz banke stalno zovu, stalno nesto fali.
Pa onda cekamo odluku
Rata nam je 250e na 20god. Nisam se pokajala uopste, zato sto su sada cijene skocile jos vise.
nama je trebao zirant i ja kao suduznik( u slucaju da se nesto desi mm, potpisala sam da cu ja nastaviti sa otplacivanjem)
Kamata nam je 6%, nesto kao osnivanje prve stambene jedinice. Ima jos nekih popusta za mlade bracne parove i porodice sa dvoje djece.
kod nas je najveci problem notar
On radi ugovore i zato uzima jako puno novca.
Prepis, katastar i gruntovnica! Uzas. Jos kao isli preko neke vezice.
Dali jos 5000 e dok smo rijesili papire.
Mm i ja smo tad se stvarno namucili i nahodali ali divan je osjecaj sto je Milos iz porodilista dosao svojo j kuci