Hej draga, ovo jeste selo, ali nije dedino rodno. Dedino rodno selo je Draževac pored Aleksinca, i tamo nisam bila 20 godina, od kada je deda umro. Ali ću ići za 10 dana, kada budemo išli za Sokobanju, ne znam ni koga ću naći tamo (imam brata sa kojim sam samo na FB u kontaktu ponekad, ai je on mlađi dosta i slabo se mene seća), neću ni moći da uđem jer je korona, ali eto samo da vidim dedinu kuću, celo detinjstvo tamo smo proveli.
Deda je onda posle rata, sa 20 godina došao u Beograd, tata moj se rodio i odrastao u Bg, ali deda je hteo nakon penzije da se vrati na selo. Nije mogao u svoje, jer tamo nije imao ništa, njegova porodica je kao i mnoge u tom kraju bila jako siromašna, ali poštena i vredna, a deda je bio najmlađe dete, deveto od svojih roditelja. Moj Sava je i dobio ime po mom dedi Savi, koga sam najviše na svetu volela, kao i babu.
I onda je deda, kada je otišao u penziju kupio plac taj koji kupujem sada, i napravio tu kućicu, gde smo stalno dolazili vikendom i leti, kao deca. Nismo ništa kupovali na pijaci, jer je deda sve gajio na tih 10 ari. Priroda je tamo divna, a pola sata treba do Beograda. Tako blizu grada, a opet si u prirodi, divnoj. Okolo su njive, šume, livade, ali se izgradilo i dosta kuća u poslednjih 10 godina.
Nadam se da ću skupiti snage da to sredim, da moja deca uživaju, a mislim da će mnogi u budućnosti bežati iz grada.
Prvi korak sam napravila, donevši odluku da kupim.
IZVORNA PORUKA: mati
Suzi, totalno si me kupila ovim. I ja sam jako vezana za selo, i to mesto gde sam provodila svoje detinjstvo. I evo borim se, da održim tu kućicu, da moja deca imaju gde da odu bar na vikend. Vikendice se sada prodaju za džabe, neće ljudi da se bakcu i ulazu, nemaju vremena da odu da pospreme malo i uživaju. Draži su im hoteli i izvolite. A svaka od tih kuća ima svoju priču.
Želim ti da uspeš, pa makar i platila porez, verovatno je mala cifra u pitanju, ali da imaju sutra S i M gde da odu.
< Poruku je uredio dunja RR -- 8.4.2021 14:32:04 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir