Ljudi, ajte malo podrške: ja se jako lomim oko podizanja stambenog kredita. Evo 15 god kako sam podstanar, prvo u Cg, sad u Ns, i muka mi je više. Sada živimo u super stanu, komforan jdm, Nina ima svoju sobu, ali stan se prodaje i juče su bili neki zainteresovani da ga kupe. Gledali su Nininu sobu, na šta je ona pitala : mama, hoće li ova teta uzeti moju sobu? Došlo mi je da plačem.
Ja imam finu platu, mm isto, zajedno imamo oko 100 000 din mesečno, plus oboje zarađujemo sa strane. Sada imamo kredit koji ističe za 2,5 god gde nam je rata 130 evra. Ovaj stan sad plaćamo smešno, 120e, a duplex je, ogroman, prazan, sve je naše od nameštaja.
Ja bih želela da kupim stan, ali se jako plašim tog ropstva na 30 god. Plašim se za posao, nikad ne znaš šta može da se desi. Ja imam stan, tj moja mama, koji može da se proda, taj stan nije u NS, ali ako prodam taj stan - gde će moja mama? Imam i stan od oca koji se deli na mene, sestru i tatinu ženu, ali i tu ne mogu ništa jer ni njih ne mogu da teram na ulicu da bi se to prodalo, a one nemaju novca da me isplate.
Drugo, plašim se i da mm nasledi dugove svojih rodtitelja, da li u tom slučaju mi moramo da otplaćujemo to? Da li stan koji bi kupili može biti doveden u opasnost ako se nama nakaleme sva njihova dugovanja u nasledstvo? Kako to ide?
Ništa ne znam o svemu tome, znam samo da mi je dosta podstanarstva.