Od kada se Luka rodio, ostavljam ga kod moje mame. Ne često, ali s vremena na vreme. I spavao je tamo više puta. U početku je bilo suza, onda posle je navikao.
Kako se mama razbolela, boli je rame i ruka (pisala sam u temi Radikulopatija), trudila sam se što manje da ostavljam Luku tamo, ne zato što je to ona tražila od mene već zato što sam ja smatrala da je to tako u redu.
Juče nisam imala izbora, Luka je bio kod mame, dadilja ga je odvela oko 14h, tamo ga je uspavala, i on se probudio posle 45min, i suza suzu stiže, i stoji pred mojom mamom i ponavlja "Doći će mama po mene!". Mislila sam da se nije naspavao pa je zato plakao... uglavnom, u suzama me je dočekao, zagrlio me i rekao "Obuj mi patike i da idemo našoj kući!"
Sinoć smo se lepo dogovorili Luka i ja da baka njega samo čuva isto kao dadilja, i da će tamo da spava popodne i da ću ja doći sa posla po njega.
Odvela ga je opet dadilja, sada me mama zove, kaže, "Zanima me da li će razgovor sa tobom da pomogne. On je samo užasno pospan, a ne može da zaspe jer plače, pa sam mislila da vidim, možda ga tvoj glas preko tel smiri." Da mi ga na telefon, on lije suze sve u 16, počnem da pričam, objasnim da sam na poslu, da zaradim parice, da bih posle posla mogla kupiti čokoladu i doći po njega. Smirio se, ali je opet pitao "Hoćeš doći po mene? Sigurno?"
Uopšte ne razumem odakle mu taj strah da neću doći...