cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Konjuktivitis

clock-img

01.12.2018, 19:18

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Nisam radila par dana jer sam zaglavila konjuktivitis koje se na kraju razvukao na 3 nedelje. Prve nedelje sam stavljala Dexametason neomycin danju i Corticin noću. Druge nedelje Hloramfenikol, a treće nedelje samo Maxidex. Na kraju sam mislila da ću da oslepim, al sam se ipak povadila. 

Sreća prati hrabre.

clock-img

03.06.2019, 09:22

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

S vec par dana trlja oci. Najcesce kad jede.
Juce ujutru zatvorilo joj se jedno oko. Puno krmelja. Jutros oba zatvorena. Otecena. Bila u apoteci drzavnoj. Trazila acidi borici. Nije htela da mi da. Rece da vodim dete kod dr da pogleda....eto ti sad... najverovatnije da cu je i voditi

clock-img

03.06.2019, 13:38

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

I....bili kod dr.
Jeste pocetak konjuktivisa. Kaze desno oko vise.
Da ispiramo sa fizioloskim i ukapavamo 3×dnevno po 1 kap vigamox kapi. Tako 5 dana

clock-img

04.06.2019, 09:18

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

S od jutros manje krmelja tj uipste joj nisu bile slepljene oci. Al je podvig sipati joj kapi u oci. Bas ne da...

clock-img

08.06.2019, 18:48

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Joj Maraj, sada cuižitam za ovo sr... isto i kod nas, odakle i sta nije mi jasno.
Stavljam fizioloski i neke homeopatske kapi, bolje mu je jutros, to mi je donela drugarica iz Nemacke, bolje mu je, jutros sam htela da ga vodim na brzi bris.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

29.11.2019, 14:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

L vec 3 dana ima nesto crvenije beonjace. Jutros S i ja ustale krmeljive. Njoj sam jedva oci odlepila. Kupih fizioloski i vigamox.
Tako da nas troje sad "bolujemo"
Suprug se jos drziuser posted image

< Poruku je uredio Maraj -- 29.11.2019 14:12:36 >

clock-img

29.11.2019, 19:01

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Maraj,ljubim vas da što pre prođe.Muke❤

clock-img

30.11.2019, 10:02

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Voci,Maraj,kako ste?

clock-img

30.11.2019, 10:18

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Maraj, kad skidate naslage, fizioloski na tupfer i od spoljasnjeg dela oka ka nosu prevuci. Jedan pokret, jedan tupfer. Mnogo brze prolazi i ne zadrzava se infekcija dugo. 

clock-img

30.11.2019, 10:19

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

kako ste Maraj

,,Carpe diem"

clock-img

30.11.2019, 12:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Hvala drage sto pitate.
Bolje smo od jutros svo troje. Meni je mozda jos malo crveno desno oko. A njih dvoje su kao noviuser posted image
Nastavljam sa terapijom do utorka.
Uspevam nekako S da ukapam kapi u oci. Jeste cika i vriska...al nekako joj stavim

clock-img

30.11.2019, 14:34

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Dobro je Maraj. Jos tri dana samo cike i vriske...
Ja nisam nikada imala, ni moja deca, verujem da je vrlo neprijatno...

,,Carpe diem"

clock-img

22.12.2021, 19:34

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Posle koliko dana obicno prolazi kod dece?

clock-img

22.12.2021, 19:56

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Nato, ono sto si pisala dr Julki, meni lici na klasicni konjuktivitis.
Sta ste dobili od terapije?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

22.12.2021, 20:10

clock-img

smeško

pencil-img

4271

I meni. I nikako dirati oci kamilicom. Moze fizioloski rastvor ili vestacke suze bez konzervansa. Moze i 3%-ni rastvor borne kiseline za oci.

clock-img

22.12.2021, 21:45

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Sanjice nismo isli kod dr. Primetila oko 4kad dosla sa posla. Isla sada do apoteke i dali mi ove kapi
3x1 kap rekose posto je mala.

user posted image

Odose malo vise u borbi da joj stavim.
Inace se zali na oci od Sv Nikole i danas je krenulo kremljenje koje iskreno nije preobimno ali nije ni za zanemariti. 
Citah u prethodnim postovima za kapi? To su te?Zena u apoteci reci da ce joj mozda mast izazvati jos vise iscedka iz ociju

clock-img

22.12.2021, 22:00

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Nato, kada je M bio mali prepisivali su hloramfenikol mast ali sada se izbegava, kažu da su kapi bolje. Pomoći će joj te kapi, i mi smo koristili.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.12.2021, 22:32

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Nato, uglavnom smo koristili kapi. Ok su te kapi, osim sto su kortiko.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

23.12.2021, 01:02

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Mi smo koriatili hloramfenikol mast i ispiranje fizioloskim.i te kapi deksametazon. To koristimo i za nosic.

clock-img

23.12.2021, 07:30

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nato, kada je M bio mali prepisivali su hloramfenikol mast ali sada se izbegava, kažu da su kapi bolje. Pomoći će joj te kapi, i mi smo koristili.

Ana zasto se izbegava hloramfenikol? Nisam to znala, a mazala joj kad joj se zacrvene oci i pocnu da peckaju.

clock-img

23.12.2021, 08:28

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Nato, Tobrex kapi, verovatno. Ove jesu kortiko.

clock-img

23.12.2021, 08:31

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Sad se setih da smo ispirale oci i sa Acidi borici. Ali ne ona obicna, vec trazim u apoteci bas za oci.
Mada, po meni je to sve za prvu pomoc, ako se ne smiri za dan dva, mislim da treba otici kod lekara

clock-img

23.12.2021, 09:08

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Nije otisla u vrtić zbog druge dece bice kuci par dana. Praticemo.
Mozda bi i brze proslo ali ja dolazim oko 4 i tada krecem da cistim oko. Mm ili moj tata kada je cuvaju ne zele da joj stavljaju kapi jer vristi, place.... 
Moze biti od dima cigarete, od prljavih ruku, curi joj nos pa je mozda prenela, imamo psa... Ko zna.
Kako ste dozirali kapi samo recite molim vas? 

clock-img

23.12.2021, 09:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: dddaca

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ana zasto se izbegava hloramfenikol? Nisam to znala, a mazala joj kad joj se zacrvene oci i pocnu da peckaju.

Pravo da ti kažem daco, ne mogu baš da se setim. Valjda mast kao mast nije dobra za oko. Pisala je o tome i jedna naša rrajka čiji je otac lekar.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.12.2021, 09:32

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Pogledacu posle u temi, bas me interesuje posto hloramfenikol koristimo kad nemam acidi borici za oci u kuci. A cesto nemam, jer kad otvorim, ona ima kratak rok