IZVORNA PORUKA: lejla1206
Treba mi jos jedan savet iskusnih mama.....ukoliko beba povrati mleko koliko sacekati pa ponuditi ponovo?
Nadjoh ovo jer me ovo muci. Sinoc je bas jako bljuckao i skapirala sam da je bas gladan ranije. Dala sam mu da sisa. Ali u principu koliko dugo cekati posle tog bljuckanja. On mi nekad bljucne i 2 sata NAKON podoja. Da ne kazem pred naredni podoj bljucka. Bas sam u dilemi i rebusu.
Kao sto sam rekla probah dva dana na zahtev da dojim ali to je opsti haos. Non stop je bljuckao i bio mokar sto od bljuckanja sto od dojenja (sve mu curi mleko iz usta dok sisa, bas je i dalje nevest), a da ne pricam o broju ukakanih pelena. Cim prdne pusti malo kakice. A od naprezanja mi se cini i bljucne. Onda izbegavam da ga presvlacim da ne bi jos dodatno bljuckao i eno crveni mu se guzica.
Patronazna kaze da je on super. I da lepo napreduje. Medjutim u odnosu na prethodnu nedelju dosta je smanjio tempo napredovanja. Od dobijanja duplo vise na dan spao je na prosek. Bojims e da ce poceti da dobija i ispod proseka. A sve mis e cini da ce to da bude tendencija.
Juce sam pokusala da ga dojim sedecki ali on ne sisa lepo, nevest je. Iako dojka taman lepo "padne" u usta i manje "prosipa" ipak ima muke. Drzim ga dosta nakon podoja da ne bi bljuckao. Medjutim vidim da se komesa i cak bljucne lezecki, a kad ga podignem skoro pod obavezno. Jutros kad ga je mm drzao bljucnuo je bar 5 puta.
Ja se nadam sve da je prolazno i da nista ne mora da znaci ali me je sad ovo "manje napredovanje" bas zamislilo.
Skinula sam mu siroki povoj da mu ne bi guza bila uzdignuta u odnosu na glavicu. PAzim kako ga drzim i gledam sto manje da ga buckam.