IZVORNA PORUKA: Christabel
Jamie, mi smo probali Aptamil ADC, tj.dam joj 2-3 merice jednom u par dana kao dohranu kad treba. Gustina je kao obicno ad mleko, mada mi smo davno koristili malo Bebelac pa jedino sa tim mogu da uporedim. Ali mu je zato ukus bljak, mada kazu da su sva ta specijalna mleka takva. Ja sam npr.htela da uzmem tu Allernovu, a sad vidim da ti nisi zadovoljna, je l' to samo zbog gustine ili..? Ne znam ni da li postoji samo Allernova AR sad ili ima i ona obicna? Inace, mi smo iz Kikinde i nisam sigurna da ima Alfare, mada nisam ni trazila. Aptamil smo uzeli u Lilijevoj apoteci i cena mu je nesto manje od 1600. Ima jos u nekoj apoteci ali je nesto skuplji, ne znam da li bi nam oni narucivali Allernovu. I na Aptamilu pise da je, izmedju ostalog, i za proliv, a meni se to sto je pisalo za Allernovu svidelo pa sam zato htela da probam, mada nisam vise sigurna, ne znam zbog toga sto je AR kako bi je moja prihvatila...
Christabel, postoji i obična Allernova i ona se, barem u Beogradu, lakše nalazi od Allernove AR. Mi očigledno nismo koristili adekvatnu cuclu za AR (Aventovu br.2), pa mu je teže izlazilo i zato je jače vukao i gutao vazduh...mada mu možda i ovako nije prijala zbog nečega u sastavu, uglavnom, više je bljuckao kad je počeo da je uzima. Zato smo i napustili.
Sinoć smo počeli sa Aptamilom ADC (platili kao 1390din, vidiš koje razlke u ceni), i već jutros je imao ok stolicu, nadam se da neće biti zatvora. Alfare neću sad da uvodim, bićemo neko duže vreme na ADC, kako bi videli ima li razlike.
Vidim da ste se danas sve raspisale nešto oko stolice, te zelene, te sluzave...ja mislim da to definitivno nema veze sa hranom koju vi jedete, jer su i nama takve stolice krenule kad smo prešli na Zantac, ali su se nastavile i sada kada smo ga ukinuli. Lepo kao da se neko igrao pachwork-a, malo žuto, malo zeleno, malo tvrdo, malo sluzavo, malo končića...krvi nema, radili smo i test na okultno krvarenje a i koprokultura je čista.
Nešto mi se čini da to ima veze sa kiselinom koja je u tom trenutku bila prisutna prilikom varenja, pa kada je jača, onda su i stolice takve, ili kad je slabija, pa varenje nije lepo obavljeno. Ovo sam se žešće nalupala sad, i sama sebi se čudim odakle mi inspiracija za razne kombinacije i varijacije na temu šta mu je i zašto mu je...a naonatolog sa Tiršove koji nas vodi mi je zabranio da Googlam, jer svaki put imam neku novu teoriju i pitanje za njega, od kojih se on ježi.
Inače, da se i ja malo iskukam, nama su se polako, iz dana u dan, nakon nedelju dana bez terapije vratili svi simptomi i to u najveće. Bljuckanje je kao i na početku, kao mala kofica, preliva na sve strane, a položajnu terapiju sprovodimo striktno...
Jel može neko od vas ko je na Nexiumu da mi kaže definitivno koja doza ide po kg? Pomenula sam da nam je naš neonatolog, navodno u konzilijarnom dogovoru sa Dr Perišićem, dao dozu od 1,5 mg i to ukupno dnevno, a ne po kg težine. Mislim da je to premalo, iako sam protiv uzimanja lekova za odrasle, ali ako mu već dajemo lek onda neka to bude bar prava doza.