IZVORNA PORUKA: slavkaaa
Noxx jel se sećaš koliko ti je pio mleka sa 4 ili 5 meseci, jel i tada jeo u snu. Kako si uspela da mu naguraš tu kilažu??
Izvinjavam se svima ako sam dosadna.
Savkaa ovo su jako bitne stvari koje pitas i nemoj misliti da si dosadna. Bas naprotiv! Najvise mozete pomoci jedna drugoj razmenom iskustava.
Odlucila sa se na drugo posle 5 godina i ona opet ima isti problem cak joj smmeta jos nesto pored mleka koje uopste ne upotrebljavam, a jos nisam uspela da shvatim sta ja to pojedem da njoj smeta toliko da ima noci da se nosamo uz grceve do 6 ujutro. Bljuckanje, podrigivanje pa nemam pojma kako bi bez toga.
Bunnyca nama dr. rece da je bpodrigivanje jako zdravo, a mi podrigujemo po sto puta, a da stucanje nije stetno. A stucamo posle svakog obroka. I da rekao nam je dr. da dete stavimo posle jela odmah preko ramena i kad joj stomacic namestimo lepo cimnemo rame. Tako se isteruje vazduh. Ja nisam bas nesto uspesna u tome. Obrati paznju na plazmu ako se pogorsa stanje ona ti je puna mleka a ono povecava kiselinu.
Sofija nemoguce je iz tvog posta odrediti da li je reflux. Ali on se ima od rodjenja ne moze da se dobije u 9 mesecu. Pitanje je sta je povratio, mleko ili kasicu, mozda mu je nesto zasmetalo. A deca sa gerom kad se prehlade i najmanji slajm im izaziva povracanje. Nama je u takvim situacijama pomagao Klometol i Ranisan. Sanje refluksa se pogorsa prilikom prehlade.
Kod dece sa gerom se ranije krece sa kasicama, a mleko se izbacuje ili zaguscuje pirincanim pahuljicama. Nama dr. rece da ovoj malenoj od 2 meseca propasiram pirinac i da joj dam par kasicica posle podoja. Jos se ne usudjujem al moracu. I ovako joj krce creva po ceo dan i noc.
Meni se cinilo da sto je vise rasla tako su i nasdi problemi sa refluxom rasli. Nadjite sta vole da jedu pa im gurajte po ceo dan, samo da prodju ti kriticni meseci!