Drage moj,evo i ja da se javim....moram vam priznati da sam iscitala sve vase poruke i da se divim majkama koje su zaista stoicki izdrzale sve ovo.Minavb svaka ti cast!!!
E sad da krenem sa svojim problemom,moja devojcica je rodjena dosta sitna,2700gr,i od samog pocetka nije uopste trazila da jede,ja sam je po nekom svom ritmu hranila...ona nikada nije plakala da je gladna,od drugog meseca je spavala celu noc.od treceg meseca krecu muke jer je potpuno prestala da sisa a, nije htela vise ni Ad koje sam joj davala pre toga.Pomalo je bljuckala,pa sam ja koristila i Humanu ar.Dakle ona nije povracala,ali nije htela mleko.Kada sam se pozalila svom pedijatru na simptome,ponekad bljuckanje,konstantno podrigivanje i stucanje,dobila sam odgovor,naravno, sve je to ok.
Dobro,vidim ja nema nikakve koristi od pedijatara i resim da sa 4 meseca krenem sa kasicama koje je ona polako jela,par kasika,ali bolje i to.Medjutim sa 5,5 meseci opet ista prica,nece mleko izvija se place,nema sanse,kao da joj otrov dajem!ja opet kod pedijatra,ona kaze da uvedem slane kasice,pocela ja sa kasicama,ali ne vredi,ona pojede par kasicica i to je to.pomislila sam da nije intolerancija na laktozu i pocnem sa bebelakom fl...pila ga je lepo jedno 3 nedelje tada je imala skoro 6 mesci ,i onda opet nista.
Od tada ,a sada ima 8 meseci,ja muku mucim sa hranom.Kasice nece da jede,nece da otvori usta,bezi ,kako me vidi,nabije se u jedan deo stolice i ne pomera se,drzi skupljena usta...nece da guta,cak je i povratila pre neki dan.
najgore je sto ne nailazim na razumevanje sto prijatelja koji imaju decu.sto rodbine,sto pedijatara,svi pricaju,jesce kad ogladni.....ali moje dete NIKADA nije gladno....prosto kao da je nesto muci....nece da guta.
E sad moje pitanje glasi,da li postoji GER a da dete ne povraca,nego da ima samo problem sa gutanjem.
ja zaista ne znam sta cu sa njom,ona uopste nema zelju za hranom.da napomenem i da slabije napreduje,jako je sitna.