IZVORNA PORUKA: bebilule
Sanjice, što se čitanja tiče, tu sam da ponudim i pročitam ako želi. Nekada sam traži, a nekada prosto ne želi ni kada ga pitam. Ne forsiram. Kako god, on je još u fazi istraživanja svega i svačega oko sebe. Voli da je vani, ima drugare u ulici, vazda je prljav i blatnjav... Uživa u tome i ja ga pratim.
Dete koje ide u školu i naučilo je da čita mora da čita samo. Predpostavljam ( sorry što ne znam
) da je dete mlađe kada mu se čita.
Mene je na upisu psiholog "uplašila" da je Zver disleksična jer naopako piše d i b. Onda sam ja kopala i zaključila da kod neke disleksije osobe jednostavno ne shvataju napisano ali kad im neko pročita onda shvataju. Zver nema disleksiju ali sam je ja terala da vidim da li je to u pitanju.
Ovo je bilo offf, izvinjavajte.
Što se nedostatka pažnje tiče, mora se na to ozbiljno obratiti pažnja. Još ako roditelji dođu u konflikt zbog deteta, to ne može pomoći. Ako treba da se pogasi sve, da se pažnja 100% usmeri na dete koje radi domaći i ako to pomaže, onda je to metod. Ako treba sa detetom raditi duže, više, strpljivije. Ne znam. Postoje psiholozi i edukatori, valjda oni imaju neke korisne savete.
Mislim da je taj prvi razred jako velika i ozbiljna stvar i tako ga treba prihvatiti. Ja sam sa M jedan dan sedam sati radila domaći. LJudi, pa to je skoro radno vreme, porodila sam se za manje vremena.
Kad oni nauče da je to prosto obaveza, onda rade ( sa gunđanjem, svađanjem ali ide nekako)
To je odrastanje, tako to ide.