IZVORNA PORUKA: cockic
majathegreat koliko ti beba ima posto i ja imam
sina od 14 meseci pa se nesto neckam da li da
idemo negde.
na tasosu sam pre trudnoce bila 2 puta
i isla bi opet samo mislim da je put mnogo
naporan sa detetom.
tasos mi je fenomenalan,tako da bi isla
sigurno jos koji put.
kakva su tvoja iskustva o putu sa bebom?
a da napomenem da sam trudna 9 nedelja.
Za dva dana slavimo prvi rođendan :)
Mi smo putovali noću. Krenuli smo uveče oko 19,30h iz Novog Sada. Zaspala je oko 23h i spavala do 6,30h ujutru kad smo stigli na trajekt. Pauze smo pravili isključivo na omv pumpama u Srbiji. Prva posle Bg-a, kad je večerala, druga oko 23h kad je sisala, treća u Vranju kad smo mi pili kafu i klopali, a ona se nije budila. U Grčkoj i na granici piš-puš pauze. Tamo je uživala osim par dana kad joj je rastao zubić pa je bilo vriske. No prošlo je sve ok. Mislim da je potrebno poneti gomile igračaka i ne pokazati detetu sve prvog dana. :) U more je, kao što rekoh htela bez problema, čak je i sama upuzavala u vodu (jer još ne hoda sama). Igrala se i u pesku i sa kamenčićima, brčkala se i čamčiću (služio nam je i kao čamac i kao bazen). Obilazili smo ostrvo, menjali plaže, jer je mom detetu bilo dosadno da bude na jednoj istoj plaži. To smo skapirali posle par dana odlaska na istu plažu, kad je počela da se buni. Čim smo promenili mesto, nije bilo problema. Klopala je i u restoranu, kao i kupovne kašice (tamo sam nalazila samo Nestle, i sve im je skuplje i pelene i klopa i sve), mada je nam većinu ručkova i sokova spremala sveže, žena kod koje smo boravili jer ima dete starije od mojeg mesec dana, pa im je spremala zajedno klopu. Pampers pelene su skuplje, ali daleko kvalitetnije i imaju skroz drugu liniju proizvoda koja je proizvedena u Nemačkoj, a ne u Poljskoj kao kod nas. Eto. U povratku smo išli u Jumbo, pored Kavale, robna kuća, gde su igračke (kvalitetne kao recimo fisher price) skoro duplo jeftinije pa smo se napazarili igračaka. Opet je zaspala oko 23h i probudila se ujutru ispred zgrade.
I da, da napomenem da zbog lepog iskustva ponavljamo sve isto samo ćemo na 10 dana u septembru.
< Poruku je uredio majathegreat -- 4.7.2011 14:39:35 >