cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ja ne znam da kuvam :((

  
clock-img

16.03.2018, 08:30

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Videces i sama, to kad par puta nssto napravis - nema sta, naucila si super! Videces- uskoro ces ti nama ovde pisati recepte 😉

< Poruku je uredio mama Jo -- 16.3.2018 8:31:19 >


_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 08:48

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Jao te babe. Kaze meni mm kupus ti je redak. Pa rekoh ne stavljam brasno kao tvoja mama u sve pa da bude gusto, ovako je zdravije. Ne redak ti je. A njegova mama sve pravi da se sve moze jesti VILJUSKOM ja mislim kod nje nema jela na kasiku osim supe a i za moj ukus i u supu natrpa toliko testa da bas bude jako gusta. Zapraska zapraska....

Ma sve ovo gore moze skoro pa i na vodi da se radi. Osim naravno dzigerice. I svuda ide malo ulja a cak u tu kesu za pecenje mozes samo malo maslinovog ulja da stavis. Krompir u rerni mozes s malo ulja pa da napravis pomfrit, ne mora da pliva u ulju krompir da bi bio lepo ispecen. Ili samo onako na pola svaki krompir police napravis bez trunke ulja. Za sve postoji varijanta sa puno i malo masti odnosno ulja. I skroz te razumem. Kad kuhinja bude tvoja imaces masti na volju. Ja mrzim da se sudaram u kuhinji sa nekim.Odmah me iznervirauser posted image

clock-img

16.03.2018, 10:11

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Da napisem jos nesto, pa odo na drugu temu. Ne mogu da se naviknem na ovaj forum, na drugom nije bilo ogranicenja za postavljanje postova :) A imam inspiraciju da kucam ovih dana :)
Moja majka sprema pomfrit u rerni (ne uvek) i stvarno bude dobar. Nervira me iz tiganja sto mi uvek bude mnogo mastan (osim kad kupim onaj zamrznuti, jednom u god dana). Cak sam i probala prvo da skuvam malo krompir pa da przim pomfrit, ali nije mi to to. Nervira me ono silno ulje i mast. A ovo iz rerne milina. Ubacicu sliku ovih dana, za krilca sto moj muz sprema (on je zaduzen za to i za ribu - skusu). Ja ih nesto ne volim, ali ovakva su mi bas ukusna. Cak ih ni sa rostilja nesto ne volim. Kada smo dobili expres lonac za slavu, aj da ga isprobamo i skuvali svinjske snicle, ma meso se raspadalo, ali zbog manjka vremena samo je bilo zacinjeno sa vegetom i solju. Nismo imali mnogo vremena da eksperimentisemo. Ja isto ne volim da se guram ni sa kim u kuhinji, nervira me kada mi neko stoji na putanji, ne mogu da funkcionisem. Moja sveki je kada sam dosla tu, stalno visila, ma na silu je pila vodu, samo da moze da prokomentarise nesto. Sad od kad je kuliram vise ne. Sveki i supu kad kuva, masno do zla, em neslano, em bezukusno (bar meni). Moz misliti koliko je masno, kad serpe i tiganje (pa i tanjire iz kojih jedemo), perem po 15-30 min i potrosim 1/2 L tecnosti za sudove dok skinem masnocu... A pola kila hleba pojede za obrok, i cudi se sto mi retko kad jedemo hleb. A kese kuoujem prvom prilikom i javljam utiske :)

clock-img

16.03.2018, 11:37

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Queen, pa nema ni ovde granica u postovimauser posted image mozes da pises milion postova dnevno. user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.03.2018, 11:50

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

A, pa onda sam ja nesto pogresno razumela :D user posted image

clock-img

16.03.2018, 11:55

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770


IZVORNA PORUKA: Queen Lady

A, pa onda sam ja nesto pogresno razumela :D user posted image


Izgleda user posted image Samo se ti "razleti" po temama. Pridruzi se i u caskanju Razgovorima mama i Martovskom baru.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.03.2018, 12:18

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Na pocetku smo samo u jednoj temi caskale pa mislim da je tu neko spomenuo ogranicenje od 3 posta za redom u jednij temi. Queen, ako se ne varam, na to si mislila?

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 13:10

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Na pocetku smo samo u jednoj temi caskale pa mislim da je tu neko spomenuo ogranicenje od 3 posta za redom u jednij temi. Queen, ako se ne varam, na to si mislila?



E bas to. Pa sam protumacila malo drugacije :D

clock-img

16.03.2018, 13:16

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

queen trudnica si, dodji kod nas u temu tamo je uvek veselo user posted image i kukamo i bodrimo. Nego da ne masimo temu.

Ja evo ne znam da pravim torte. Antitalenat totalni.

clock-img

16.03.2018, 13:22

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Queen, to znači da posle tri posta u jednoj temi treba da se predje u drugu (naravno, posle posta u drugoj temi mozes da se vratis u prethodnu).
Evo, mozes i u trudnice user posted image
Retko kome sve u kuhinji ide od ruke, ali praksa cini cuda user posted image koliko sam samo krofni bacila pre nego što sam naucila da ih pravim...

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.03.2018, 13:26

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja nista ne bacam user posted image haha svasta sam isprobavala ali retko kad bacim. Npr cak mi neki kolaci nikako ne izgledaju ali uvek budu ukusni. I svi me zezaju ti sto ne ispadnu dobro da su najboljeg ukusa user posted image

secam se jedne nisam mogla nid a secem nikom da posluzim pa smo svi kommplet jeli direkt iz plehauser posted image neki cokoladni sa visnjama.

I imam recept za neku cokoladnu tortu i sve uradim kako treba ali mislim da su se zeznuli u novinama da mora da ide bar 2 kasike brasna. Ide tipa 12 jaja, i 300 grama cokolade i otprilike je to sve, malo secera. ukus je fenomenalan ali nema sanse da se isece parce torte.

clock-img

16.03.2018, 13:34

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

MI vise hrane bacimo za nedelju dana nego sto pojedemo, jer NEKI moraju svaki dan da kuvaju za njih 6-oro. Ja supice volim da izmisljam nove, a ranije sam jela samo one iz kesice. I makarone odavno nisam jela.... Neke sa nekim lepim sosom. Moram od majke da trazim recept za prepecene palacinke sa besamel sosom... Mmmmmm, mogu da se udavim u njima (i toliko o zdravoj hrani) user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.03.2018, 14:51

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

I ja sam prestala da bacam hranu, desilo se par puta a to me strasno nervira... dok nisam usla u stos i sa kolicinom, koliko treba za jedan rucak za nas troje, koliko ako kuvam za dva dana...
Ma bas, bas sam bila duduk za hranu... ja kod roditelja nisam kuvala, i onda apsolutno nisam nista znala. Sad se desi da me mama pita kako pravim ovaj kolac 😊
Ali jos uvek imam dosta toga da naucim, uf gomilu stvari jos nemam pojma kako se sprema...

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 15:02

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

I ja ne bacam hranu. Mora da se pojede sve inace nista drugo necu da spremam. user posted image

Nisam znala da kuvam kad sam se udala. Medjutim, meni je od starta islo od ruke. Nijedan rucak mi nije zagoreo. Kad dodju gosti sve smazu i onda krene hvaljenje. Sta znaci samostalnost. Kod roditelja sam bila ususkana. brat je przio jaja i ostale zezalice je spremao, a ja nista.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 16.3.2018 15:04:47 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

16.03.2018, 15:04

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Pa nismo mogli jeste poluzive krofne user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.03.2018, 15:16

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Pa nismo mogli jeste poluzive krofne user posted image



user posted image
U tom slucaju da, meni se par puta desilo da mi zagori... posebno kad sam isprobavala kore za neke torte i kolace... doduse desilo se samo 2-3 puta.
Ja sam vise mislila da ostane od rucka npr.a za veceru se to nikome ne jede... e, pa - pojesce se user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 16:07

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Ja isto ne volim da bacam hranu. Kad ja spremam spremam za taj dan ili za dva tri dana da ima. Retko kad da bacimo nesto. Ovo sto sam napisala neki sam mislila na moju sveki. Ona zena uzme da sprema palentu samo za nju i umesto da uzme neku malu serpicu da spremi,ona uzme najvecu. Em ode pola kese palente,em baci vise od pola spremljenog,jer svi znamo kakva je palenta ako stoji. Uzme spremi pasulj (kojeg uvek ima za 3 dana) sutra dan spremi nesto drugo. I tako svaki put kad ona sprema i vecito se vuce po neka hrana po frizideru koja se na kraju baci. I mm joj stalno prica da ne sprema ako ima rucak od juce dok ne pojedemo,ali ne vredi. A mene to uzasava. Mozete misliti koliko smo hrane bacili zbog njene neke tvrdoglavosti,dosade ili sta je vec. Zna se koja hrana moze da stoji koliko dugo. Zato ja volim da spremim ili samo za taj dan ili za dva do tri. Ostalo mi je da usavrsim meso i pasulj, a sarmu i kupus jos nisam spremala. I ja kod mojih nisam nista spremala. Od skoro sam se usavrsila za testo za picu, i to je jedino sto za sad spreman od testa. Dok moja sestra od malih nogu voli da se bakce sa kuvanjem.

clock-img

16.03.2018, 19:21

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Jao Queen razumem te u potpunosti.
Ja bas ne volim da kuvam, ali praksa cuda cini.
Samo da vidis moje pilave. musake...user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

17.03.2018, 07:24

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Nisam ni ja neki ljubitelj kuvanja, vise volim da spremam nesto sto je brzinski, smara me on spremanje po 2-3 sata (mada se to kuva samo). Pasulj sam jednom spremala, ove god za Badnji dan. Bio je ukusan, ali bled :D Kuvali ga u ekspres loncu... Ali ima vremena ispraksovacu se. A muz vise uziva u tome od mene. Jos sa kolegom razmenjuje recepte, pa vikendom samo dodje sa novim receptom... Aj da probamo ovo, aj ono... Nije svaki vikend, ali mi znaci nekad kad uzme da spremi nesto, ma mirna mi glava :D

clock-img

17.03.2018, 07:49

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Kako mislis bled? user posted image
Kod pasulja nema neke velike nauke. Mada, dosta zavisi i od toga kakav je pasulj. I ja ga nekad spremam u expres loncu.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.03.2018, 07:58

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

He he, naucis sta god da te interesuje. A jos ako zelis da tvoje dete nesto lepo , ukusno pojede , eto dodatne motivacije.

clock-img

17.03.2018, 08:22

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Pa nije bio da kazem crvenkast od aleve paprike, corba je bila bledunjava, kao da nisam stavljala zaprsku... Super se skuvao, zacine sam jos dodavala na kraju, samo sto je eto corba bila bledunjava.... :)

clock-img

17.03.2018, 08:36

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja skoro nikad ni u sta ne stavljam zaprsku. Sta te briga sto je bledunjavo ako je ukusnouser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.03.2018, 08:44

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

I to sto kazes. Ne znam kako bi ispalo da samo stavim alevu papriku direktno u pasulj, samo kao zacin. Kad sam bila u banji sa S, tamo smo jeli hranu za dijabeticare. Jao ljudi, koliko je bio dobar pasulj, bez zaprske, a stavili ili nanu ili ruzmarin, ne secam se. Ali je mnogo bio ukusan... NJam njam

clock-img

17.03.2018, 08:49

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Tako i stavljam alevu, kao zacin. Isprobavaj sa zacinima slobodno.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!