cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ja neznam da kuvam :((

  
clock-img

16.05.2009, 16:50

clock-img

Anoniman

Eh....nishta od recepta.... user posted image

clock-img

16.05.2009, 21:35

clock-img

Rina

pencil-img

675

Evo jednog proverenog, postalo mi je jedno od omiljenih jela user posted image


Đuveč sa kobasicom i pečurkama


Sastojci
150 g pečurki (po želji)
2 srednja krompira
2 crvena paradajza
2 šargarepe
150 g kobasice
½ ; kafene šoljice pirinča
2 češnja belog luka
1 glavica crnog luka
2 žute paprike
1/2 l tečnosti (supa ili vruća voda)
1 kašika aleve paprike
so, biber (po ukusu)

Priprema
Krompir oprati oljuštiti i iseći na kriške. Pečurke očistiti četkicom i iseći ih na deblje listiće. Paprike oprati, očistiti od semenki i iseći na kolutove. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Paradajz oprati, oljuštiti i na sitne kockice iseći. Kožicu s kobasice skinuti i iseći na tanke kolutove. Pirinač oprati u više voda.

U jednu šerpu sipati 2 kašike ulja i navedene sastojke sipati. Promešati, malo posoliti, dodati alevu papriku i uz neprestano mešanje malo propržiti (paziti da ne zagori). Ako je potrebno dodati malo tečnosti. Dodati po ukusu biber, izručiti u vatrostalnu posudu ili posudu od gline (zemljana) naliti tečnost, onako da pokrije pripremljenu masu i staviti da se peče. Peče se na 250°C oko 20 min. i još 20 min. na 200°C. Temperatura pečenja zavisi od šporeta. Pri kraju pečenja posuti iseckan sveži peršun.

Enjoy.

clock-img

16.05.2009, 21:45

clock-img

Anoniman

Ovaj djuvech se peche???user posted image

clock-img

16.05.2009, 21:52

clock-img

Rina

pencil-img

675

Hmmm pa da,zapece se u vatrostalnoj posudi u rerni,samo sto ja to ne bas tako dugo ,20tak minuta je dosta...jer prethodno navedene sastojke prokuvam lepo u serpi ...

Evo ti jos jedan ali i ovaj se zapece,sta cu kad volim da zapecem user posted image Ja drugaciji djuvec i ne znam...user posted image

Ðuvec od spanaca

Sastojci za 5 porcija
2 glavice manje crnog luka
2 male šoljice pirinca, što kvalitetnijeg
1 kg spanaca
3 jaja
1 pavlaka
soli
vegete

Priprema
Na masti propržiti sitno seckan crni luk (u meduvremenu ocistite i obarite uobicajeno spanac),
u dinstan luk dodati dve pune šoljice pirinca, vatra treba da je tiha, prodinstati pirinac (ne kuvati ga posebno),
dodati obaren i iseckan spanac, promešati polako, posoliti, dodati po želji vegete,
naliti malo toplom vodom i staviti u sud u koji cete peci.
Umutiti posebno jaja sa pavlakom, preliti preko duveca i zapeci.
Idealno je i hladno i možete po želji ukrasiti barenim jajima, ako služite kao predjelo.
Služiti uz pire krompir.

clock-img

16.05.2009, 21:56

clock-img

Anoniman

Hm...pa moratju da probam....jer ja znam samo za djuvech koji se kuva.....user posted image

clock-img

16.05.2009, 21:58

clock-img

Rina

pencil-img

675

E Smeshkice subota je uvece a mi se za djuvec uhvatile stvarno nema smisla user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2009, 22:00

clock-img

Anoniman

hahhaha....ajd da nisam vecherala...al jesam....pa stvarno neznam shta smo toliko zapele user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2009, 22:54

clock-img

magde

pencil-img

1463

e cao SMESHICA koliko ima tvoja beba?

clock-img

16.05.2009, 22:55

clock-img

Anoniman

Eh....nemam bebu user posted image   shto?

clock-img

16.05.2009, 22:57

clock-img

magde

pencil-img

1463

ondak nisam u toku SORRY ja sam od danas clan i nisam znala da ima i srpski bila sam uclaneta na bosanski i se blokiralo nesto a inace sam iz makedonije.izvini jos jedan put ako sam nesto pogresila

clock-img

16.05.2009, 23:00

clock-img

Anoniman

Ne brini...nisi mogla da znash user posted image

Josh jednom ti zelim dobrodoshlicu na ovaj forum user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2009, 23:01

clock-img

magde

pencil-img

1463

HVALA VAM IZ SRCA.izvinite ako ponekad gresni pisemuser posted image za sad mislim da mi super ide srpskiuser posted image izvinite moderatorke zbog ovakve pisanje na ova tema

clock-img

16.05.2009, 23:10

clock-img

Anoniman

heheh....ma oprostitje nam one user posted image user posted image user posted image Dobro pishesh srpski...ne brini...razumemo se user posted image

clock-img

17.05.2009, 01:40

clock-img

Verus

pencil-img

11942

magde dobrodosla!  svidecete ti se nasa RR videces!

Smeshkice ma lako se kuva, sve je ulje i dinstani luk i dodas ostalo sta god 'oces! I tako skuvas papazjaniju najbolje jelouser posted image

clock-img

17.05.2009, 20:31

clock-img

Anoniman

hahah...zato i pitam...bolje da pochnem od jela koja nisu bash ozbiljna....da neshto ne zeznem user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.03.2018, 13:11

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Ajde da osvezim temu. Nisam neki ljubitelj mesa, ne moram da ga jedem. E sad, trudim se da S jede sto vise mesa, ali imam problem sto ne znam da spremam meso,zbog toga mi je najlakse da mu skuvam pileci batak, jer sam za njega jedino sigurna kada je kuvano. Junetinu i svinjetinu bas nesto ne volim (bas specificno mora da bude spremljeno, sa nekim sosevima i zacinima, da bih mogla da ga jedem). Meni S ne sme da jede belo pilee meso, a junetinu i svinjetinu nikad nisam sigurna kada je kuvano, peceno, i uvek mi bude zivo, pa mu na kraju ili ne dam da jede ili cimam muza, da vidi da li je gotovo. Ako imate nekih recepata dobrih, a da mogu i deca da jedu, napisite. Moze i kuvanje u expresu, pa da se zapece, sve jedno. Ali eto ja meso zbog toga ne volim da spremam, jer nikad ne znam da li sam ga dobro skuvala... :(

clock-img

15.03.2018, 13:18

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Oh, Queen, ja sam bila u 100 tripova dok nisam moralada skontam sta je I kako.
Najsigurica ti je u tom slucaju mleveno mesano meso, tetletina I svinjsko, pa mozes fasir sniclei pire, mozes lepe cufte da spremis, nije nista komplikovano, samo je vazno da poumeni sa obe straneuser posted image .
Moji ni to ne jedu, bar ne tako cesto.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

15.03.2018, 16:31

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Meni S ne bira,hoce sve da jede. Cekam jos dva meseca da prodje,da imam kuhinju samo za sebe,pa cu da isprobavam. Jedino mi je spremanje mesa muka,jer ga i slabo spremam bas zbog toga sto mi uvek nekako ostane zivo. A da samo skuvam junetinu i svinjetinu,bas nema neki ukus. A trudim se sto manje przeno da jedem.

clock-img

15.03.2018, 22:27

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

A to ti je iskustvo sve, videces kad par puta spremis skontaces vec i sama koliko dugo treba da se kuva koje meso. A uvek i mozes da probas u sred kuvanja 😊
Meni su npr.rekli za junetinu da se stavi malo sode bikarbone dok se dinsta, navodno brze omeksa...

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

15.03.2018, 22:33

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

sto mi „neznam“ u naslovu bode oci user posted image
Za teletinu ti treba malo duze nego za piletinu.a mozes dinstati meso na malo luka,dodas mrkvicu i jos nesto od povrca sitno isjeckano.Pred kraj malo brasna a bude gusto kao sos i uz to pire.Moji oboje to obozavaju

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.03.2018, 22:37

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

sto mi „neznam“ u naslovu bode oci user posted image


Htela sam ovo da napisem jos kad sam videla da je aktivirana teme, ali aj' da ne ispadne da gundjam 😊
Ja sam isto novajlija u kuhinji, najcesce spremam piletinu pa sam donekle i ovladala kako i na koji nacin, ali ostala mesa onako... moram jos nekoliko puta da ih spremam pa da mogu tacno da znam kako i sta.


_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 06:15

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Fala zene za savete, probacu. Ja kao stalno trazim po netu neke recepte za ta mesa, te dinstano, te peceno, te kuvano.... Ali nikako da se nakanim da probam. Meni za nas nije problem da spremam bilo sta. Za S mi je "problem" jer ne sme belo meso i belance, pa mi zao da spremim za nas nesto ukusno, a on ne sme da jede. Mada je razum, kad skuvamo jaje, on kaze mama daj mi to zuto, to belo ne smem... Ali isprobacu meso, pa ako naletim na neki dobar recept da mi je ispalo, javljam :D

clock-img

16.03.2018, 06:36

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Pogledaj i na tim nekim stranicama koje se bave samo spremanjem hrane za decu, sigurno ces naci neke super recepte, ima ih gomila, ja ih vrlo cesto posetim, posebno kad je J bila manja pa kad smo tek uvodili hranu.

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

16.03.2018, 07:18

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

queen lady, trudi se onda rernu mozda vise da koristis. Ja imam taktiku kad pecem meso u rerni, stavim npr u onu kesu za pecenje, i dodas krompira, sargarepe, luka, sta god hoces od povrca, i stavis meso okrenes rernu prvo na 150, i prvih pola sata se to meni na 150 krcka, pa promuckam kesu pa jos pola sata na 150 i onda pojacam rernu na 220 ali tad skinem kesu da se lepo sve zapece i da meso bude lepo i rumeno. Tu nema greske.

Kad pravim paprikas, iseckam luk i dinstam ga onako dosta dugo da se sav istopi jer niko od nas ne voli da vidi parce luka u kuvanom (inace svezi luk obozavamo) i onda relativno dugo dinstam teletinu onako da se raspada. Recimo bar 15 min luk i bar pola sata dinstam meso, i duze nekad. Pa posle nalijem vode da se krcka. Volim kad je gust paprikas. Onako kao da je sav u saftu.

Mi obozavamo lovacke snicle. To ti je dinstanje do iznemoglosti user posted image luk se sece na kriske a ne na kocke i od gore se poredjaju telece snicle, i dinsta se i dinsta i dinsta... od zacina ide vegeta biber u zrnu i lovor, i dinstas i na kraju kad se snicle skoro pa raspadaju iseces krugove limuna i stavis od gore na svaku sniclu. Sluzim sa pire krompirom. Preukusno je. Dosta luka ide barem dve glavice onako povece. i ne doliva se puno vode da bude retko nego stalno dolivas po malo da na kraju ostane saft.

Mozes da pravis ajmokac, pilece dzigerice u saftu. Kod dzigerice je bitno da je ne osolis odmah jer se jako lepi i puno prska.

Mozes svinjske dzigerice meni je ona preukusna onako standardno pa kad su gotove da se isecka luk na njih.
Mi smo mesozderi i volimo meso u svakom obliku user posted image pogotovo mm a i D bas voli ali recimo nece pojesti meso iz pasulja tad jede samo pasulj. Nem pojma zasto.

Sve je stvar iskustva i navike

clock-img

16.03.2018, 08:15

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Sve deluje socno, ali cu morati da probam tek kada odem na trudnicko, jer ustajem u pet ujutru zbog posla, pa uvece dok uspavam S, nisam sposobna za tako dugo spremanje rucka. Uvek spremim nesto brzinski. Osim kad sveki spemi, ona ti treba cela pekara hleba koliko je masno, a meni masno, przeno i jela sa zaprskom nesto ne prijaju, ne mogu da ih svarim dosta dugo (mada i moja sveki u sve trpa mnogo ulja i uglavnom sprema przeno i bude mnogo masno, a ja nisam navikla na takvu hranu, pa pojedem pola kila hleba i samo mi bude jos gore). A za dva meseca (nadam se i krace) cu da imam kuhinju samo za sebe, a tada i planiram na trudnicko da idem, pa hvatam beleske za meso :D