IZVORNA PORUKA: Vanna81
Treba mi vase misljenje i savjet... Ja i muz zivimo u inostranstvu, ja sam i prije zivjela, muz nije on je dosao nakon sto smo se vjencali. Njegovi nisu u inostranstvu zive u kuci zajedno sa mog muza bratom i njegovom zenom i dvoje djece ali oni su odvojeni imaju svoj ulaz i svoj sprat, mi kad dodemo budemo zajedno sa svekrvom i svekrom imamo tu svoju spavacu sobu ostatak dijelimo, to ce nakad nama pripasti ali do tada sve dijelimo, dakle nista nije samo nase. Njegov brat ima svoj sprat i samo u taj sprat ulaze i za sebe i svoju porodicu se brine, za grijanje ugalj, struju, sve po pola placaju, njegov brat samo svoj dio, a svekar i svekrva svoj dio. Kad god njegov brat hoce nesto da radi na kuci, dakle krov, fasadu moraju i roditelji mog muza, stim da oni nemaju dovoljno novca pitaju uvijek nas da im pomognemo. Jer mog muza brat samo svoj dio, dakle pola placa. Mi smo ovdje u inostranstu kupili stan (niko nam nije pomogao) dakle sve na kredit koji moramo da odplacujemo, to njegovi znaju. Dakle ni dole ni ovdje nam niko nista nije dao, a jos se trazi od nas da pomazemo kad treba. Mog muza brat je u dobrom polozaju, i on i supruga dobro zaraduju, ne placaju kiriju jer su dobili citav prvi sprat, a mi dijelimo prizemlje kad dodemo na godisnji sa svekrvom i svekrom. Jednostavno mi to nije pravedno, neznam. Vise bi zeljela sebi napraviti kucu i u nju ulagati jer je odmah moja, moja cetri zida. Ovako pomazemo, ne radi se o velikoj sumi, sad smo dali 1000 eura za kupatilo, ostatak su oni sami nadoknadili sta je trebalo, za vanjska ulazna vrata itd....A njegov brat nista im ne pomaze, on samo svoj dio, oni smatraju da je to dovoljno jer oni pola placaju, da ali to pola je samo njihov dio sto su oni potrosili...Kad smo pitali za zemlju da tu pokraj te kuce sebi napravimo manju kucu, nemozemo jer papiri nisu sredeni, cak ni svekrova kuca nije na njemu, jer se sva braca nemogu dogovoriti, uzas....Dakle ni zemlje nemamo i nju bi morali kupiti pa tek onda kucu praviti. Sta vi kazete kako ovdje naj bolje postupiti. Narano moj muz zeli da pomogne svojim roditelji ako moze i kad moze, kad nemoze onda nece i kad mi imamo nesto drugo u planu onda isto nece. Ali cijelo vrijeme imati na umu da ce nam opet traziti novac...nije lako....