cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Plastelin

clock-img

07.03.2010, 19:13

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ah, zaboravila sam na ono sa magnetima. Potražiću ih baš, sada imam vremena.

Dakle, treba mi:
- plastelin za kuvanje (verovatno na kutiji piše kako se kuva??? user posted image )
- lak (šta reče, kakav lak??? Može za nokte? user posted image )
- magneti (gde da kupim? Kako da tražim? user posted image )
- lepak da pričvrstim magnete (pretpostavljam super lepak? user posted image )

Lilly, jel to to?

Na plastelinu ti je čak i nacrtano kako da ih skuvaš user posted image ali stvarno
Lak, može i za nokte, ja sam uzela bezbojni sa sjajem za drvo(čamce) najmanje pakovanje pa sada imamo za sve što pravimo
Magnete u specijalizovanim hobby radnjama, a kako da tražiš, možeš reći "Dobar dan. Magnete..." i teta će ti ih dati user posted image Šalim se, traži magnete, pa će ti pokazati kakve imaju, mislim da su dovoljno dobri oni u traci, znam da njih imaju, pa stavite po 2-3 komadića ili veći komad
Lepak sam koristilia Oho ili tog tipa ( da se ne ulepite super lepkom user posted image )
I to je to, malo vremena i dobre volje i male vredne ručice user posted image

< Poruku je uredio Lilly RR -- 7.3.2010 19:17:15 >

clock-img

08.03.2010, 09:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

"Dobar dan. Magnete..."

user posted image

clock-img

08.03.2010, 09:49

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Imam i ja recept za domaci plastelin:
4 dl brasna
2 dl soli
2 kasike (velike, supene) cedjenog limuna
5 dl kljucale vode
3 kasike (velike, supene) jestivog ulja

izmjesati brasno i so, dodati limun i sve preliti vodom i izmjesati...
na kraju dodati ulje...
cuvati u frizideru.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

27.04.2010, 18:59

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Šargarepa user posted image
user posted image

clock-img

19.12.2010, 07:06

clock-img

Noodle

pencil-img

1

Treba mi mala pomocj. Pocela sam da pravim skoro nakit... To jest pravila sam ranije hiljadu ogrlica i narukvica hobija radi.. Htela sam da probam sa plastelinom... E sad imam pitanja. Koliko se to dugo kuva ili pece ? Kako da napravim ogrlicu  i kad da zakacim onaj delic nazad za spajanje ogrlice pre ili posle kuvanja? Posto kapiram da posle kuvanja ili pecenja se to stvrdne i posle ne moze da se zakaci? a ne moze bas ni za tim metalnim delicjem da se pece ? Zvuci malo glupo pitanje al' eto ... treba mi pomocj.. :) Hvala !

clock-img

01.02.2011, 13:36

clock-img

bebać

pencil-img

2235

I moj sin je već imao 'posla' sa plastelinom,ja mu kopavala kući...pa se igrao...pa ga malo u tepih ugnječiouser posted image ...jako mu se svidjelo i jako voli,a danas sam baš kupila glinu za vrtić...neka kekec mirišljava glinauser posted image

a u vrtiću su već pravili neke svoje specifikacije od plastelina,pa je to bilo izloženo u hodniku,morala sam slikat 'njegovo djelo' ispod koga je pisalo njegovo ime i prezimeuser posted image user posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

27.11.2011, 10:49

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

i mi smo danas bili vredni i napravili plastelin.
plastelin sam pravila po ovom receptu:
2 solje brasna, 1 solja hladne vode, 1 solja soli, velika kasika ulja, 2 male kasike lumuntusa.
Sve sastojke izmesati pa staviti na HLADAN sporet, tek kad dobijete ujednacenu masu ukljucite sporet na najmanju jacinu i mesajte dok ne dobijete kuglu belog plastelina.
Onako toplog ga jos malo izmesite i podelite na onoliko delova koliko boja zelite.
Ja sam koristila tecne boje ali moze i sa onima u prahu razmucenim u malko vode.
Ovako izgledaju kuglice a kasnije dodajem kreacije user posted image
Odosmo da se igramo user posted image

user posted image

clock-img

27.11.2011, 10:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Mayo user posted image
moracemo da probamo

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.11.2011, 10:58

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Super! A u kom uzrastu otprilike  da mu dam plastelin? Još uvek trpa sve u usta, pa kad sam mu dala Pepu od fondana od joj pojeo cipele user posted image

clock-img

27.11.2011, 11:00

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

zvercica je tek pre oko mesec dana postala zainteresovana za plastelin , rano mu je jos

clock-img

27.11.2011, 11:01

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Tako sam i mislila. Možda mu dam testo čisto da mulja pošto voli da mesi ručak

clock-img

27.11.2011, 11:03

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

moze testo ali imam ja primedbu user posted image
zvercici se gadiloooo , sve se grozila na testo user posted image

clock-img

27.11.2011, 11:21

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Stefan je prvi put pravio od plastelina figurice u vrticu prosle godine. Pravili su i od testa i od plastelina. Onda smo kupili plastelin sa nekim modlama kod kuce. Nedavno je za 3. rodjendan dobio veliki komplet plastelina sa sto nekih modlica i cuda. To nam je sada glavna zanimacija. Svaki dan trazi da se igra i zabavlja se satima. Bravo za plaatelinuser posted image user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.11.2012, 21:52

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Olga RR

zvercica je tek pre oko mesec dana postala zainteresovana za plastelin , rano mu je jos

Sa koliko je to? Da ne preračunavam.user posted image
KL će sad 2,5 i baš se pitam šta bi mogla (smela) od tih "kreativnih čuda".user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

11.11.2012, 23:50

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Tara obooozava plastelin, sam zna da napravi puza i palcinku hahahahhaha

Al uziva da pravimo zajedno neke figurice user posted image

Inace dobila je komplet Play Doh plastelin za drugi rodjendancic, i odmah je bila zainteresovana!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.11.2012 23:53:45 >

clock-img

12.11.2012, 00:19

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Mi napravili ovaj domaći da probamo i žabice se oduševile! Super je! Uopšte se ne suši. One doduše prave crviće i slične stvari ali su pune ideja i samo izmišljaju šta bi da im napravim! I baš pažljivo gledaju i čekaju da završim! user posted image

Jel može neko da mi kaže gde imaju modlice da se kupe?

< Poruku je uredio sanji -- 12.11.2012 0:20:50 >

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

12.11.2012, 08:11

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: New Mom

Sa koliko je to? Da ne preračunavam.user posted image

bila je tri godine , do tada je najkreativnije bilo koristenje vodenih boja user posted image
posle trece je pocela da se igra plastelinom pa onda onom glinom jer je meksa i laksa za rad

clock-img

12.11.2012, 08:28

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ja pravim testo Emi ovako: pola kasikice masti, vode oko jedne supene kasike i brasna koliko da se zamesi lepo testo kao plastelin. Dodam boju (imala sam ekstrakt od jagode) i super user posted image

Ne mrvi se, ne prlja ruke i nokte i dete najlakse radi sa tim.

Od plastelina jedino mi se svidja taj PDoh, ali poslednji put sam se zeznula i kupila neki fals pa je sav suv i mrvljim, premesivala sam ga sa mokrim rukama...

Testo i plastelin su hit hitica user posted image

clock-img

12.11.2012, 08:31

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Sanji, modle imas i sa P.Doh da kupis, ali mozes obicne modle za kolace, Ema ubaci sudove za decu, nozic odatle pa onda onaj tockic imam plasticni za secenje testa.. sve iz kuhinje sto vidis, a da je prihvatljivo, pa razni cepici od flasa....

Olga, kako se ponasa ta glina sto prave za decu? Susi li se brzo i da li puno prlja?

clock-img

03.12.2012, 12:02

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja sam nasla u radnji kod nas set,ima pet razlicitih boja plastelina i desetak modli,a bio je nesto bas jeftin.Meni je i plejdou super.A isto smo joj dali sve sto moze da posluzi a ne moze da je povredi....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

22.08.2013, 13:08

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

user posted image

А направили смо и "јежа":

user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

22.08.2013, 13:19

clock-img

minnica

pencil-img

2295

user posted image za malog umetnika!
mi se ne igramo plastelinom jer sve završi po podu, zidovima, u obući user posted image , ali ću joj verovatno davati više kad napolju ne bude za igru, a računam da će biti i razumnija malo do tad.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

22.08.2013, 13:22

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

И нама доста заврши по поду, али немамо тепих испод тог стола, па пометем. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

22.08.2013, 17:51

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Tasho, na prvoj fotografiji je model atomske strukture nekog organskog jedinjenja?user posted image
Bravo! Mi se za sada zadovoljavamo obicnim mesenjem plastelina i pravljenjem prostog sneska belica.user posted image

clock-img

22.08.2013, 19:06

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ha , evo je nasa tema, Mata obozava plastelin. Kupili smo mu vec drugo pakovanje, jer je prvo svo pomesao i imamo ogromnu kuglu kaki boje...
Zene dajte deci da se igraju, odusevice se... I naravno savet - rasprostrite tepih slagalice na pod i neka deca uzivaju. Lakse se i oblikuje na slagalici jer je gumena...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...