cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kiflice

  
clock-img

24.05.2011, 11:15

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Dokotrljaj se 'vamo da jedes!

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

24.05.2011, 11:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

 user posted image  

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.05.2011, 14:22

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Juce sam pravila neke kifle...super su, evo recepta:
U 1/2 l mlakog mleka staviti pola kocke kvasca, dve kasike ravne secera i ostaviti da nadodje
Potom ubaciti 2 jaja, 3 kasisice soli i soljicu (50ml) ulja i brasna po potrebi (uvek sam mrzela taj podatak u receptu), znaci onoliko dase ne lepi na ruke i ne bude tvrdo testo
Zati odvojiti na dva dela, pa rastanjite koru oklagijom i rendate pola margarina i 200 gr cokolade (ja rendala euroblok i uzas od rastavljanja delova iste, pa preporucujem obicnu)
zatim urolate, pa rolat rastanjite rukom i secete trouglove za klasicne kifle i nadevate eurokremom.
Drugi deo isto sve samo sto umesto cokolade rendate kackavalj (za slane), a moze i neka salama.
peku se na 220 stepeni 20ak minuta (zavisi od sporeta). Mogu se premazati zumancem i "posusamiti"user posted image
Evo slike slanih
user posted image
a, evo i slatkih
user posted image


clock-img

24.05.2011, 15:21

clock-img

Shishica

pencil-img

4811


IZVORNA PORUKA: minavb

U mom receptu pise da kifle treba pustiti da narastu pa ih kuvati, i to je stvarno nemoguce jer splasnu i izgube oblik. Logicnije je oblikovati ih, kuvati pa onda pustiti da jos malo rastu pre pecenja, ili cak odmah peci. Ja nisam probala, cistaljka jeste i kaze da je super ukusno testo.



Mislim da ne bi rasle posle kuvanja...user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

24.05.2011, 15:23

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Paaa, posle kuvanja se peku i rastu ko lude.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

28.05.2011, 23:24

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Pravila sam kifle po Snezinom receptu-bolje jela nisam,ali ih uskoro necu ponovo praviti ,redukcija testa.
Ne znam gde da pisem,imam odlican recept za univerzalno testo-za kiflice,mekike,piroske,meni je najlepse za pizzu,moze da stoji u frizideru 8 dana i uzimas koliko ti treba.
3 dl mlakog mleka,1 kasika brasna,1 kasika secera i kockica kvasca da nadođe.Kad nadođe u to dodas casu jogurta,2 soljice od kafe ulja,2 kasicice soli, 2 jaja i 1 kg brasna,yamesis,ostavis da nadođe i razvijes koru.
Ovo je bas velika kolicina testa ako koristis odmah.Ako stavljas u frizider-dobro uviti kesom da ne ulazi vazduh.

< Poruku je uredio Lilly RR -- 4.6.2011 22:22:06 >

clock-img

28.05.2011, 23:45

clock-img

Anoniman

Tea, a u tvoje univerzalno testo ne ide ni jedno jaje????? Pitam jer vidim da svi u testo stavljaju i jaje

clock-img

28.05.2011, 23:49

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Idu,zaboravila sam da napisem,izuser posted image vinite....

< Poruku je uredio Tea2 -- 29.5.2011 0:01:42 >

clock-img

28.05.2011, 23:50

clock-img

Anoniman

Thanks user posted image sutra pravim jednu turu, pošto su najavili hladnije vreme, neće me mrzeti pored šporeta da čučim user posted image

clock-img

28.05.2011, 23:54

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Joj,idu dva JAJA!!!!

< Poruku je uredio Tea2 -- 29.5.2011 0:00:08 >

clock-img

28.05.2011, 23:58

clock-img

Anoniman

Zalepim i sliku ako budu reprezentativne user posted image

clock-img

29.05.2011, 00:02

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

nina....user posted image

clock-img

29.05.2011, 00:04

clock-img

Anoniman

to u ovo kad nadođe kvasac dodaješ, je l'???

clock-img

29.05.2011, 00:05

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

imam odlican recept za univerzalno testo-za kiflice,mekike,piroske,meni je najlepse za pizzu,moze da stoji u frizideru 8 dana i uzimas koliko ti treba.
3 dl mlakog mleka,1 kasika brasna,1 kasika secera i kockica kvasca da nadođe.Kad nadođe u to dodas casu jogurta,2 soljice od kafe ulja,2 kasicice soli i 1 kg brasna,yamesis,ostavis da nadođe i razvijes koru.
Ovo je bas velika kolicina testa ako koristis odmah.Ako stavljas u frizider-dobro uviti kesom da ne ulazi vazduh.


Plus zaboravljena dva jaja.

clock-img

29.05.2011, 00:06

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Sve dodas kad nadođe kvasac.

clock-img

30.05.2011, 13:21

clock-img

Anoniman

Tea, probah kiflice i super su ispale user posted image Doduše neću turim slike, malo su mi nejednake user posted image I jedna ispravka - nije to baš toliko testa. Ja napravila po 24 komada slatkih i slanih (ukupno 48) i već je pola otišlo user posted image

clock-img

04.06.2011, 17:33

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

nina,ovo testo ako ne koristis odmah,raste u frižideru kao ludo,pa ga zovu i ,,ludo testo"

clock-img

04.06.2011, 18:54

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

da li se onda stavlja u frizider da naraste ili na toplo?
da li moze neko drugo brasno da se stavlja?

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

04.06.2011, 20:09

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Kad testo nadođe,onda u frižider-ako nećes odmah da razvijas koru,dobro umotas u kesu.Ne znam moze li neko drugo brasno.

clock-img

07.06.2011, 08:50

clock-img

Anoniman

Sinoć sam napravila kiflice po jednom novom receptu i ispale su fenomenalno!!!! Jedino što ih je ispalo 80 KOMADA!!! user posted image Otpadoše mi leđa user posted image Sad sam na poslu, ali čim stignem kući, stavim recept i sličicu user posted image

IZVORNA PORUKA: isidora88

da li se onda stavlja u frizider da naraste ili na toplo?
da li moze neko drugo brasno da se stavlja?



P.S. kad sam pravila Teine kiflice koristila sam od Starog mlinara svenamensko brašno i ispale su ok. A to znam da u picerijama drže testo u frižideru, pa naraste nenormalno!!! Ja sam jednom nešto žurila, pa sam u pekari kupila testo (nisam ga sama mesila) i stavila ga u frižider, kao do popodne, kad otvorih frižider, a ono testo mi podiglo gornju policu i useklo se u donju user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.06.2011, 11:22

clock-img

Anoniman

Ja obećala recept, pa zaboravila user posted image

Potrebno:
Za testo:
800gr brašna
2 kašičice šećera
2 jajeta
1 sveži kvasac
150ml ulja
2 kašičice soli
oko 400ml mleka
Za premaz:
1 kašika mleka
1 žumance
oko 200gr margarina
susam

Priprema:
U veću šolju sa malo toplog mleka razmutiti kvasac, jednu kašiku šećera i brašna, pa ostaviti da nadođe (oko 5 minuta)
Brašno pomešati sa solju, usuti nadošli kvasac, dodati 2 jajeta, ulje, ostatak mleka i umesiti glatko testo. Ostaviti da se udvostruči na toplom mestu, prekriveno. (oko 1.5 sat). Razmesiti testo na 6-8 jufki (zavisi koliko velike/male kiflice želite), pa svaku jufku na 8 kiflica. Punite ih po želji (sirom, šunkom, mesom, kečapom) a mogu da budu i prazne. Ređajte ih u pleh na maloj razdaljini, premažite žumancetom razmućenim sa kašikom mleka, isecite margarin na lsitiće, pa poređajte svuda po kiflicama, pospite susamom. Pecite na 180-200C oko 20 minuta (ja izvadim čim postanu blago rumene- tu bude 15-20 minuta user posted image )

clock-img

15.06.2011, 12:21

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Meni je potrebna pomoc oko testa! Pre neki dan sam odlucila da spremam muffine i pogledala sam komentare za recept koji je postavila jedna zena i SVIMA su uspeli, samo meni neuser posted image . Testo mi se jako lepilo i nisam mogla ni da ga razvucem oklagijomuser posted image , a stajalo je u frizideru cele noci!
Iskreno sad se i plasim da spremim kiflice jer ne znam da li ce i one biti promasaj ko muffini!

clock-img

15.06.2011, 12:27

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

A slika? user posted image

Ja danas moram praviti pa jedan deo u zamrzivac da stavim, da imamo kad krenemo na more..

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

15.06.2011, 12:29

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Pison, kako mafini pa testo? Zar oni nisu zitki pa ulijes u kalup? Mozda si tu pogresila.. A sa kiflicama ti je praksa vazna, ali pitaj konkretno sta, ja cu da ti kazem.. user posted image tu sam maher user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

15.06.2011, 12:30

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Moram danas naterati sebe da napravim kiflice. Mogla boh ove Ninine.user posted image ako budu lepo ispale slikacuuser posted image