Drage moje, ja sam nova ovde, i zelela bih da podelim sa vama svoje iskustvo. Nakon 3 godine pokusavanja da zatrudnim, bas kada smo muz i ja odlucili da idemo na vantelesnu, ostala sam trudna prirodnim putem. Nasoj sreci nije bilo kraja, a posle tolikog cekanja na trudnocu, verovali smo da ce sve biti dobro. Ja sam se super osecala, rezultati su bili dobri, ali sam u 10-oj nedelji prokrvarila, da bi na UZ saznali da plod odgovara sedmoj nedelji a ne desetoj i da je prestao da se razvija, nema srcane radnje, i to sto sam prokrvarila je zapravo bio pocetak pobacaja. Ceo nas svet se u tom trenutku srusio. Svi vi koji ste prosli kroz to znate o cemu govorim. Dva dana posle toga mi je uradjena revizija, u lokalnoj anesteziji. Ne znam kako je bilo zenama kojima je to radjeno bez ikakve anestezije, ali meni je bilo grozno. Bolelo je najstrasnije. Sada, 8 dana od revizije, bila sam na kontroli, doktor kaze da je sve u redu, da se cuvam prehlade i da sa sledecom trudnocom sacekamo 3-6 meseci. Histopatoloski nalaz je pokazao tragove neke infekcije, koja je bila prisutna verovatno jos dok nisam znala da sam trudna. Mozda je to bio uzrok prestanku rasta ploda . Sada jedva cekam da dobijem i da mi se sredi ciklus, i mislim da cemo se vec posle druge men. baciti na pravljenje bebe, jer znam mnoge zene koje su vrlo brzo posle spontanog opet zatrudnele i rodile zivu i zdravu decu. Nestrpljivi smo da dobijemo bebu, koju toliko dugo i zarko zelimo. Sta jos da vam kazem, osim da sve mi koje smo imale tako strasno iskustvo kao sto je spontani, moramo biti pozitivne i nadati se da cemo uskoro ponovo zatrudneti i ovoga puta imati vise srece i konacno imati bebice .