cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Spontani pobačaj

clock-img

17.07.2010, 00:59

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

IZVORNA PORUKA: jacagoga

Kako mi je dr objasnio plod je uginuo jer posteljica nije bila u redu

pitaj ga da li je doslo do tromboze posteljice, posto je to karakteristicno za taj period pobacaja ukoliko neznas da imas problema sa krvlju.

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

20.07.2010, 09:29

clock-img

majared

pencil-img

1565

Posle svog uzbuđenja zbog  user posted image  na kućnom testu šok. Prvi UZ pokazuje da se nije razvio plod. Zatim kontrolni juče i ništa user posted image . Idem ponovo u četvrtak jer doktorka kaže da sačekamo još malo i damo šansu bebici ali ja nisam preterano optimistična. Grudi su prestale da me bole i imam osećaj da ću dobiti. Tako sam tužna. Dragi me teši,  a vidim da mu je teško, toliko smo želeli user posted image  iako je bilo neočekivano.user posted image

clock-img

20.07.2010, 09:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: majared

Posle svog uzbuđenja zbog  user posted image  na kućnom testu šok. Prvi UZ pokazuje da se nije razvio plod. Zatim kontrolni juče i ništa user posted image . Idem ponovo u četvrtak jer doktorka kaže da sačekamo još malo i damo šansu bebici ali ja nisam preterano optimistična. Grudi su prestale da me bole i imam osećaj da ću dobiti. Tako sam tužna. Dragi me teši,  a vidim da mu je teško, toliko smo želeli user posted image  iako je bilo neočekivano.user posted image

user posted image user posted image user posted image Nemoj da si tuzna,probaj da nabacis osmeh,ima vremena,bice user posted image ili user posted image user posted image

clock-img

20.07.2010, 10:11

clock-img

pahulja76

pencil-img

1516

majared user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.07.2010, 16:57

clock-img

jacagoga

pencil-img

502

majared, nemoj biti tuzna ako ne bude sad bice uskoro user posted image ili user posted image .
Mozda cu zvucati surovo, ali bolje da ne uspe ako nesto nije u redu sada na pocetku nego da bude ne daj boze veca trudnoca (kao sto je bio moj slucaj) zato glavu gore

clock-img

22.07.2010, 15:12

clock-img

majared

pencil-img

1565

Hej Cipiripi,
Da li znaš ko može da mi kaže kakav je postupak prilikom kiretaže u smislu da li je potreban uput ako idem u Narodni front ili GAK. Do sad sam išla kod privatnika i nemam otvoren karton u Domu zdravlja. Danas mi je treća kontrola ali ako se plod do sada nije razvio mislim da će intervencija biti potrebna.
Hvala unapred

clock-img

22.07.2010, 15:19

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

Pretpostavljam da ti treba uput..
Sa sa tim drzavnim ustanovama slabo stojim jer za 90% stvari idem privatno, tako da neznam..

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

25.07.2010, 20:42

clock-img

jacagoga

pencil-img

502

ja sam primljena kao hitan slucaj i nisu mi trazili uput a mislim da za ostalo treba

clock-img

25.07.2010, 20:45

clock-img

Anoniman

Jacagogo draga jesi dobila ph nalaze i nalaze sa obdukcija?
Šta kažu?

clock-img

25.07.2010, 20:46

clock-img

jacagoga

pencil-img

502

nalaz obdukcije jesam, plod je bio ok ali posteljica nije bila u redu, pise polja hijalinoze i opseznog krvarenja, sada cekam drugu M pa na kontrole itd

clock-img

25.07.2010, 20:51

clock-img

Anoniman

Aha.Veruj , ja sam mesecima studirala jednu po jednu rečenicu sa tih nalaza , nosila lekarima ...
Ništa.
Iako nije mala stvar , to kod tebe se skoro može nazvati i prevremenim porođajem a ne spontanim pobačajem.
Trebalo bi se detaljnije baviti time ... ja ništa nisam saznala.
Jesi radila neke testove ili tek krećeš?
Šta su ti preporučili?

clock-img

25.07.2010, 21:16

clock-img

jacagoga

pencil-img

502

tek cu da krenem, nista posebno, komplet pregledi, brisevi, uz itd.Detalje cu saznati kada odem kod dr.

< Poruku je uredio jacagoga -- 25.7.2010 21:17:13 >

clock-img

27.07.2010, 10:31

clock-img

kristinak

pencil-img

1

Cao
Nova sam ovde i koliko vidim ima dosta slicnih slucajeva kao i ja. Imala sa 4 spontana pobacaja u ranim trudnocama, tacnije cim dodje do 10mm pre nego sto se cuju otkucaji srca ode.Radjena mi je jedna kiretaza. Radila sam torch-ok, kariotip i mm i ja-ok, trombofilije-ok, antitela-ok, genetske mutacije-nema, ogtt test-pokazao povisen secer(na dijeti sam vec 4 meseca) a prosek secera koji mi je uradjen posle 4 spontanog pokazao vrednosti manje od 6 (znaci nije ni to), hlamidija, mikroplazma, ureaplazma-negativna. Ali postoji jedna zackoljica mm niko nije trazio briseve na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu nego sam ja saznala za njegovo neverstvo od pre par meseci i kazem mu da je dr rekao da mora da ih uradi i gle cuda ima ureaplazmu veca od 100000. Kako mi je dr objasnio taj rezultat znaci da je dobio u skorije vreme tj moguce ove zime, sto znaci da su moguci uzrok poslednja 2 spontana to jer sam imala u februaru jedan i u julu jedan. Sada smo na terapiji antibioticima do mesec dana. Iskreno plasim se da ponovo ostanem u drugom stanju jer nisam bas sigurna posto su mi spomenuli da imam losu prokrvljenost materice i da se plod ne usadi dobro. U sustini rekli su i da pravim bebe i da se jedno mora zadrzati.
Pozdravljam vas sve i svima zelim  uspesnu user posted image .

clock-img

27.07.2010, 10:37

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

kristinak dobrodošla
hvala ti što si svoje bolno iskustvo podelila sa nama

na forumu imaš dosta koristnih a i zanimljivih tema, te ostani sa nama što duže
user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.7.2010 10:38:04 >

clock-img

27.07.2010, 11:22

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

Kristinak, zao mi je zbog svega. Zeno divim ti se zbog toga sto si jaka i sto pored neverstva ne odustajes...user posted image
Ja iskreno ne znam da li bih to mogla...
A kako su ti utvrdili da ti je losa prokrvljenost materice? Sto ne probas sa nekim cajevima?

clock-img

27.07.2010, 13:01

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Svaka cas_t na hrabrosti i snazi!!!user posted image
Zelim ti da se uskoro nadjemo na veselijim temama!
Zasluzila si!user posted image user posted image

< Poruku je uredio smeško -- 27.7.2010 13:02:13 >

clock-img

29.07.2010, 09:35

clock-img

majared

pencil-img

1565

Sutra idem na kiretažu.
Noćas celu noć sanjala bebe user posted image

clock-img

02.08.2010, 18:53

clock-img

jacagoga

pencil-img

502

Sutra idem na kiretažu.
Noćas celu noć sanjala bebe user posted image

Zao mi je draga, glavu gore, bice bolje  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.08.2010, 10:29

clock-img

mama2x

pencil-img

18

user posted image user posted image user posted image Draga moja , svaka ti cast. Samo naprijed!!! Prosla sam kroz spontani na kraju 16. nedelje i pretesko je ! Ali , sve ce to nova trudnoca potisnuti , sigurna sam . Podijeli svoj teret sa drugima.

clock-img

28.08.2010, 16:28

clock-img

jacabg

pencil-img

4

Malo optimizma u ovoj bolnoj temi.... Isti partneri... tj. muza nisam menjala... imali smo 3 spontana pobacaja, jedan prekid trudnoce zbog teskih anomalija ploda.... i sada imamo deojcicu od godinu dana.... potpuno zivu i zdravu... sto bi crnogorci rekli ko od brega odvaljenu!

moj savet uraditi sve analize.... biti miran i stalozen u narednoj trudnoci....

i eto bebe user posted image ...

a sad cekamo jos jednu bebu!!!

clock-img

23.09.2010, 12:03

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Nisam sigurna da li je ova tema već otvorena na forumu ali imam potrebu da pišem o tome. Da čujem devojke kako su vaši najbliži reagovali na spontani sa posebnim osvrtom na vaše jače polovine.

Ovom prilikom posebno zahvaljujem svom dragom za podršku i brigu.
Ti si moj oslonac i moja ljubav
I naravno, veliko olakšanje je  bilo podeliti sa vama svu muku. Ljubim vas sve.

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.09.2010, 12:20

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Pisalo se i OVDE i OVDE o spontanom pobačaju

< Poruku je uredio Lilly RR -- 23.9.2010 13:03:13 >

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

02.10.2010, 23:16

clock-img

danica km

pencil-img

13

ja sam imala spontani pobacja pre 2 godine u 10.nedelji.nosila sam blizance i jednostavno su ta mala srca prestala da kucaju.jos uvek se borim sa tim bolnim iskustvom.suprug mi je velika podrska i zajedno smo prolazili kroz taj pakao user posted image
nazalost pojedini ni danas nemaju razumevanja za mene i moja osecanjauser posted image

clock-img

02.10.2010, 23:22

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

danice user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.10.2010, 13:43

clock-img

danica km

pencil-img

13

hvala Dijana1 na podrsci,nadam se da cu uskoro imati lepe vesti i jedva cekam da to podelim sa vamauser posted image