Citala sam vas dosta neregistrovana, ali rekoh, da se registrujem i da napisem i ja svoj slucaj...jedan u moru svih ...
Meni je najtezi. Tesko je sto je bila prva trudnoca, zeljena. Kiretaza uradjena pre par dana, sa 9 nedelja i 2 dana, a srce prestalo da kuca negde u toku 7. nedelje.
Na prethodnom UZ, koji je bio bas u toj 7. nedelji, srce je kucalo, sve je bilo u redu. Doduse, beba nesto manja nego sto je odgovaralo toj 7. nedelju, ali srce je bilo tu... vec mi je bilo sumnjivo, znate i same kako je kad osetite da nesto nije u redu...razlika je bila nedelju i dva dana, ali rekoh, kad doktorka ne panici, necu ni ja.
Sva vesla sam cekala naredni uz, ali dan-dva pre UZ, prokrvarim, malo, braonkasto, odem kod dr odmah, a ona ne moze da nadje srce, ni obicnim ni vaginalnim...posalje me u GAK kao, da proverim jos jednom, mada sam znala da nema neke nade.
Sutradan uradjena kiretaza, jos uvek ide krv, fizicki manje boli, ali na mestu male mrvice je ostala velika praznina...
po prirodi sam optimista, i vec racunam kad bi trebalo da dobijem tu 2. tj 3. menst, i da krenemo na posao...Tako je dr koji mi je radio kiretazu rekao.
Objasnjenja nema, svi kazu, desava se, prirodna selekcija...ko zna zasto je to tako..
Zbog manje velicine ploda na prethodnom uz, verujem da je majka priroda ovo sve sama uradila, ali sam se zabrinula kad sam podigla rezultate vaginalnog i cervikalnog brisa,koje sam uradila na dan kiretaze.
Pise da u cervikalnom postoji beta hemoliticka streptokoka, u vaginalnom neki polimorfonukleari...pa se brinem da mi se to nije desilo zbog te streptokoke...uopste ne znam ni kako se tu pojavila, jer su mi brisevi pre utvrdjivanja trudnoce bili u redu, tj dobila sam terapiju (vaginalete) koje sam koristila...
I da vas pitam vezano za sex. odnose, kad mogu i pod kojim uslovima da se upraznjavaju posle kiretaze, tj kontrole?
Pitacu i dr na kontroli, ali me zanima i vase misljenje
hvala vam...