cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: čoko-bomba

  
clock-img

25.12.2010, 17:11

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

A danas sam opet napravila tvoj cokoladni kolac user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

25.12.2010, 17:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Uh, on mi je omiljeni user posted image

A jesi li probala Lady marmelade? I on je savršen user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.12.2010, 17:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: nensi27

A danas sam opet napravila tvoj cokoladni kolac user posted image



A jel praviš sa malinama, ili običnu varijantu? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.12.2010, 19:29

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Imam pitanje i molim za sto brzi odgovor jer vec pocinjem da mutim koru!user posted image
Slatka pavlaka-je?user posted image
Zvucace glupo pitanje ali ja kod nas kada trazim u prodavnici slatku pavlaku gledaju me upravo ovakouser posted image da li je to isto sto i vrhnje slatko za kuvanje,npr. ona Halta ili?user posted image
Men buni i vrhnje-pavlaka,sve zavisi kako ko u kojoj drzavi kaze,ja sam mislil da ima razlike izmedju vrhnja i pavlake,a kazu mi da je to isto?!user posted image

clock-img

29.12.2010, 19:37

clock-img

Anoniman

Slatko vrhnje=slatka pavlaka

clock-img

29.12.2010, 19:37

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

To ti je isto...Ne znam gde ti zivis,ja sam uzela Kravica slatku pavlaku...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

29.12.2010, 19:39

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Uh, on mi je omiljeni user posted image

A jesi li probala Lady marmelade? I on je savršen user posted image



Tek sad sam videla ovo,nisam videla taj recept,potrazicu ga user posted image


IZVORNA PORUKA: Ana RR


A jel praviš sa malinama, ili običnu varijantu? user posted image



Do sad sam pravila obican jer maline ne jedem jos zbog Vuka,kad prestanem da ga dojim probacu i to user posted image


_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

29.12.2010, 19:40

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Nensi zivim in Bosnia,tacnije R.S.user posted image
Ja ubjedjena da je vrhnje slicnije jogurtu,samo malo gusce,a pavlaka-pavlaka!user posted image
Kravicino mlijeko stalno kupujem,ali pavlaku slatku nigdje vidjela nisam,mislim da moze ova Halta,ja cu nju da stavim,pa sta bude,slatka je,nece propastiuser posted image
Hvala vam

clock-img

29.12.2010, 20:00

clock-img

Anoniman

Pepino, tu halta koristim i ja, neko malešno pakovanje, taman za tri ture "Lady marmelade"user posted image U svakom slučaju, to je ta za kolačeuser posted image

clock-img

29.12.2010, 20:32

clock-img

pepino

pencil-img

2296

E super Nedjo!user posted image
Upravo sam ga zavrsila,tako je lijepo rasla kora dok je bio u sporetu,cim sam izvadila i zalila mlijekom sljunula se totales,mrzim to!user posted image
Jos kako mlijeko lijem trudila sam se da ga svukuda isto stavim,po ivicama takodje,ali su opet ostale,pa je fil upao nekako unutra,mrzim kada sve radim kako pise,a cini mi se da je bezveze,ispasce da je Isidorin kolac sa rupama!user posted image
I jel vama djelovao fil rijetak kad ga stavite?user posted image
Meni jeste,nadam se da ce se stegnutiuser posted image  toliko komplikacija oko prostog kolacauser posted image user posted image
I jos nesto Lu javi seuser posted image ,kod tebe dijeluje kao da si stavila mlijecnu cokoladu ili nesto ljepse nego ja i Nensi,tako ti je lijep fil,mislim na boju i sveuser posted image ,a nas tako taman,ili je to do slike?user posted image

clock-img

29.12.2010, 21:32

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520


IZVORNA PORUKA: pepino

E super Nedjo!user posted image
Upravo sam ga zavrsila,tako je lijepo rasla kora dok je bio u sporetu,cim sam izvadila i zalila mlijekom sljunula se totales,mrzim to!user posted image
Jos kako mlijeko lijem trudila sam se da ga svukuda isto stavim,po ivicama takodje,ali su opet ostale,pa je fil upao nekako unutra,mrzim kada sve radim kako pise,a cini mi se da je bezveze,ispasce da je Isidorin kolac sa rupama!user posted image
I jel vama djelovao fil rijetak kad ga stavite?user posted image
Meni jeste,nadam se da ce se stegnutiuser posted image  toliko komplikacija oko prostog kolacauser posted image user posted image
I jos nesto Lu javi seuser posted image ,kod tebe dijeluje kao da si stavila mlijecnu cokoladu ili nesto ljepse nego ja i Nensi,tako ti je lijep fil,mislim na boju i sveuser posted image ,a nas tako taman,ili je to do slike?user posted image



I meni je bilo tako,i po ivicama je ostalo slepljeno za pleh...I MORA da odstoji celu noc da se stegne,ja sam ga nacela 3-4 sata posle i bio je kao puding user posted image Ali toliko me mamio da sam morala da ga probam user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

30.12.2010, 08:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: pepino

Imam pitanje i molim za sto brzi odgovor jer vec pocinjem da mutim koru!user posted image
Slatka pavlaka-je?user posted image
Zvucace glupo pitanje ali ja kod nas kada trazim u prodavnici slatku pavlaku gledaju me upravo ovakouser posted image da li je to isto sto i vrhnje slatko za kuvanje,npr. ona Halta ili?user posted image
Men buni i vrhnje-pavlaka,sve zavisi kako ko u kojoj drzavi kaze,ja sam mislil da ima razlike izmedju vrhnja i pavlake,a kazu mi da je to isto?!user posted image


Jesi zakomplicirala ženo dragauser posted image
Ja sam lijepo napisala slatko vrhnje a ti slušaš ove srbijankeuser posted image
U Srbiji je to slatka pavlaka a kod nas pod tim nazivom ne postoji.
Hulala ili dolcela 5+ ili neko drugo slatko vrhnje odnosno šlag koji se samo umuti bez dodatka mlijeka.
* Nisam stavila mliječnu čokoladu, to je novi fotićuser posted image
* Biskvit i treba sa bude ljepljiv, sočan, mokar...user posted image
* Stisnuti će se fil kad se ohladi, ne brinite što je vodenast!
* najbitnije... izgleda svima; Ne mora prenoćiti kolač, na ovom minusu je dovoljno i dva sata, bito je da se ohladi i stegne.
Ja inače kad pravim kolač najviše volim napraviti naveče i zaboraviti na njega do jutra i onda je sigurno dobro ohlađen, u suprotnom ga čopkam i pokvarimuser posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.12.2010, 09:09

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520


IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: pepino

Imam pitanje i molim za sto brzi odgovor jer vec pocinjem da mutim koru!user posted image
Slatka pavlaka-je?user posted image
Zvucace glupo pitanje ali ja kod nas kada trazim u prodavnici slatku pavlaku gledaju me upravo ovakouser posted image da li je to isto sto i vrhnje slatko za kuvanje,npr. ona Halta ili?user posted image
Men buni i vrhnje-pavlaka,sve zavisi kako ko u kojoj drzavi kaze,ja sam mislil da ima razlike izmedju vrhnja i pavlake,a kazu mi da je to isto?!user posted image


Jesi zakomplicirala ženo dragauser posted image
Ja sam lijepo napisala slatko vrhnje a ti slušaš ove srbijankeuser posted image
U Srbiji je to slatka pavlaka a kod nas pod tim nazivom ne postoji.
Hulala ili dolcela 5+ ili neko drugo slatko vrhnje odnosno šlag koji se samo umuti bez dodatka mlijeka.
* Nisam stavila mliječnu čokoladu, to je novi fotićuser posted image
* Biskvit i treba sa bude ljepljiv, sočan, mokar...user posted image
* Stisnuti će se fil kad se ohladi, ne brinite što je vodenast!
* najbitnije... izgleda svima; Ne mora prenoćiti kolač, na ovom minusu je dovoljno i dva sata, bito je da se ohladi i stegne.
Ja inače kad pravim kolač najviše volim napraviti naveče i zaboraviti na njega do jutra i onda je sigurno dobro ohlađen, u suprotnom ga čopkam i pokvarimuser posted image




A jel ti mutis mikserom pre nego ga stavis na sporet da se otopi sa cokoladom?

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

30.12.2010, 10:33

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Ovo sto pita Nensi i mene zanima!?user posted image
Ja nisam mutila,jos nisam pogledala na sta lici,uskoro cu,pa javljam!user posted image
Al sam kuvarica i domacica,nema mi ravne na forumu,zakomplikujem nesto najjednostavnije!Od sada pravim ,,komplikovane,, kolace!user posted image

clock-img

30.12.2010, 16:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma ne mutim šlag, to sam samo pokušala da objasnim šta je slatko vrhnje odnosno slatka pavlaka, to je jedno te isto da zaključimo jednomuser posted image

Znači vrhnje naspem u šerpicu i dodam izlomljenu čokoladu, mješam metalnom metlicom dok ne zavrije, prelijem preko biskvitauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.12.2010, 16:52

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

E dobro,tako sam i ja radila...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

30.12.2010, 17:47

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Evo i ja ispekla biskvit i iznijela da se ohladi na terasu na ovih -5 user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

31.12.2010, 11:05

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Sad sam isjekla kolac!
Ukus je fantastican user posted image user posted image , samo mi je gornji dio nekako mljackast .



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

31.12.2010, 14:12

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Kolac ipak i nije tako los,fili je super,stvrdnuo se,ali sam koru izgleda previse natopila pa se raspada kada vadim,to mi je krivo,ali nema veze,drugi put ce biti bolji!user posted image Eve gauser posted image
user posted image

clock-img

31.12.2010, 14:14

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

31.12.2010, 14:21

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Pepino, jel ti ovaj gornji dio cvrst ili meksi?

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

31.12.2010, 14:54

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Nado kada sam ga mazala bio je tako rijedak,mislila sam da ga necu moci rezati,da se nece strvrdnuti,prenocio je u frizideru i bas se super stvrdnuo,nije tvrd da se ne moze rezati,ali je dosta tvrdji od koreuser posted image  koja se raspada jer sam je previse natopilauser posted image
Fil je potamanuser posted image

clock-img

02.01.2011, 14:35

clock-img

maja19

pencil-img

657

Kolac je predivan svaka cast na receptu..htela sam da pitam da li odozgo ide nesto, nekako mi na slikama izgleda taj gornji deo tamnije..
I da li moze da se stave cokoladne mrvice ili recimo slag od cokolade pa ispadne kao torta...ili je u sustini to samo po sebi dovoljno..hvala unapred..

clock-img

05.01.2011, 17:49

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Majo, to što izgleda tamnije se samo tako napravi, valjda se čokolada izdigne iznad vrhnja (pavlake).
Ja ne bi ništa stavljala gore jer fil kad se sipa on je u tečnom stanju, jedino da probaš kad se ohladi...mada je meni to bilo previše, ne znam možeš probati pa javi kako ti se sviđauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.01.2011, 17:53

clock-img

Sonreir

pencil-img

855

Napravila sam juce posle podne kolac i vec ga nema user posted image Super je!!! user posted image