cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: 40 dana kod kuće ili šetnja?

clock-img

21.12.2010, 16:11

clock-img

nala

pencil-img

479

Ah, da, nisam rekla da smo bili i na slavi. A za Sv. Nikolu je bilo ledeno napolju. Obukli smo se adekvatno, skafander i tako to. Necete verovati kako mu je prijalo kad je izasao napolje. user posted image A obashka sto je razgledao okolinu onako zacudjen.user posted image Smejali smo se pola sata na one njegove grimase. user posted image A sto se zimovanja tice, pa ne bi mi isli po minusu ne znam kakvom. A u ostalom, ako bi neki dan i bilo malo hladnije, ja bih sa njim bila u hotelu a mm i princeza neka skijaju. Ionako od mog skijanja nema nista. Ne samo zbog bebe nego sam proslog decembra sredila skocni zglob, pa ne bih se nesto sada opustala.

clock-img

21.12.2010, 16:18

clock-img

zoća

pencil-img

1957

beba se izvodi nakon 15.dana prvo pet minuta pa se povećava i kada je hladno jedino se ne izvodi po vetru

clock-img

21.12.2010, 17:48

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Mi smo deseti dan po rodjenju bili napolju i sad stalno izlazimo,osim kad je padao onaj sneg i bila onakva hladnoca.
Tako da Buba ne vidim razlog da ne idete napolje.Zasto cekati mesec danauser posted image Ovih dana najavljuju temperature od po 15 stepeni!

clock-img

21.12.2010, 18:00

clock-img

Anoniman

I ja sam za to da se beban bez preke potrebe ne izvodi napolje... videćemo kako će nama biti pošto ćemo se roditi u sred zimeuser posted image jedino me brinu te babineuser posted image ja ne bi htela da mi dolazi neko u prvih 40 dana, većina naših prijatelja ima decu (malu decu) koja su, od kako je počela zima, stalno šmrljava i kašlju valjda pokupe u vrtiću... ko će ga znati!
Ja ću sve lepo zamoliti biće vremena za obilaske

clock-img

21.12.2010, 18:10

clock-img

Anoniman

Eeee , i ja šizim oko tih babina ... Brate mili , meni je drugi dan bila puna kuća , još mi se neki i najavljivali da dođu , ono kao "ej , eto nas sutra" , a ja još ni dupe u kuću unela nisam ... Mimo teme sam , sorry , ali brateeee , potrudila sam se da na vreme svi saznaju moj stav o gostima u prvo vreme , bila sam baš jasna ,ali džabe , odjednom se svi prave blesavi i u fazonu "da , da , znamo da si rekla , ali nije valjda da ne želiš ni NAS u gostima ?"

clock-img

21.12.2010, 18:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Iskreno, meni to nije jasno.. pa kako ne kapiraju da ti treba odmor, da ti je potrebno da se "upoznaš" sa svojom bebom.. Neverovatni smo, majke mi!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

21.12.2010, 18:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Eeee , i ja šizim oko tih babina ... Brate mili , meni je drugi dan bila puna kuća , još mi se neki i najavljivali da dođu , ono kao "ej , eto nas sutra" , a ja još ni dupe u kuću unela nisam ... Mimo teme sam , sorry , ali brateeee , potrudila sam se da na vreme svi saznaju moj stav o gostima u prvo vreme , bila sam baš jasna ,ali džabe , odjednom se svi prave blesavi i u fazonu "da , da , znamo da si rekla , ali nije valjda da ne želiš ni NAS u gostima ?"

I svi su stopostotno sigurni da se, sve što kažeš da ti smeta, odnosi na sve osim na njih, zar ne?
Čista nekutura. I primitivizam.
Ja bih to draga po kratkom postupku, najmanje ti sad treba da se sekiraš, ma nijednu sekundu svog dragocenog vremena ne treba da trošiš na ovakve misliuser posted image

clock-img

21.12.2010, 18:50

clock-img

lenaa

pencil-img

917

Moja beba je rodjena pocetkom septembra i izlazili smo u setnje odmah nakon par dana. Nikako ne bih mogla da izdrzim u kuci 40 dana. Skoro smo i putovali autom za Srbiju - oko 1400 km smo presli u jednom pravcu i to je super podnela, nije joj smetala ni promena klime ni nista pa cak ni razlika u t koja je bila -7 kad smo krenuli a u Srbiji 17 . Stvar izbora i naravno najbolje je da mama radi po svom osecaju jer ako izvodite dete sa strahom da ce se prehladiti naravno da je bolje da ne izlazite.

clock-img

21.12.2010, 22:18

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Mi smo rođeni u julu usred leta i išli smo treći dan napolje. Doduše par dana smo bili na terasi, jer mi baš nije bilo do šetnje, a prva šetnja je bila sedmi dan. Da smo rođeni u zimu ne znam iskreno šta bih radila. Mislim da ne bih išla napolje neko vreme, a sada kad smo "veliki" smo svaki dan napolju.

clock-img

22.12.2010, 08:24

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: nala

Moze li mi neka od vas odgovoriti na to kada bi mogli na zimovanje? Planiramo odlazak na zimovanje, ali ne znam kada bi bilo najbolje. Da li je neka od vas sa ovako malim detetom ili malo starijim isla na zimovanje? Isli bi mozda u februaru ili martu, a to je sa nekih 3-3,5 meseca.

EVO teme KLIK

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

22.12.2010, 08:35

clock-img

dzepna venerica

pencil-img

134

mi smo isli sa 17 dana napolje, jeste da je bio jun, ali kapiram da bih i sad isto uradila da sam se porodila na zimu, mislim da je cekanje tih 40 dana babska prica...pa oni vole da se voze u kolicima user posted image user posted image jedino obavezno pelena preko da se izbegnu gasovi i ostalo...i izbegavati pokazivanje bebe na ulici , bar je meni smetalo, otkud znam da li je komsiinica koju cu sresti sigurno zdrava ili bolesna i tako dalje...

That''''s the way it goes! ljubaV.

clock-img

30.12.2010, 12:52

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Bebina prva zimska šetnja Izvor: Bebac.com

Novopečene mame uvek imaju dilemu da li su vremenski uslovi dovoljno dobri za šetnju svog novog člana porodice
Ukoliko je temperatura niža od minus deset stepeni, izlazak iz kuće sa bebom ne dolazi u obzir

Novopečene mame uvek imaju dilemu da li su vremenski uslovi dovoljno dobri za šetnju svog novog člana porodice.

Kada bebe, koje su rođene zimi, možemo prvi put da izvedemo u šetnju? Ukoliko je temperatura niža od minus deset stepeni, izlazak iz kuće sa bebom ne dolazi u obzir. Nemojte je izvoditi ni ako duva vetar, ako je magla, ako pada kiša ili je napolju susnežica.

Kraća šetnja je dozvoljena ako je pupčana rana zarasla, a temperatura vazduha viša od 15 stepeni. U slučaju da je niža, majke moraju da se strpe da beba napuni mesec dana da bi je izvele, ali i tada je najbolje da to urade oko podneva, kada je dnevna temperatura najviša.

U početku, pet dana zaredom, bebu prvo iznosite na terasu ili ispred kuće da bi se navikla na svež vazduh. Prvog dana 10, drugog 15, trećeg 20 minuta... Svakoga dana dužinu boravka povećavajte za pet minuta, vodeći računa o tome da beba i za izlazak na terasu mora da bude utopljena kao da ide u pravu šetnju, jer su izuzetno osetljive na temperaturne promene zbog još nedovoljno razvijenog centra za termoregulaciju.

Šta znači utopliti je? To podrazumeva višeslojno oblačenje, premda je najbolje uvući je u "skafander" koji će joj štititi celo telo, a najpre leđa, staviti joj kapu koja pokriva uši, šal i rukavice.

Kada prođe test na terasi, odnosno kada je naviknete na boravak na svežem vazduhu, možete u kolicima da je prošetate u obližnji park, s tim što valja znati da boravak u prirodi ne sme da bude duži od dva sata. Za to vreme obavezno proveravajte da li su joj ruke i noge tople, da li je dobro ušuškana i slično.

Čim počne da plače ili kenjka, biće to pouzdan znak da joj šetnja ne prija i da je vreme da se vratite kući. Kolica treba da imaju zaštitu i toplu podlogu na mestu gde beba leži. Za svaki slučaj stavite ispod nje ćebence. A, ako beba već uči da hoda, onda je od izuzetne važnosti da joj obujete obuću za sneg, toplu i nepromočivu.

Boravak na svežem vazduhu učiniće da beba bolje spava, da ima bolji apetit, bude raspoložena. Osim toga, na taj način ćete podići i njen imunitet.

clock-img

09.01.2011, 17:28

clock-img

Anoniman

Mame , da li ste ikada izvodile svoje bebice napolje po mraku user posted image Mi Ninu izvodimo u šetnju po danu , a pošto sada več u 17h padne mrak - interesuje me da li beba može biti napolju i po mraku , mislim , da li je besmisleno vozati je , pošto je mrak ? Ovih dana je vreme divno , ja sve gledam da ugrabim malo popodne da odem na kafu ili u šetnju sa koleginicom , a da povedem i Ninu , ali me strah da me ne uhvati mrak kad se vraćam kući sa njom . Znam da je neko negde pisao da se beba ne vodi napolje po mraku ali nemam pojma gde sam to pročitala i u čemu beše fora .

clock-img

09.01.2011, 17:32

clock-img

Anoniman

Ja sam vodila. Kad sam počela da ga izvodim preko dana su bile nesnosne vrućine, pa smo samo uveče i izlazili. Ništa mu ne fali

clock-img

09.01.2011, 17:35

clock-img

Anoniman

Neđo , a je l' postoji neki konkretan razlog zbog kojeg se dete ne bi trebalo izvoditi po mraku ili sam ja istripovala nešto user posted image

clock-img

09.01.2011, 17:37

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

bubo, meni logicno da se ne iznosi po mraku jer ne vidis rupe po putu i to. nijedan drugi razlog mi ne pada na pamet. e da, i to sto je ovih dana dosta hladnije kad padne mrak.

mi se danas prvi put vozali kolicima. user posted image i uzivali smo 15 minuta. sutra cemo pola sata user posted image

Panta rei

clock-img

clock-img

Maryna1

pencil-img

324

i mi smo prvi put izasli u setnju po mraku, zbog velikoj vrucine, bio je pocetak avgusta, i imala je tad oko 12 dana. nikad nisam cula da ne sme da se iznosi po mraku, verovatno neke bapske price, ja ne verujem u to!!!

clock-img

clock-img

Anoniman

Mislim da to spada u bapske priče draga, ne vidim nijedan realan razlog protiv izvođenja kad je mrakuser posted image

clock-img

09.01.2011, 17:41

clock-img

Anoniman

Ma , za bapske priče me briga (iskreno , i prvi put čujem za ovu "bapsku priču" , to ćete mi reći negde , nekad user posted image , baš da čujem odvalu) , mene interesuje ima li nekih razumnih razloga , tipa zdravstvenih ili slično ...

clock-img

09.01.2011, 17:42

clock-img

Anoniman

Koliko ja znam, nemauser posted image

clock-img

09.01.2011, 19:04

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

mi smo i danas bili u setnji,i juce i prekljuce,svaki dan uzivamo,mateja obozava da se vozi u kolicima i zaspi cim izadjemo iz zgrade user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

09.01.2011, 19:27

clock-img

maja19

pencil-img

657

I moj Nikola je rodjen u decembru pa smo izlazili samo do familije i slicno..a u prvu setnju cini mi se tek u februaru kad je temperatur bila iznad -10 posto je ovde kod nas ta zima bila ekstremno duga i hladna..A sto se tice gostiju i mi smo ih imali milon do 40dana...srecom nije se razboleo posto i nisam dala mnogo ljudima da mu prilaze...

clock-img

10.01.2011, 22:33

clock-img

strahinja11

pencil-img

156

Brine me kada cemo izaci u prvu setnju sa obzirom da bi trebala da se porodim za koji dan:)))

citala sam u nekim novinamam ako je minus ne smem ga izvoditi nigde sem na terasu i to po par minutauser posted image

i da njima prija tek kada je oko 15 stepeni

clock-img

10.01.2011, 22:51

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

U pocetku samo na terasu po par minuta i postepeno povecavaj vrijeme, a kad se i temperatura poveca onda napolje u setnjicu! 

clock-img

29.03.2011, 12:15

clock-img

eni26

pencil-img

3380

Ja nesto mislim da ovo 40 dana nije zbog nekih obicaja i bapskih prica ,nego mozda zbog zdravlja deteta,kontam da tako mala beba moze da se nahladi ili pokupi neki virus.Pa mislim da se zbog toga kao ceka tih 40 dana ,dok malo ne "odfrkne".