IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA
OTI najobjektivnije je kako ti odlucis, a takodze kako ti smatras da je najbolje.
Veruj mi ja sam Moniku jeste da set_ala napolje prvo po 5min. pa 10. pa 20min.
zatim na saat naravno zavisi i od vremena napolje.nama je bilo hladno posle mesec dana.
Sto se tice gostiju, sem moji i njegovi niko nije dolazio prvih 40 dana(ali oni su bili tu samo da mi pomognu,kad kazem pomoc mislim da peru peglaju rucak da ima i mislim na svekrvu i moju mamu) jer em sam bila pod stresom sto mi se sve izdesavalo, i iskreno htela sam da bude samo uzi krug ja mm i beba.
Iako bila je jedna sestra od mm koja je navaljivala da dodze jer obicaj je bio kod njih u Pancevo da kod porodilja se dolazi do 40 dana, sve je bilo tako dok ona nije naletela na mene preko telefona i dok nisam je oterama u p***u m***r
A tek sam bila izasla iz bolnice a tada je Monika imala 14 dana.
I nije ni dosla posle toga.
Posle toga znaci sa 40 dana dolazili su nam goste.A sa dva i po meseca bili smo prvi put kod drugarice naravno nije se pusilo.
Imala sam posebnu prostoriju da je presvucem sve to.Dojila sma pred njom, a Monika je spavala u drugoj sobi ko zalivena, nista nije joj smetalo.Ali kuci smo bili vec u 18:30 da nezapostavimo ritual kupanja zatim i spavanje.
Ovo je moje misljenje ne znaci da sam u pravo.
Jedino ti mozes da odlucis draga.
slazem se. red je red. mislim na detetov red, koji je primaran. bebi treba mir u prvim nedeljama, to je vreme kada se radja prvi dagoceni odnos izmedju bebe i roditelja i tu je svako sa strane visak! meni je babica rekla, kada me uvatila da neuroticno placem sto nece da sisa: jelena, najteze su neuroze one koje se zarade u babinama. i to me je trgnulo. od gostiju se nisam odbranila, prva beba je sa obe strane, ali sam koga sam god mogla da odlozim - odlozila. beba je bila u sobi, gosti u dnevnoj, iznosila sam ga samo ako niko ne bi pusio, sto je bila prava retkost
ali mi nije smetalo da bezobrazno odem da se izmuzam po sat vremena da odspavam, da se druzim sa svojom bebom, a oni nek se zabavljaju u dnevnoj, jer da im je do moje bebe, i do mene, ne bi pusili! bio je kod nas na kosovu taj neki, lep obicaj, da se nakon 40 dana napravi veselje, i to se zvalo babine. objavis, ko dodje dobrodosao, ko ne, nek dodje kad hoce, ali ti vise nisi duzan da pravis rucak i tortu svaki drugi dan, jer si ti spremila, i pozvala i zelela da ugostis, a sto neko nije mogao da dodje, prezivece se.. meni je to skroz lep obicaj bio, na zalost, vise toga nema, a i gosti nisu sto su nekad bili, da vam pravo kazem!
svoje...