cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: 40 dana kod kuće ili šetnja?

clock-img

22.08.2011, 23:02

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

danas na bazenu beba stara 8 dana! user posted image

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

24.08.2011, 19:26

clock-img

mallboro

pencil-img

2

ja sam posle 25 dana izvodio u vecernjim satima malo na terasu po pet minutauser posted image

clock-img

27.08.2011, 22:49

clock-img

TheZvoncica

pencil-img

10

IZVORNA PORUKA: Unica

nas muci presvalcenje jer gosopdjica ne  trpi prljavu guzu pa odmah urlice da je presvucem a to nije uvek izvodljivo tako da smo uvek blizu kuce. jel ima neko resenje???

Mi smo uz onaj paket u porodilistu dobili podlogu za presvlacenje. Tako da ako nam se desi nezgoda napolju ja to stavim u kolica i odmah presvucem Davida bez obzira sto se on ni ne zali vec je srecan sto se ukakio user posted image . Uostalom i leto je tako da presvlacenje napolju nije problem. Naravno ponesem citavu opremu u torbi koju spakujem u kolica tako da nosenje svega potrebnog nije problem user posted image

clock-img

27.08.2011, 22:57

clock-img

TheZvoncica

pencil-img

10

Sto se tice setnje nama je patronazna rekla "ma odmah u setnju, lepse mu je napolju nego unutra!" Tako da smo Davida izveli kad je imao 10 dana napolje. Samo nam je napomenula da ne treba ljudi puno da ga cackaaju a setnja nije problem. On je rodjen u maju tako da je vreme bilo idealno user posted image

E sad sto se tice dojenja na javnom mestu ja bez problema dojim bebu bez da se skrivam pod pelenama jer smatram da detetu treba da dam najbolje sto mogu od hrane. Teze mi je da se zamaram sa razmisljanjima gde bih podgrejala mleko i oce li se na ovoj vrucini pokvariti nego da na javnom mestu izvadim sisu user posted image

clock-img

12.09.2011, 11:11

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Sofiju su tata i brat prvi put prošetali kad je imala 4 dana.user posted image Od tada je svakodnevno šetaju pre podne i posle podne, a onda još malo odspava u hladovini na terasi. Mama im se još nije priključila u šetnji.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

12.09.2011, 12:59

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Znate šta žene. Jedna Kineskinja mi je rekla da u Kini ŽENE leže u krevetu 40 dana nakon porođaja dok im majke i svekrve sve rade po kući, kuvaju, čiste, kupaju, čuvaju bebu i prinose. Da se ženi vrati snaga.

Elem, meni se nešto čini da je tih 40 dana vezano za majke da se oporave jer kažu da npr nakon porođaja i nakon trudnoće ženi treba oporavak. Ko je imao CR zna o čemu pričam, hodanje kao Her Flik, kakvo šetanje kakvi bakrači.

A za one što su imale normalan porođaj, njima je vezano za razmatranje hoće li bebi to prijati ili kad...

clock-img

12.09.2011, 13:04

clock-img

Anoniman

Bogami vukosava, sve žene oko mene su brže ustajale iz kreveta nakon cr nego nakon prirodnog sa epiziotomijom. Potrebno je mami da se odmori, pa čak i ako ne oseća prevelik umor, grčevi, temperature i noćni podoji tek počinju, treba osnažiti telo da može sve da izdrži.
A što se beba tiče, mislim da je to neka vrsta starog običaja, nastao zato što pre nisu znali toliko o bakterijama i virusima, pa su tako čuvali bebe od bolestiuser posted image

clock-img

12.09.2011, 13:09

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Bogami vukosava, sve žene oko mene su brže ustajale iz kreveta nakon cr nego nakon prirodnog sa epiziotomijom. Potrebno je mami da se odmori, pa čak i ako ne oseća prevelik umor, grčevi, temperature i noćni podoji tek počinju, treba osnažiti telo da može sve da izdrži.
A što se beba tiče, mislim da je to neka vrsta starog običaja, nastao zato što pre nisu znali toliko o bakterijama i virusima, pa su tako čuvali bebe od bolestiuser posted image

Ja sam Nedjo radila 3 nedelje posle carskog, al nisam bila za šetnju definitivno, jedva bih se dovukla do posla i sa posla. Nisam mogla da nosim ni kolica ni bebu dugo vremena sa ranom.

Mislila sam na normalni porođaj bez sečenja.

clock-img

12.09.2011, 13:16

clock-img

Anoniman

Ih, pa toga u Srbiji nemauser posted image MAda, nije baš za smeh, pošto nije ni šala. MEne nisu sekli, i babica mi je rekla da tek 1 od 40-50 prvorotki ne seku ni malo, i ona ne pukne. A ja iako nisam sečena, nisam mogla normalno da hodam dobre 3 nedelje.

clock-img

12.09.2011, 13:17

clock-img

Anoniman

Нину сам износила по малкице на треасу, иако је била зима, имала је можда месец дана...

clock-img

12.09.2011, 13:22

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Posto je bila zima u jeku kada se Laki rodio(Januar),nisam ga izvodila napolje,tek kada je napunio 2 meseca(sredina Marta),i pocelo lepo i toplije vreme,onda sam ga prvi put izvela.A da se rodio na leto,verovatno bih ga izvodila napolje na kratko i pre navrsenih 40 dana.

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

12.09.2011, 15:14

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

sa 2 nedelje sam prvi put izvela mateju u setnju na nekih pola sata,usred decembra,sa sve snegom i onom zimocom i nista mu nije falilo,ususkala sam ga lepo,nije mu bilo hladno a posle cim bi osetio svez vazduh on bi zaspao. sa mesec dana smo setali i po 2 sata.
ne bih mogla da zamislim da duze provedem u kuci od te 2 nedelje,i to sam jedva izdrzala,cekala sam samo da se malo oporavim a i patronazna mi je savetovala da setamo sto viseuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

12.09.2011, 15:22

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Kad je napunio 10 dana sam ga izvodila na terasu po 5, 10 minuta a sa 19 dana smo prvi put išli u šetnju. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.09.2011, 15:37

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: vukosava

Znate šta žene. Jedna Kineskinja mi je rekla da u Kini ŽENE leže u krevetu 40 dana nakon porođaja dok im majke i svekrve sve rade po kući, kuvaju, čiste, kupaju, čuvaju bebu i prinose. Da se ženi vrati snaga.

Zovite me Kineskinja.user posted image user posted image Mama mi je ceo dan ovde, dva puta sam ustala.user posted image

Mm je Stefana izveo u šetnju u novembru kad je imao 10 dana. Bili su skoro sat vremena napolju. Ja sam od 3. nedelje išla s njim dva puta na dan u šetnju cele zime. Kiša, sneg, vetar - mi u šetnji. Nije uopšte bio bolestan do 1. rođendana.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

12.09.2011, 20:23

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ja mislim da tih 40 dana u kuci ili napolju zavisi od majke i njenog stanja...

clock-img

12.09.2011, 20:46

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

Interesantna tema!!!

Setnja, setnja i samo setnja!!! user posted image user posted image user posted image
Mi smo naseg Emila setali prvi put prekjuce, znaci sa punih 7 dana! user posted image

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

13.09.2011, 23:31

clock-img

zzzoka

pencil-img

512

I ja glasam za setnju. Ni bebi, a ni mami ni za sta ne treba tih 40 dana!!

clock-img

17.09.2011, 17:11

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Moj sin je prevremeno rođen sa 7,5 meseci i 15 dana smo ostali zbog inkubatora itd. Rođen je 22.11.10. i preporuka je da se izvodi ODMAH samo da nije ispod -10, što smo mi i činili, na desetak minuta

clock-img

17.09.2011, 18:43

clock-img

lajla

pencil-img

1022

Meni se jako setauser posted image ,ali mislim da je suvise rano,proslo je samo 4 dana od porodjaja,jeste da se ja super osecam ali sacekacu bar jos koji dan tu negde oko 10-og dana, odo negde na kafu ako nas vreme posluziuser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

clock-img

07.10.2011, 21:37

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi smo danas bili u prvoj setnjici...znaci 10-ti dan, mozda nekih sat vremena u parkicu sa sekom!
A Taricu smo 13 dan izveli u setnjicu  i to u drugi grad user posted image

clock-img

08.10.2011, 12:51

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ne računajući dan kada smo izašli iz porodilišta (jer i to je mala šetnja) mi smo počeli od 10 dana da je iznosimo, 5-7 minuta na terasu, pa svaki dan sve više, zadnja 2-3 dana se već šetamo u kolicima oko 15 min, gore dole niz ulicu... Ja bih više ali ne mogu, iovako se gegam zbog epiziotomije. kad zaraste, kreće maraton!!!
a ja mislim da je 40 dana više potrebno mami za oporavak. evo danas 18 dan i još uvek nije kako treba.

clock-img

08.10.2011, 15:43

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

ja mislim da je tih 40 dana zbog majke,a ne bebe...kada se majka oporavi,pravac setnjauser posted image
ne treba preterivati,ali po malko!user posted image ali meni ide zima,tako da nece biti ni malkouser posted image

clock-img

08.10.2011, 21:14

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Bas sam citala clanak malopre o povecanom broju infarkta u postpartum periodu. Nisu sve zene istog zdravlja pre trudnoce i izgleda da je taj period ipak period oporavka za mame pre svega.

A meni je doktorka rekla da 6 nedelja nakon porodjaja ne putujem interkontinentalnim letom jer beba ima jako los imunitet odmah nakon rodjenja.

A naravno nije isto sad ici po lepov vremenu napolje i kako je u decembru, januaru ili po letnjim vrucinama. I da li idete same sa bebom u setnju ili ne.

Ja stvarno nakon operacije nisam bila i da nije bilo snega svo to vreme za strapacirung.

clock-img

29.10.2011, 12:03

clock-img

jance

pencil-img

6439

danas planiramo Ogija da izvedemo malko na terasu, nije jako hladno, ususkacu ga pa u kolica, prijace mu malko sunca na zuticu...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

29.10.2011, 13:18

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Super Jance! I mi smo mislili danas na 5 min, ali odlucili smo ipak sutra. Frka mi je samo zbog pupka jer smo imali granulom (ako se tako pise), mada je sad skoro potpuno upao.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena