cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Knedle za supu

  
clock-img

11.10.2011, 13:57

clock-img

Anoniman

A soli Ane?

clock-img

11.10.2011, 14:13

clock-img

Tea2

pencil-img

1014


IZVORNA PORUKA: n i n a

A soli Ane?


clock-img

11.10.2011, 21:51

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Hocu sutra da probam da napravim tu domacu supu sa knedlama-koju celi forum pominje.Konkretno kako?Kuvam meso ,povrce,dodam knedle?Ne solim knedle?Kad su knedle gotove?

clock-img

11.10.2011, 21:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

E tek sad vidim. Ja ih ne solim ali nikad nisu bljutave. U supi već ima vegete.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.10.2011, 21:56

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Ja kupujem knedle, i super su.

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

11.10.2011, 21:59

clock-img

Anoniman

Ja pravim isto kao Ana, dodam još samo malo svežeg peršuna ako imam pri ruci.

clock-img

12.10.2011, 13:45

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Pravila sam.Ne mogu se pohvaliti da su oblikom bile savsene,ali je supa generalno bila prijatno iznenadjenje.

clock-img

12.10.2011, 14:25

clock-img

Anoniman

Ja sam uvek stavljala trunčicu margarina, pa kako kad uspe... I ja dodam malko peršuna, a pravila sam i sa pilećom džigericom (nju pasiranu dodam)

< Poruku je uredio n i n a -- 12.10.2011 14:26:11 >

clock-img

12.10.2011, 16:52

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Meni nisu uspele nistauser posted image Prvo sam umutila belance pa dodala zumance i 10 kk griza stvaljala u supicu i sve mi se raspalouser posted image
Pojeli smo supu, ipak je bila izuzetno ukusna...

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

12.10.2011, 16:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jesi li u ključalu supu stavljala knedle?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.10.2011, 17:02

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Ja sam danas pravila domacu kokosiju supu sa knedlama.
Inace kad god pravim domcu supu ja stavljam knedle.

Dobro umutim jedno jaje ,dodam griz (oko 10 kas),malko soli ,malko ulja i veoma malo praska za pecivo(samo na vrh noza).
I vadih ih kasicom i ubacujem u supu koja kljuca.
Svaki put savrseno ispadu.
I mm i ja volimo kad su knedle sitnije ,pa ih kod mene ima bas dosta user posted image

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

12.10.2011, 17:04

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Jesam Ana, mislim da nisam pogodila bas gustinuuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

12.10.2011, 17:07

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Meni su uspele knedle. Samo sto cu sledeci put manje da pravim.

clock-img

12.10.2011, 17:10

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Evo i mojîh knedlica user posted image
ako pravim manju kolicinu onda stavim jedno jaje, prstohvat soli, malo praska za pecivo (na vrh kasicice, moze i malo vise), kasicicu ulja, sve to umutim viljuskom da se sjedini. Onda dodajem griz. Otprilike kad zahvatim kasicicom da se smesa ne razvlaci.ali ne sme ni pregusto. Ostavim da odstoji do 5min, kad voda provri stavim kasicicu u nju da se zagreje i onda vadim knedle.

clock-img

12.10.2011, 20:42

clock-img

Leki 77

pencil-img

796


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image


Ja ih danas pravila-savrsene su!!!
Nikako ne soliti jer "upiju" so iz supe. Mljac.

clock-img

12.10.2011, 20:45

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Hm.. Ja ih uvek malo posolim i budu super.

clock-img

12.10.2011, 20:45

clock-img

Leki 77

pencil-img

796


IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Meni nisu uspele nistauser posted image Prvo sam umutila belance pa dodala zumance i 10 kk griza stvaljala u supicu i sve mi se raspalouser posted image


Ja sam celo jaje umutila, bez razdvajanja zumanceta od belanceta i bile su vrhunske. Prabo otkrice! Pojma nisam imala da se te knedle tako lako prave!

clock-img

12.10.2011, 20:47

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja sam prosli put ostala bez psenicnog griza pa sam dodala palentu ( pomesala ), bile su malo tvrdje ali se uopste nisu mrvile



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.10.2011, 20:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Leki 77


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image


Ja ih danas pravila-savrsene su!!!
Nikako ne soliti jer "upiju" so iz supe. Mljac.



user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.01.2021, 16:36

clock-img

branki*

pencil-img

20828

i ja ne stavljam mast,ni ulje.umutim jednojaje,bolje vece ili 2 manja.dodam griz..nekad malo praska za pecivo.griz...dodajes i mesas,obavezno,ko je pocetnik,da odstoji pet min da se zgusne,,pa onda da vidi da li treba jos.u supu koja vri ubacuju se kasicicom.ja i sad nekad zeznembudu pretvrde,iako ih dugo pravim.najbitnije je da vam se ne ucini retko,nego da se mao saceka jer griz nabubri

nakon 10 godina skoro,aktivira see temauser posted image mozda su svi usavrsili knedle za supuuser posted image

< Poruku je uredio branki* -- 19.1.2021 16:37:59 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

20.01.2021, 09:28

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja umutom dobro penasto belance(viljuskom) onda dodam zumance, jos malo umutim. Dodam 4 supene kasike griza, malo soli, malo ulja i nekad stavim i malo praska za pecivo, a i ne mora...
Ostavi se da odstoji bar 20 min.
Ukoliko je jaje vece dodam jos jednu kasiku griza

clock-img

21.09.2021, 11:56

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Ne znam iz kog razloga mi nekad budi bas tvrde

clock-img

21.09.2021, 12:35

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja samo umutim cela jaja, dodam komadić pileće džigerice, stavim vegetu, seckani peršunov list i na kraju griz. Napravim da budu ređe i ostavim da odstoje bar 20 min. Griz nabubri, pa zato budu tvrde. Napraviti ređe i pustiti da nabubri od griza. Ako napraviš tvrde, pa kad još nabubri griz, budu pretvrde. U tome je caka. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

21.09.2021, 12:41

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Da, moguce, ja gledam da mi sama smesa bude tvrdja.
Spremam supu za sutra, bas cu ih sutra tako probati.
Uvek sve tako odokativno. I samo gledam kao da bude smesa gusca od smese za palacinke, ne znam zasto mi je to pravilo. Neko moje izmisljeno pravilo 😁

clock-img

21.09.2021, 13:48

clock-img

Didy

pencil-img

7274

A ja uvek pravim ređe. Ubaciš 1. knedlu i sačekaš da ispliva. Ako se slučajno raspadne pre nego što ispliva, treba gušća smesa. P.S. Još mi se nijednom nije desilo da se raspala. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...