IZVORNA PORUKA: mama kukunka
Gagana, znam da je to individualno, mozda i genetski.. (Mada, ne znam kada ste krenuli u vrtic-uvek je na pocetku razboljevanje malo cesce). jedino sto ti ostaje da se nadas da ce joj se izgraditi imunitet, i da radis na tome.. U mojoj okolini imam decu koja ne idu napolje kad je leto zato sto je vruce, kad je zima , zato sto je hladno, na prolece i jesen zato sto duva, ili nije bas idealno..U kuci im je 40 stepeni kad greju, piski se na nosu(4 i 8 god) iako je je tu kupatilo, ali , tamo nije tako toplo.. Zena se ubi od nekakvog kuvanja, ali naravno tu je gibanica, przenice, palacinke...bar nesto od toga u toku dana..Ubi se i od ribanja i usisavanja grinja i prasine.. Pa deca bolesna bukvalno vise od pola godine.. Mislim da bi manje testa, vise promaje ( strasna rec u nasem jeziiku), i manje ribanja bilo vise od koristi deci, a i mama bi bila manje nervozna..
Slazem se.
Nisam za to da se deca drze pod staklenim zvonom. Kad tad ce se to obiti o glavu.
Imam i ja takav primer u komsiluku. Devojcica od 3 godine. Dok se deca iz komsiluka igraju u pesku, mala sedi kuci, jer pesak je prljav. Leti ne izlaze napolje jer je previse vruce a uvece jer ima komaraca
Da ne pricam kako je zimi. Novac dete ne sme da uzme u ruke jer je prljav. A dete malo malo pa bolesno.
A gledam decu od moje snajke- leti, zimi oni su po ceo dan napolju. Za moju snajku i brata kvalitetna hrana podrazumeva meso i cajnu kobasicu a je omiljena hrana moje bratanice (4 god) kavurma i slanina
Deca zdrava ko dren.
I ja sam bila takva kao dete, do 5-6 godina stalno bolesna. Od tad nista. Ostaje mi da se nadam da ce tako i sa Unom biti.
Bokicans, 4 godine i samo jednom antibiotik
Ja ne mogu ni da sracunam koliko puta je moje dete pilo antibiotike. Mada, kod nas je to bilo zbog pedijatra. Mi smo par meseci bili kod jedne pedijatrice koja je antibiotike delila kao da su bombone. Od kako smo promenili pedijatra je drugacije.
Skroooz sam odlutala od teme