cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Musaka

  
clock-img

22.09.2010, 09:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

mmmm, superuser posted image
Samo ima puno posla oko toga, možda ne moraju baš prenoćiti patlidžani,ja inače kad ih pohujem odma ih pipremam... a još će se peći u rerniuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

22.09.2010, 09:49

clock-img

pepino

pencil-img

2296

To je Lu recept od mm bake,on i brat su stalno kod nje u Njemacku svracali na tu musaku i probijali mi mozak kako je dobra!
Sad se baba vrnula ovamo,pa mi pokazala,iako mislim da im je ljepsa babina,a ja vise volim kad ja napravim,urednija sam i detaljnija od nje,njena je nekako masnija,socnija,neko to voli,ja bas ne!
Jeste patlidzan oduzme najvise vremena,zato je najbolje da se spremi dan prije,meni pohovanje oduzme bar 2 sata,jer uzmem 2 tavice u svaku stane po 3-4 kriske,i pohujem bas dosta....user posted image
Ne mora se navece ostaviti da se cjedi,ali onda ujutro mora da se bas dosta osoli i bukvalno iscjedi svaki list posebno,tako su mi rekli i samo tako bude kako treba!
Kazu da bi bila previse kisela,ne znam?!user posted image

clock-img

29.03.2011, 11:55

clock-img

Anoniman

Pileća musaka
  1,5kg krompira
300-400g pilećeg mesa
300g šampinjona
2 manje glavice luka
ulje
300g pavlake
1dl mleka
2 jajeta  
Obariti krompir da bude skoro gotov i kad se ohladi iseći ga na ploške. Piletinu iseckati na sitne kocke, najlakše je ako je polusmrznuta. Šampinjone iseći na listiće, a luk na sitne kockice. Na ulju izdinstati luk, pa dodati meso. Kad pobeli, dodati šampinjone i krčkati dvadeset_ak minuta, dok ne ispari voda iz šampinjona. Dodati vegete i bibera. U vatrostalnu činiju ili dublju tepsiju ređati red krompira, red mesa, pa red krompira. Ako ostane svega, ponoviti, važno je završiti sa krompirom. Umutiti pavlaku, 1dl mleka i jaja, i u to dodati malo vegete, pa time preliti krompir i meso. Ako ne prekrije sve, zaliti sa još malo mleka.Može se koristiti i neutralna pavlaka umesto kisele pavlake i mleka.


< Poruku je uredio Nedja RR -- 29.3.2011 11:56:32 >

clock-img

29.03.2011, 11:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mljac user posted image




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.03.2011, 11:58

clock-img

Anoniman

Ja je ne volim sa svinjskim ili junećim mlevenim, prejak mi je ukus, a ova je baš letnja, osvežavajuća, uz puno krastavac ili zelene salateuser posted image

clock-img

29.03.2011, 12:43

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Neko veče pravila....sa junećim mljevenim mesom....mi je svi volimo:)

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

29.03.2011, 12:43

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

29.03.2011, 15:48

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Mmmmmmmmmm NM,mnogo mi se svidja ovaj tvoj recepAt user posted image !
Ja pravim varijantu sa makaronama i nekoliko vrsta sireva,bez mesa user posted image

clock-img

14.09.2011, 18:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Musaka sa krompirom i prazilukom (za Alexx user posted image )

Ovo je originalan recept, ja pravim maaalo drugačije, to ću dopisivati

800g krompira
50g maslaca (ja koristim maslinovo ulje)
400g praziluka
3 češnja belog luka (ja stavim u granulama pošto ga ne volim)
so, biber, peršun (ja stavim i vlašac)
250g kačkavalja (obično ne stavljam)

300ml slatke pavlake (ja stavljam običnu pavlaku)
4 jajeta (2)
vegeta

1.
Krompir ogulite, operite, isecite na kolutove i kuvajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
2.
Očišćen i na kolutove iseckan praziluk propržite na maslacu. Dodajte naseckani beli luk i peršun, posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi.
3.
Kuvani krompir ocedite. U nauljenoj posudi rasporedite polovinu krompira, preko njega stavite praziluk i narendani kačkavalj, pa prekrijte preostalim krompirom.
4.
U posudi pomešajte jaja i pavlaku, dodajte vegetu i prelijte preko musake. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 50 minuta.




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.10.2016, 15:48

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi svi jako volimo, pravim i sa krompiirom i sa tikvicama i karfiolom. Ne sve od jenom user posted image

clock-img

30.10.2016, 15:51

clock-img

Divnica

pencil-img

186

Mi svi volimo musaku a najvise moj muz. Samo sa krompirom pravim i jedemo kupus salatu uz nju. Bas mi se sad jede. Pravicu sutra. ;-)

clock-img

30.10.2016, 16:57

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Nikad nisam jela musaku sa karfiolom. Bas cu da probam.
Najvise volim a najredje pravim grcku musaku jer mi najvise vremena treba a i prava je kalorijska bomba.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

30.10.2016, 17:32

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Nisam probala nasu verziju ali sam probala u grckoj njihovu, mnogo je dobra!

clock-img

30.10.2016, 17:45

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ja obozavam tu grcku. Mada kada nemam patlidzan ili svez paradajz ja stavim sta imam u frizu. Pa bude karfiol i tikvica ili samo tikvica krompir, uglavnom brO spremim i brzo je i nestaneuser posted image

clock-img

30.10.2016, 18:42

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Anck probaj, nema bolje. Krompir, meso i patlidzan, neko stavlja i paprike. Odozgo ide besamel i kackavalj na kraju. I tajni sastojak - cimet.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

30.10.2016, 19:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Meni je prejaka, moj stomak to ne može da podnese.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.07.2018, 13:50

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429


IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.


Jaooo sto je ovo dobrooooo
Moram da probam.

ja sad nisam imala mleka pa prelila jajima i jogurtom, bice to fino.

clock-img

01.07.2018, 14:22

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja nekad spremam sa makaronama. Mada, to onda zovu lazanje sa makaronamauser posted image zavisi jel stavim besamel ili ne.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.07.2018, 19:02

clock-img

mirana1

pencil-img

607

Leti pravim sa tikvicama musaku. Umesto krompira stavim tikvice.

clock-img

01.07.2018, 19:05

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja obozavam musaku. Pravim sa tikvicama ,krompirom, karfiolom ,makaronama..... ma vokim u svakom obliku

clock-img

11.07.2018, 10:42

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Sada je pravim sa tikvicama,deca je jedu.

clock-img

11.07.2018, 14:45

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

I ja volim sve varijacije musake. Ova sa makaronama je zapravo kao grcki pasticio, samo sto oni odozgo stavljaju besamel i kackavalj. I tako je odlicna!

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

11.07.2018, 14:49

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Kad god pitam sta cemo za rucak one vicu musaku pravi.user posted image Evo sad jedu musaku.
Pravim i ja cesto pasticio. On mi je njami, njami.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.07.2018, 14:51

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

I moje smilze vole,sa svim povrcem.Mm ne voli bas ali jede user posted image

clock-img

11.07.2018, 14:54

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Ma, ko pita muzeveuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!