IZVORNA PORUKA: little_one
IZVORNA PORUKA: Modessty RR
IZVORNA PORUKA: lilly86
Da li neko ima iskustva sa trudnocom posle operacije, volela bih da znam detalje. Treba da operisem stitnu zlezdu, hormoni su dobri, ali imam noduse na jednoj polovini. Zanima me koliko dugo posle operacije treba da se ceka za trudnocu, postoperativne kontrole i sta sve...?
Ovo i mene interesuje, stim sto sam ja vec izvadila komplet stitnu i terapija mi je odgovarajuca.
Ćao drage mame i "trudilice" koje muči štitna žlijezda,
u potrazi za nekim iskustvima naletih na ovu temu pa da se očitujem na pitanje vezano za operaciju...ako nije kasno :D
Evo ja sam prije dva mjeseca operisala štitnu, tj. uklonjen je jedan režanj zbog čvora i preporuka mi je bila da uradim hormone dva mjeseca poslije, a to sam uradila upravo jutros. Terapiju nisam nikada imala pa ni nakon operacije.
E sad, par posljednjih godina nisam mogla da zatrudnim, dok sam prvi put zatrudnila bez ikakvih problema. Nakon poroda sam otkrila da imam topli cvor u desnom reznju i to sam pratila godinama da bih na vise preporuka odstranila rezanj. U predoperativnim konsultacijama sa hirurgom sam pitala jel moguce da mi cvor smeta u zatrudnjivanju, na sta mi je rekao da je vrlo moguce i da je bolje to rijesiti prije zatrudnjivanja (do kojeg ipak i moze doci nekim slucajem). Uglavnom, poslusam. Posljednjih 4,5 godine moj TSH nije presao 1. I uvijek skoro na donjoj granici.
I na kraju....prije 12 dana shvatim da sam trudna...znaci doslovno 20 dana nakon operacije sam imala posljednju menstruaciju. Pitam se je li moguce da je slucajno :) ???
Jutros je moj TSH bio 3,48..bez ikakve terapije. Čitajući vaše postove sad razmišljam da ću još morati i terapiju dobiti. Baš mi je muka!! Sutra dolazi doktor koji me operisao i porazgovaraću sa njim.
Eto to je moje postoperativno iskustvo