cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Urin i urinokultura

clock-img

24.11.2009, 15:35

clock-img

mejra81

pencil-img

624

Ni meni ne pise nista za leukocite!user posted image

clock-img

24.11.2009, 15:37

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

24.11.2009, 17:04

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ma mora da piše ima tamo ph, pa proteini, leukociti, glukoza, epitelne ćelije, soli.........

clock-img

24.11.2009, 17:07

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ne mogu da verujem pa to obuhvata ptregled urina dosta bakterija ne znači ništa jer mogu da budu spoljna kontaminacija ili da stvarno imaš bakterije u urinu. Jeste to radili u domu zdravlja?

clock-img

24.11.2009, 17:12

clock-img

mejra81

pencil-img

624

Ja sam radila u dz! Evo sad gledam i od pre,od 6 nalaza od pre samo na jednom mi pisu leukociti 3-5.
Na nekima pise bakterije,malo ili mnogo, kako kad!
U principu, svaki se razlikuje,nesto ima sto ovaj drugi nema..user posted image

clock-img

24.11.2009, 17:15

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja sam u poslednjem nalazu imala 3000 kolonija u ml, mesanih, ali pri testu nisam imala nitrata, po cemu moja dr. odlucuje da li je infekcija ili ne, tako da kulturu nisu ni radili, pa ti gledajuser posted image   pijem brusnicu pa ce valjda biti ok....

clock-img

24.11.2009, 17:32

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mihi

Ne mogu da verujem pa to obuhvata ptregled urina dosta bakterija ne znači ništa jer mogu da budu spoljna kontaminacija ili da stvarno imaš bakterije u urinu. Jeste to radili u domu zdravlja?

Samo to mi pise na poledjini onog uputa za laborat. i jos jedan list ima ali to je krvna slika! U Dz sam radila,mi nemamo ovde privatne laboratorije!

clock-img

30.11.2009, 11:52

clock-img

aliki

pencil-img

53

Ja sam uradila samo urinokulturu, posle terapije jer sam imala Eserihiju, i nema je, ali zato ima 20000 neke Proteus mirabilis i leukociti 0-1. Pise da je verovatno spoljnog porekla, pa se ja pitam sta da radim?? Ocigledno da te bakterije treba nekako ukloniti, da li je neko imao slican problem ili savet?? 

clock-img

07.12.2009, 09:13

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Hm, stigao mi je nalaz urinokulture i piše sledeće:

Patogene bakterije nisu nadjene

20.000 cfu/ml saprofitnih bakterija. Nalaz nije signifikantan, stoga antibiogram nije urađen.

Ništa meni ovde nije jasno... da li neko zna šta su ove saprofitne bakterije? Odoh da ih izguglam!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

07.12.2009, 11:36

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Našla sam samo ovo:
Saprofitne bakterije označavaju bakterije koje se normalno nalaze u ljudskom organizmu, znači nisu štetne.

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

07.12.2009, 17:01

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

to je ok, isto tako pise i na vaginalnom brisu kad je ok..
"izolovana saprofitna flora" user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

14.12.2009, 16:38

clock-img

mejra81

pencil-img

624

Jel moze neko da mi kaze sta znaci:
Leukociti 3-5! user posted image

clock-img

14.12.2009, 16:50

clock-img

Anoniman

mejra, ja mogu samo da ti kazem da je i meni tokom trudnoce to pisalo na nalazu, i kad sam pitala dr sta to znaci, on mi je samo rekao da je to sve ok.

clock-img

14.12.2009, 17:12

clock-img

mejra81

pencil-img

624

IZVORNA PORUKA: Nedja

mejra, ja mogu samo da ti kazem da je i meni tokom trudnoce to pisalo na nalazu, i kad sam pitala dr sta to znaci, on mi je samo rekao da je to sve ok.

To mi je dovoljno....Hvala....user posted image

clock-img

02.06.2010, 10:49

clock-img

Anoniman

E žene, sada sam se čula sa kumom, ona treba da se porodi krajem jula, i u urinu ima ketonska tela. Kaže, tražila je na netu, i to se povezuje sa dijabetesom, ali, kaže, šećer joj je ok.
Koliko znam OGTT test nije radila, a koliko sam vas čitala, može biti onaj regularan šećer u granicama normale a da na OGTT ne bude baš sve ok. Jel tako ili sam krivo shvatila?
Jel znate nešto o ketonskim telima?

clock-img

02.06.2010, 10:54

clock-img

cicko

pencil-img

982

Moguce, ali bi bilo dobro da ipak uradi OGTT.
Ili barem da uradi profil secera. Drugarica mi je imala normalan secer, ali se tek na opterecenju videlo da je visok, dok je u urinu uveliko imala ketone.

IZVORNA PORUKA: Tashke

E žene, sada sam se čula sa kumom, ona treba da se porodi krajem jula, i u urinu ima ketonska tela. Kaže, tražila je na netu, i to se povezuje sa dijabetesom, ali, kaže, šećer joj je ok.
Koliko znam OGTT test nije radila, a koliko sam vas čitala, može biti onaj regularan šećer u granicama normale a da na OGTT ne bude baš sve ok. Jel tako ili sam krivo shvatila?
Jel znate nešto o ketonskim telima?

clock-img

02.06.2010, 10:56

clock-img

micketta

pencil-img

795

imala sam ja i isto mi secer u krvi bio idealan. nisam radila ogtt test jer je dr smatrala da je vrlo verovatno da mi se taj aceton u urinu javio zbog toga sto sterilnu flasicu drzim previse blizu kad piskim pa onda upadne i malko sekreta pa me je savetovala da flasicu odaljim. posle toga zaista acetona nije bilo. user posted image
eto, moze da proba za svaki slucaj tako...

zna baba

clock-img

02.06.2010, 11:25

clock-img

Anoniman

A do kada se radi taj OGTT? Nije zaksnila? (ona je 32 nedelja)

clock-img

10.06.2010, 19:07

clock-img

caja 2

pencil-img

256

Cao svima,jedna informacija me zanima posto sad dala urin 2 dana zbog urinokulture i sad cekam nalaz.neznam ko je u toku a dal ja sam imala 3 spontana pobacaja i sad mi je TEK receno da uradim urinokulturu.zanima me dal je moguce ako nalaz urinokulture nebude dobar tj ako postoji nekakva bakterija da sam zbog toga imala pobacaje.zanima me jako kakve veze imaju to dvoje. hvala vam

clock-img

11.06.2010, 00:12

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

pa...generalno je moguce..eserihija je naprimer gadna ako se ne otkrije na vreme...
ali da je vuces toliko dugo...a da nemas simptome infekcije to je malo neverovatno..

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

11.06.2010, 17:43

clock-img

caja 2

pencil-img

256

dobila sam nalaz i urinokulture danas i dobar je tj uredan.Znaci sad mi preostaje samo da vadim antitjela krvi to nisam uradila jos.

clock-img

14.07.2010, 13:54

clock-img

Lady Ana

pencil-img

7

Cao svima, ja sam danas dobila rezultate urina i pise dosta bakterija, 8-10 leukocita,malo sluzi,ph 6,a sve ono proteini,glukoza,ketonska tela.... su negativni. Doktorka mi je rekla samo vise tecnosti i nije me poslala na urinokulturu. Sta vi mislite,da li ima razloga za daljom kontrolom ovih bakterija ili samo tecnost?

Lady Ana

clock-img

14.07.2010, 13:59

clock-img

Biki34

pencil-img

75

Cao Ana...Identican nalaz urina sam i ja imala prosle nedelje...Na svoju ruku sam uradila urinokulturu jer me je ranije eserihija spopadala i nalaz urinokulture je ok tj.zasejane podloge su ostale bez porasta... Samo moram da se nakanim da pijem vise tecnosti...

clock-img

14.07.2010, 14:01

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Lady Ana, ja sam čitav život i trudnoću imala dosta bakterija u urinu, pa me niko nije slao na dalje pretrage, samo su mi rekli da pijem čaj za bakterije za decu i trudnice (proizvodi Josif Pančić) i što više vode. Ja sam koristila Prolom vodu.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

14.07.2010, 14:11

clock-img

Lady Ana

pencil-img

7

Da,ja necu ici na urinokulturu,probacu sa dosta tecnosti za sada,jer strasno malo pijem u svakom slucaju. nateracu se i za brusnicu i prolom,a i probacu taj caj od Josifa Pancica,pa cu videti za neko vreme da li je bolje stanje. Mislim da ne treba paniciti,jer je i normalno da trudnice imaju i bakterije,ali nije nista strasno. Hvala obema!

Lady Ana