Drage moje
Sad sam bila u marketu,i ispred mene je bio dječak/tinejdžer koji nema više od 14-15god.(znači još je osnovna škola).Na njemu je sve od glave do pete markirano(jeste uspjela sam snimiti )GAS pantalone,jakna,i ADIDAS patike.I ne samo to,klinac oko vrata nosi lanac debeo kao moj prst,kraljevski rad(vidi se)srebro.Imam dobro oko,kao što vidite(nisam sitničava ili jesam).Ajde to sve,manje više neka bude ok,ali ono što me je navelo da otvorim temu je to,što je mali kupio bocu crnog vina,a napolju ga čekaju njegovi jarani(Isto djeca tinejdžeri)koji mu dovikuju da kupi i cole.Jasno je da se 'momci' spremaju da negdje malo 'ubijaju vrijeme' sa vinom,a pri tome su im ruksaci na ledjima,i sati je 11 ujutro.Nisam se zaprepastila,svega ima u današnje vrijeme...da li roditelji prave od svoje djece nesvjesno ono što ne bi trebali u svoje vrijeme da budu,sa svim tim poklonima,lijepim stvarima,velikim džeparcem??Navelo me da pomislim da u ovoj situaciji,to što mali 'ima' koristi na loš način.Jer da nema džaparac pofin,vraga bi kupovao crno vino i colu,to je prosječnom djetetu džeparac za čitavu sedmicu.Pa nije li tako?Uporedjujem svog Sergeja,i već vidim da svom djetetu kao i svaki roditelj,gledam da pružim što više,i mogu slobodno reći i da ima i šta mu ne treba.U kakvu li će osobu,sutra učenik,student,momak,muž da izraste moje dijete?Jer ga možda tim 'materijalnim' samo nesvjesno 'krnjim'.
Možda i nisam pogodila srž onog o čemu sam htjela da diskutujemo,ali vjerujem da ćete me skontat...pišite vaše mišljenje