Slazem se sa Nedjom,na to sam mislila,ne bukvalno da je osoba koja je dobra-glupa!
Jel nije mi jasno kako u danasnje vrijeme niko ne cjeni takvu osobu,vec koriste i prave budalom?!
Sad cete reci ne treba sa takvom osobom imati vise nikada nista(sa osobom koja te iskoristi,prevari,iznevjeri tvoje povjerenje,ytvoju pomoc),itd....
Ali ja npr. kada bi tako radila,ne bi imala onda nikoga pored sebe,jer su me svi bar nekada povrjedili,iskoristili,poceli su ljudi da mi se gade,svaki dan se pitam gdje je granica,kako da znam,prepoznam kad je neko iskren itd....?!
Svjedok sam da svi vole vise pored sebe da imaju osobu koja najvise voli sebe,sebicnu,mudru,prefriganu,dvolicnu,nego postenu,dobronamjernu itd....
Ja sam radila 3 razlicita posla,na sva 3 su mi gazde i direktori vise cjenili i voljeli one za koje provjereno znam da su ih varali,podkradali,nego mene?!
Mene su tapsali po ramenu i samo govorili ti si previse postena!?
I na kraju im ne trebas????
Sta treba im osoba koja ce ih podkradati,koristiti,nije mi to nikako jasno?
Da se razumijemo nisam ni ja najpostenija na svijetu,i ja znam da slazem,izokrenem pricu,ali samo kad moram i to radim poprilicno nevjesto i providno(uglavnom),mislim da mi svi na licu mogu procitati da lazem!
< Poruku je uredio pepino -- 29.7.2010 11:46:47 >