IZVORNA PORUKA: Yula
Vuko, koliko ti je visoka malena sada?
Ne znam tacno, sad ima 19.5 meseci a zadnji put kad smo je merili sa 15 meseci: 14.3 kg, 87.5 cm
IZVORNA PORUKA: Yula
Ne znam kako to uspeva, ali Lazar se jako lepo igra sa decicom starijom od njega, ili bar pokusava, mada se oni igraju uglavnom jedni pored drugih, a ne jedni s drugima. Fenomenalno funkcionise i sa decom koja imaju 18-20 meseci, ali i sa klincima od 3 i 4 godine. On je sa 10.5 prohodao pa sada uveliko stabilno hoda i trckara, pa mozda i to doprinosi jer super moze sa njima da se jurca, da se krije, ili ih trazi. Skoro smo bili kod prijatelja koji imaju klinca od 3 god. i oni su se toliko lepo igrali i L. je toliko bio srecan da smo bas bili svi prijatno iznenadjeni.
Boga mi ovu sto sam ja vidjala po igralistima nisu bas tako za taj fazon da se igraju jedni pored drugih vec se bas grubo guraju. Pogotovu decaci. Ali to su deca oko 2, 3 godine, mozda i starija jer vec uveliko pricaju. Samo ako su Meksikanci obicno budu sitnija od nase dece pa ne znam tacno da procenim, mozda imaju i vise.
Dva puta su na igralistu bas bila dva agresivna decaka. Jedan je prisao mojoj devojcici, ona srecna pruza mu ruku, a on je posle uhvatio za ramena otpozadi i odgurnuo, pala je na ledja i glavom o pod, muz nije stigao da je uhvati nije bio tik pored nje. Ali srecom pa je pod bio mekan, kao neka strunjaca (igraliste unutra). Njegova majka je pricala sa nekim sa strane, ja sam joj prisla i rekla da kaze svom sinu da mi ne gura dete a njemu sam rekla na Spanskom: "Ostavi je na miru!" kad se opet zaletao prema njoj. Znala je ona tad vec da hoda ali posto je ona sa nama u kuci i ne vidja cesto decu uopste, ne znamo nikoga sa decom, niti je ikada sa decom osim na igralistima koja su najcesce prazna pa nije ocekivala da ce ovaj tako grubo da je gurne.
Evo gde se igrala kad joj je prisao (ova mala pored nje je mesec dana razlika od moje cerke):
free picture hosting evo kako se igrala sa vecim devojcicama (a ovaj mali je tu negde mozda bas taj dan udario (taj je imala 15 meseci)
free image hosting Moje dete zna da lepo hoda i da trci i da ide unazad, nije to do sposobnosti vec do iskustva vezanog za interakciju sa malisanima. Kad je u blizini nekog deteta koje ima isto ispod 2 godine, obicno se super snalaze u toj paralelnoj igri i usputnom pozdravljanju. A igrala se sa cerkom mog druga bez problema.
Ja mislim da sve zavisi koliko su ta ostala deca agresivna. Dzaba ti koliko ti je dete stidljivo ili otvoreno ako naidje na huligana.
< Poruku je uredio vukosava -- 29.7.2012 20:22:53 >