IZVORNA PORUKA: vukosava
IZVORNA PORUKA: lanajelena
IZVORNA PORUKA: Jovana131
Janja je sa godinu dana bila visoka 84cm, sada sa 2god je visoka 95cm ima 16kg i nosi obucu br. 26..
Lana sa 5 god 105cm, 15kg(i to punog stomaka) i obucu 25
Nisu deca roboti ni lutke da su istih dimenzija... Ne znam sto se cudis niti cemu uopste to
Hajde da preciziram šta sam htela reći.
Opis devojčice gore je po meni skroz skladan. Naime, moj Luka ima 110, 16 i obuću 27. Dakle, volela bih da ima 5kg više i bio bi mi idealno građen. U tom kontextu, devojčica je super, ni debela, ni mršava, ma taman. Ono što je LJ iznenadilo, a i mene bi da sa pažljivije čitala, je da devojčica ima 2god. Nisam rekla negativno iznenadilo, ni pozitivno, nego, iznenadilo kada razmišljam da je moje dete toliko sa 5god. Prosto, poređenje, zapažanje, nazovite to kako god hoćete. Ništa drugo. Ne bih ni razmišljala mnogo o tome dal treba ovako ili onako... Ne znam dal me razumete.
Ovaj komentar mnogo govori o svemu tome:
Mene nervira što je uglavnom dosta niži od drugara. Mahom su viši za 5-10cm. Ne bih volela da ima komplex zbog toga, iako smo mu objasnili da on ne može biti visok kao Steva kada su Stevini mama i tata dosta viši od mene i mm.
Dakle, nisam ja mentol, jasno je da takve stvari određuje genetika (iako ona gore pomenuta pašteta nije genetika
).
IZVORNA PORUKA: vukosava
Ja recimo volim svakakvu decu, ne sudim ih po visini i tezini da li ce da mi se svide ili ne. A pogotovu nemam "ukus"vezano za tudju decu.
Ja nisam od onih to će rado da ljuljaju tuđu decu ako su svoju ostavili babi i dedi (na slavljima recimo). Naravno da neću oterati dete ako dođe kod mene, ali neću ni skočiti da se nudim da čuvam tuđu decu. Nije to stvar da ne volim decu... prosto nisam taj tip. I, mislim da je ovako postavljena tema povezana sa "Da li su vam sve bebe lepe?"...
Jednostavno, neka deca su mi baš baš lepa (na oko), neka s mi manje lepa... a to nema veze sa ljubavlju, pažnjom, pomoći koju ću im pružiti, niti im sudim po fizičkom izgledu... ali prosto nisam "slepa". Stavljam pod navodnike zbog toga što je to stvar ukusa. Ono što je meni lepo, možda tebi nije.
Uglavnom... ja razumem šta je LJ napisala, nije imala loše namere, možda samo nije dobro napisala.