IZVORNA PORUKA: Ivanka 75
Jovice, ja tih 10 % zovem "dete sa karakterom".
da, na to sam mislila.. sa cvrstim nepokolebljivim karakterom.. u sustini je meni drago sto je takav, ali ipak mora barem malo da udje u sablone, zbog njega, samo da mu zivot bude laksi, eto to je ono sto ja zelim da postignem...
i maksim ima isto jako izrazen i cvrst karakter, ali za nijansu vise saradjuje i odlicno komunicira, pa sa njim sve nekako ide lakse.
i mm i ja smo uzasni tvrdoglavci, a ja se cudim
nadam se samo da ce mi psiholog ukazati na neke greske koje pravim i dati mi dobre savete za dalje...
ja sam sa aleksandrom na granici, nekad je tako dobar, saradljiv, ma predivan, da se pitam da li da ga vodim uopste i zasto ga vodim. a onda kada mu se okrene raspolozenje pa pocne da tera kontru i maltretira sve oko sebe, setim se zasto i sve tako...
i poslusacu tvoj savet ivanka, recimo ako sam obuva patikice, mora uvek sam to da radi, pa makar se svaki put preznojavala i ne isli nigde. ali to se onda opet svede na onu pricu o nadjacavanju moci, koju ne znam kako da izbegnem.
ili recimo u 90 posto slucajeva nece da se javi na ulici, u vrticu drugarima i td, kako ovo resiti? mi mu pricamo, pricamo, pokusavamo, ali on jednostavno kaze necu da se javim i tu stavlja tacku. nista ne utice na to da se promeni... mene u sustini to ne zanima, te drustvene norme, ali opet trudimo se zbog njega da to radi, ali nema sanse, ako nece, jednostavno nece