IZVORNA PORUKA: jovicaa
ivanka ubedjujemo se u dosta slucajeva i ja vise ne znam kako to da prekinem
Ne ubedjuj se s njim. Prvo odredi kako ces se ti ponasati u svakoj situaciji i drzi se svog stava, ne odustaj, ne menjaj ga, ostani dosledna sebi i svom stavu. Ne koristi previse duge recenice, ne ubedjuj ga, jer sto ga vise ubedjujes to se on hvata za svaku tvoju rec i ubedjivanje ide u nedogled.
Tvoj stav u svakoj situaciji je presudan. Ne menjaj odluke od dana do dana, za svaku situaciju ti se isto ponasas i on mora na to da se navikne pa ce vremenom i on svoje ponasanje da prilagodi tebi.
Ti treba njega da usmeravas a ne on tebe, ako pocnes previse da se prilagodjavas svakom njegovom ponasanju ponaosob ulazite u bezizlaznu situaciju koju on koristi da se duri i pravi scene.
Ako kazes Ne necemu ostaj pri tome do kraja ma koliko te bolelo, smetalo ti, htela da odustanes jer je poceo da besni. Ne pokazuj da te izvodi iz takta, budi hladna, sve tiho, normalnim glasom (a najradije bi urlala), nastavi da radis svoje poslove iako ide za tobom kao pile, ne ignorisi ga u potpunosti, povremeno mu reci "ja tebe mnogo volim i pored toga sto se tako ponasas" nikad ne ubacuj "ali" u recenicu jer ga tako podstices da ti odgovori.
Ja mislim da ti ovo sve i radis ali svedi svoje ponasanje na nekoliko odluka kojih ces se pridrzavati kada dodje do scene. Vremenom ce ih Aleksandar prihvatiti i promenice se.
Ja sam prilicno hladna kad mi Iva nesto trazi ja samo govorim ne, ona me moli, ja opet ne, ona place ja i dalje ne, smiri se posle nekoliko minuta, a za 10 min kao da se nista nije dogodilo. Zadnji put mi je mm rekao "kako mozes da joj ne das, sto si tako hladna?"
A meni se dusa cepa kad je vidim da place i moli me za nesto (zadnji put je bila kutija za nakit - moja)