IZVORNA PORUKA: Tash
Ja ne znam zašto bi se dete lupalo po guzi ako nešto dira prstima? Pecneš po prstima, posle trećeg puta više neće da dira.
Ne mora da znači...
Opet da naglasimo- SVAKO DETE JE ZA SEBE!
Miša i dan danas čačka šporet iako je bar 500 puta dobio po prstima-jednostavno to kod njega ne pali! Pa smo počeli sa Pec kompletnom dramskom predstavom šta sve može da ti se desi ako se opečeš...
Isti slučaj sa kablovima od telefona i kablovske-mm je nebrojano puta lupao prstiće i opominjao no-no i da će ga pucnuti struja-ništa! A fioke su mu zatvorile prste 1000 puta i svaki put je plakao kao magarac, i opet otvara te fioke!
A što se tiče pljeskanja preko pelene-pa jbg to primenjujem uglavnom na ulici kad mi se baci na put, istrči pod kola, a dobio je i po goloj guzi kad se mm u kadi bacio u histeriju, pa krenuo da udara glavom o kadu
i kad mi je vrištao dok sam mu presvlačila pelenu, pa u revoltu počeo takvom silinom da me šuta u stomak-opomenem prvi put, peti put, a on u dreku i duu-pravac petom u bešiku! E za to je dobio...
Mi smo čak išli i kod dečjeg neurologa na razgovor, pošto je kao mali gubio dah i plaveo u napadima histerije- žena nam rekla da stisnemo zube, damo sve od sebe da smirimo napade, a do 3. godine bi trebao da je preraste....
Nekoj deci je to zaista samo faza, neka su jednostavno takva po prirodi - ali samo da utešim mame kojima se deca inače samo periodično ovako ponašaju
Moj sin je takav bukvalno od samog rođenja, i sve čekam te tri godine...