BM, sve si lepo rekla i ja sam sigurna da je u većem delu u pitanju ljubomora. A kažem zakasnela reakcija jer, kada se mali rodio, Đ upošte nije ovako reagovao. Pokušao je par puta da izazove moju reakciju, tipa mali u ljulji a on kao zamahuje rukom na njega kao da će da ga udari i gleda me u oči. Ja sam ga tada totalno iskulirala, znala sam da čeka da vidi šta ću ja da uradim i brzo je prestao to da radi. Pa posle toga jedno vreme ga je baš voleo, svima se hvalio kako on ima batu i kako on voli svog batu. E onda je bata propuzao i počeo da osvaja njegovu sobu, igračke, pa onda je krenuo i na njega, kao što napisah štipa ga, čupa... Sada je haos Tipa, mali uzme neku igračku, Đ odmah otima to od njega i govori To je moje! Onda ja malom dam nešto drugo, a ovaj mu opet otima i to drugo, a vraća mu ovu prvu i govori Izvoli, batooo!
A inače, nisam ja sa malim ceo dan kući, radim od septembra, doduše do 13h i ujutru svi krećemo zajedno, što znači da on zna da mama i tata idu na posao, Đ u vrtić a bata na čuvanje kod babe. I posle posla ih obojicu pokupim. I dok mm ne dođe sa posla, nema šanse da se i jednom posvetim kako treba. Ta priča da je on stariji, više zna, da treba brata da uči, to ponekad prolazi, ali kada ga uhvati histerija, ništa ne pomaže. Ali slažem se da bi trebalo da nastavim u tom pravcu, pa valjda uskoro bude bolje.
Evo, on mi svaki put pomogne da bati promenimo pelenu (pošto se mali dernja kao da mu ne-znam-šta-radim kada ga presvlačim, Đ dođe i počne da mu peva nešto, dodaje mi pelenu, maramice...) Ma sve hoće i onda iz čista mira (tj. u nekoj totalno bezazlenoj situaciji) krene da vrišti, plače, baca se po podu...
Sada su obojica u krevetima, a ja sam kao samlevena, baš se umorim kada naiđe ovakav dan...