IZVORNA PORUKA: bea83
Jedno pitanje - kad su vaša deca naučila da, bez histerisanja, daju ruku i hodaju tamo gde vi hoćete? tamo do škole da očekujem otprilike jel?
Uglavnom daje ruku i lepo šetamo, ali podivlja na nekim određenim mestima kao što je neki tržni centar ili bilo gde gde ima puno ljudi. Juče smo zbog lošeg vremena završili u Ušću, on ni jednog momenta nije stao, samo je trčao i trčao i trčao..
Pre neki dan smo bili na adi sa kumovima i njihovim klincem koji je 4 meseca stariji od Mareta i tek tada sam videla koliko je Maki razumno dete. Kod njega pali priča, ako mu jasno, na lep način kažem i objasnim nešto, znate kako me posluša. Bili smo dole pored vode i bacali kamenčiće u vodu, i posle nekog vremena sam htela da ga sklonim odatle, već je bilo vreme i da idemo kući, kumić nema šanse da se pomeri, odmah krene kukanje i ono što je iritantno je to što je on u stanju saaaatima tako da kuka, mene bi mozak zaboleo. Mare prvo nije hteo da idem otima se, ja ga okrenem ka sebi kažem Maki, sačekaj da ti mama nešto kaže! On me pogleda, ja kažeć Idemo gore da uzmemo maramicu i da obrišemo rukice, da spakujemo stvari i da zovemo tatu pa da idemo kući. Sad će pasti mrak i moramo da idemo da se kupamo i spavamo. On me ozbiljno gleda, kaže Da, uhvati me za ruku i odemo do kafića. Kad smo krenuli kući kumić je i dalje kukao a Mare lepo polako ide kući bez ikakvog problema.
Ima naravno i napade besa i histerije, ako ga tako nešto uhvati u prodavnici uzmem ga i izvedem napolje dok se ne smiri, prosto ih morate izvući iz te situacije jer oni ne umeju da iskontrolišu tako jaka osećanja, preplave ih.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.
Jer smo tako u mogućnosti!