IZVORNA PORUKA: Srecko47E
(neka kaze ko sta hoce,ja sa mojim detetom radim,makar u prvom razredu,tj pratim i obavezno proverim sveske i knjige sta su radili). :)
IZVORNA PORUKA: Srecko47E
Znam da se mnogi vode -neka uci dete samo,necu da ga navikavam.
Kratko ću dati komentar.
Kada je stariji sin kretao u OŠ, bila sam u drami i radila sa njim. Tako je i navikao, i evo, 3-ći srednje, ne učim sa njim, ali i dalje moram da ga guram, da ga podstičem da organizuje svoje vreme i da taj plan sprovede.
Kada je mlađi kretao u OŠ, stariji je kretao u 5ti razred. Pošto sam znala da je 1vi razred smešan, opet sam veću pažnju posvetila starijem, tako da je mlađi nekako sam krenuo u školu i navikao da radi sam.
Kad je mlađi kretao u 5ti razred, stariji je upisivao srednju, i opet mi je ta srednja bila nepoznanica, pa se mlađi snašao sam.
Ono što je mlađem uvek ponavljano je: Ti to umeš sam, a ako nešto ne razumeš - dođi i pitaj. Pretpostavljam da to zavisi kakvo je dete, ali evo, on je 7mi razred, i dođe po pomoć kada mu je potrebna, inače sam rešava svoju školu.
I šta da vam kažem, dogodine mlađi upisuje srednju a stariji fakultet, i znam da bi ovaj što upisuje fakultet već trebao da se posmatra kao odrastao, ali ja sam opet u situaciji da znam da završni ispit posle OŠ nije toliki bauk, a o upisu na fakultet ne znam ništa.
Na osnovu svega napisanog - moj stav je - pustite decu da završavaju svoju školu.
Ok mi je da povremeno zavirim šta rade, ali ne vidim ni jedan razlog da svaki dan učim sa detetom.