Negde sam pisala, ali vise ne znam gde, pa evo, mozda ce moje iskustvo nekome pomoci. Mi smo u BL i kako je vec Vucko napisala, deca krecu sa 6 godina. Moj sin je imao 5 i po i ja sam ga povela na testiranje, jer je taj prvi razred, makar ovde, stvarno igrarija, a kako on od godinu i po ide u vrtic, vec je pri upisu znao sve sto se tokomprvog razreda uci. Ja sam krenula godinu ranije i bila vukovac i evo, ceo zivot mi je nauka. Htela sam da cujem sta strucniji misle. I sve je prosao, kao, ni po cemu se ne razlikuje od dece koja se redovno upisuju, ali smo, jer je vec usao u 2005. godinu, morali da ga vodimo u centar za mentalni razvoj i odatle donesemo potvrdu da njegove psiho-fizicke sposobnosti odgovaraju skolskom uzrastu. Tamo su mu radili razne testove i upisali smo ga u skolu. Evo, zavrsava prvi razred, domacci uradi u produzenom boravku, sam, uciteljica kaze da nastavu prati bolje i od neke dece koja sada imaju navrsenih sedam godina. Mi se nismo pokajali, cak smo srecni jer bi sada spavao na nastavi, posto bi znao mnogo vise od svojih vrsnjaka. Moj savet je da se uvek konsultujete sa psiholozima i pedagozima, ali ne kroz suplju pricu - sta je bolje, vec istestirati dete kako treba.
svoje...