IZVORNA PORUKA: dunja
IZVORNA PORUKA: Mishica 77
Ja sam na svoje prezime dodala muževljevo.
On je znao moj stav po tom pitanju od početka našeg zabavljanja i tu nije bilo nikakve diskusije kada je došao Dan D.
Kad sam završila fakultet sva dokumenta vezana za to sam dobila na devojačko prezime i pečat, tako da je to jedan od razloga zašto sam zadržala svoje prezime.
Nije mi baš jasno kakav je ovo argument.
Ja sam se udala, uzela muželjevo prezime, zatim diplomirala sa starim prezimenom i nikakvog problema nije bilo. Rekli su na fakultetu da nema potrebe da se menja ni indeks ni diploma.
Ja sam diplomirani pravnik za tamo gde mi treba ( tipa posao itd), totalno nije bitno koje je prezime na diplomi, bitno je da je u radnoj knjižici, gde je upisana diploma, precrtano staro i dodato novo prezime.
Ne kažem, Dunja, da je to razlog, nego jedan od razloga. Ostali su lični.
Znam da dokumenta nisu problem. Očigledno jer sad imam dva prezimena, a nema potrebe da išta menjam.
Sve kolege me znaju po mom prezimenu jer kada se predstavljam, uvek prezimenom, a ne imenom. I kada stavim potpis i pečat, svi znaju ko je. Onako bih morala da objašnjavam. Možda...
A, iskreno, sviđalo mi se oduvek kada vidim da neka žena ima dva prezimena. U mojoj struci je to nekako normalno. Pa i u tvojoj.
Ma nebitno, totalno. To je bio moj izbor.
Nemam ništa protiv uzimanja muževljevog prezimena. Pa dete i onako nosi njegovo, a ne moje ili oba.