Dakle, moja glavna zamerka vrtića u koji Luka ide je što mora u krevet u 11.30h, jer je vrtić mali i ne postoji mogućnost da deca budu budna, jer bude decu koja spavaju.
Odlučim da se raspitam u vrtiću u Sonje marinković, da li i kod njih mora da se spava, pošto je veći vrtić, prima oko 500 dece, ako se ne varam.
Odem, ding-dong, otvori mi tetka vrata, pitam je sa kim da pričam o ovom problemu, ona mi kaže Idite u upravu! Ja u upitniku, zašto bi tetka u Upravi znala u kom objektu u kom uzrastu se spava, ali dobro.
Odem u upravu, ne uđem u šalter salu nego iza, portir me pošalje na šalter, devojci na šalteru izložim problem, ona naravno kaže da nema pojma (nisam ni očekivala), i uputi me da pričam sa rukovodiocem vrtića u koji Luka trenutno ide.
Nazovem, teta mi objasni da ne mora da spava, ali da mora da legne. Objasnim da u tome i jeste problem, jer ako legne - spavaće, a ako zaspe na 15min, uveče neće hteti da spava pre ponoći, a ao zaspe u ponoć, ni topovi ga neće probuti u 6.39 da bismo stigli u vrtić do 7.30h. Tetka mi objasni da on ne mora spavati, ali da onda ne može ostati u objektu za vreme spavanja.
Nazovem 988, tražim br tel vrtića u Sonje Marinković, dobijem rukovodioca, tetka mi objasni da deca moraju spavati, pitam, ok, do kog uzrasta, a ona kaže sva deca, do škole (3-7godina).
Pitam se, kako bre ta deca od 7 godina spavaju popodne 2 sata i celu noć?!
Drage mame, da li je u vašim objektima obavezno spavanje? Ako ne, šta rade sa decom koja ne spavaju?
HELP!