writing-img

RE: Pentaxim vakcina

clock-img

02.02.2018, 16:37

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Isi, mislila sam na Synflorix vakcinu, mada su slicne.
Pitala sam dr kako da dam vakcinu, gde da kupim... Rekla je da ne treba da kupujem, dobijaju u martu i da tada zakazem. Mada, spremna sam izdvojiti i novac ako bude trebalo.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.02.2018, 17:01

clock-img

Duškić

pencil-img

9631

Isto je i meni dr rekla za vakcinu.

clock-img

02.02.2018, 17:40

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ivana ja sam L dala sinfloryx vakcinu. Nesto manje od 7000 je bila 1 doza.
2 doze je primio. Cini mi se da je razmak bio 2 ili 3 meseca od vakcine i revakcinacije. Al stvarno je bezveze da sad dajes pare za nju kad ce je uskoro dobijati sva deca besplatno

Ima i prevenar 13. Ona se daje starijoj deci. Tako mi je pedijatar rekla. L je tada imao godinu i par meseci kada je vakcinisan

< Poruku je uredio Maraj -- 2.2.2018 17:42:52 >

clock-img

02.02.2018, 18:17

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Evo nam je tema, da nastavimo tamo Klik

clock-img

19.02.2018, 08:35

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Devojke, maca jos uvek po malo kasljuca. Nije strasno i nije cesto, ali sutra treba da primimo vakcinu. Sta da radim? Da li da je vodim ili ne?

clock-img

19.02.2018, 10:46

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Starija je primala vakcine iako je kašljala i slinavila, a mlađa je primila Synflorix na dan kad je završila Pancef.
Ja bih vodila,pa neka pogleda pedijatar da li može da primi.

Sreća prati hrabre.

clock-img

19.02.2018, 11:29

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Hvala ti, sarav. Ona je inače dobro, lepo dise, ne slinavi, sve je ok. Odvescu je sutra pa cemo videti.

clock-img

19.02.2018, 11:30

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

I ja bih rekla da je ok ako onako malo slini ali dr. ce je svakko pogledati i proceniti da li je za vakcinu.

clock-img

19.02.2018, 23:23

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Devojke, maca jos uvek po malo kasljuca. Nije strasno i nije cesto, ali sutra treba da primimo vakcinu. Sta da radim? Da li da je vodim ili ne?

Moji su primali vakcine kad bi malo kasljucali, ili bili slinavi. U tom periodu su bili "stalno" prehlađeni. Ali naravno, nista bez pregleda, dr posluša i da vakcinu, nijednom nisu odlozili, ali nije ni bilo nekakvih reakcija poslije.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

20.02.2018, 07:17

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Evo krenuli smo kod dr. Ja se nadam da ce joj dati vakcinu, da zavrsimo više user posted image

clock-img

20.02.2018, 09:16

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Srećno, držim palčeve user posted image

Sreća prati hrabre.

clock-img

20.02.2018, 09:55

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Primili user posted image ne cuje joj se nista na plucima tako da je ok.

clock-img

20.02.2018, 12:55

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

user posted image bravo za malu macu user posted image

clock-img

27.02.2018, 21:29

clock-img

Paharita

pencil-img

11

Drage mame ja se vama divim. Uopste se ne plasite vakcinacije. Moje dijete treba da primi treci pentaksim . A ja sam zavrsila na bensedinu, imama panicne napade da ce se desiti najgore. Shvatila sam da im problem
Pomozite mi da prevazidjem ovaj strah
Vasa djeca su podnijela ok pentaksime , sta mislite koliko je sigurna generalno , da li ste culi neko lose iskustvo sa njom.

clock-img

27.02.2018, 21:55

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

IZVORNA PORUKA: Paharita

Drage mame ja se vama divim. Uopste se ne plasite vakcinacije. Moje dijete treba da primi treci pentaksim . A ja sam zavrsila na bensedinu, imama panicne napade da ce se desiti najgore. Shvatila sam da im problem
Pomozite mi da prevazidjem ovaj strah
Vasa djeca su podnijela ok pentaksime , sta mislite koliko je sigurna generalno , da li ste culi neko lose iskustvo sa njom.

Čega se plašiš, šta misliš da može da se desi?

Sreća prati hrabre.

clock-img

28.02.2018, 00:49

clock-img

Paharita

pencil-img

11

Plasi me kada procitam da je dete zaspalo i nije se probudilo i to sve nakon vakcinacije, taj strah me paralise. Ne znam vise sta cu sa sobom, ometa me u svakodnevnom zivotu.

clock-img

28.02.2018, 02:05

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Gde si to procotala? Kada i gde se to dogodilo???

,,Carpe diem"

clock-img

28.02.2018, 08:56

clock-img

Paharita

pencil-img

11

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, prije par godina , dan nakon Pentaksima dijete umrlo, jos jedan takav slucaj je bio prosle godine. Ima spekulacija i u Crnoj Gori djevojcica nedavno. Da li znate neke teze reakcije na Pentaksim?

clock-img

28.02.2018, 08:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34369

Jao žene, ne čtajte svakakve gluposti na internetu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

28.02.2018, 09:02

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Paharita mislim da si se suvise opteretila. bas sto kaze Ana nemoj da citas po netu svega ces se nacitati. Tako sam ja jednom umislila da mi dete ima Leukemiju...batali bre internetuser posted image

clock-img

28.02.2018, 11:18

clock-img

Paharita

pencil-img

11

Svjesna sam ja toga ali ne znam kako sebi pomoci. Nocu se samo prevrcem i gedam ga i razmisljam sta cu i kako cu za taj Pentaksim. Sama pomisao da ga odvedem da primi me paralise. Ne znm.otkud mi ovaj strah ovoliki . Strah me i pomisliti kako cu kuci sa njim kad primi. Mnogo me strah. Hodam kao luda i ispitujem ljude kako su njihova djeca prosla. Ne znam sta cu. Poludicu.

clock-img

28.02.2018, 11:58

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Posto si se toliko opteretila, ne mozes se preko noci resiti svog straha. To su vec opsesivne misli. Najbolji nacin da prevazidjes strah je da se suocis sa njim. Odvedi dete na vakcinaciju i nece se nista desiti. Neka prica taj glas u tvojoj glavi sta hoce, ti mu reci da ga neces slusati. Ne udubljuj se, ne citaj na netu, kazi sebi ovo su samo moji strahovi, misli, nije realnost i nateraj sebe da se bavis necim drugim sto ti okupira misli. Pusti da dodju i odu. To su misli, kao i svake druge. Ali si im ti dala snagu jer su se napile strahom. Ako ne uspes, potrazi strucnu pomoc. Samo nemoj odustati od vakcinacije i dopustiti strahu da pobedi. Ako ti treba pomoc, pronadji je. To sad nije vise stvar vakcinacije nego podleganja iracionalnim mislima. Danas se plasis pentaksima, strah pobedi, sutra ce doci neki drugi strah u vezi sa detetom. Zato sada pobedi ti, stvaraj kapital i za dalje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

06.03.2018, 14:10

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

"Pentaxim" je mnogo sigurnija vakcina od one koja se ranije koristila za dečju paralizu. U emisiji "Život priča" pričala je majka čije je dete vakcinom dobilo dečju paralizu, sve dokazano. Ali "Pentaxim" vakcina je tako izmenjena da to ne može da se desi, čak je mogu primiti i imunodeficijentna deca.

clock-img

06.03.2018, 17:21

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Mozda te malo dere i postporođajna depresija....nema potrebe da se plašiš.

Mojih dvoje je primilo Pentaxim, bez ikakvih problema. Ćerka najstarija je primala raščlanjene vakcine, jer tada nije bilo Pentaxima, i imala je reakcije u vidu temperature. Nakon vakcine, hladni oblog, eventualno neki sirup protiv bolova i sve pet. To za te bebe ja prvi put cujem, i mislim da to nije bas istina, ali sve je moguce...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

21.04.2018, 14:16

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Mi smo primili tada u februaru revakcinu i nismo imali nikakvu reakciju. Ne računam sto je posle dve nedelje bila bolesna, temperatura, upala usiju... Posto je ona inace na svakih dve, tri nedelje bolesnauser posted image