writing-img

RE: Pentaxim i Infanrix vakcina

clock-img

19.03.2015, 22:30

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Mi u utorak primamo prvu dozu,stigla u dz.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

21.03.2015, 22:49

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

primicemo privatno vakcinu ipak u jednoj ordinaciji, tako da necemo za Madjarsku. Nadam se u cetvrtak, ako se bebac ne razboli jer nesto kasljuca user posted image

clock-img

23.03.2015, 01:11

clock-img

ivai

pencil-img

3

A gde ste zakazali privatan pregled ako nije tajna? I ja imam problem, nismo primili drugu dozu a trebali smo u februaru.

clock-img

23.03.2015, 12:07

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

tu u subotici u ordinaciji jednoj privatnoj

clock-img

23.03.2015, 13:44

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja sam zvala 2 ordinacije u Subotici, u jednoj su mi rekli da nemaju vakcine a u drugoj su rekli da mogu da nam daju infanrix. A zvala sam i jednu apoteku u kojoj moze da se naruci pentaxim, donose ga iz nemacke, 80E ako nekog interesuje.

clock-img

23.03.2015, 16:07

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Mi ce mo da primimo infanrix moze umesto pentaxima jer je sastav isti. 5 000 je vakvina + 1 500 pregled.

clock-img

23.03.2015, 16:41

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18945

Nije meni jasno....
Ako je moje dete rodjeno 2010, primila je 4 pentaxim-a do sada, koju ce vakcinu orimiti kad podje u skolu - taj besplatni pentaxim ili domacu? user posted image

clock-img

23.03.2015, 19:36

clock-img

ivai

pencil-img

3

MakiJ, jel ce Vase dete da primi sestovalentni ili petovalentni Infanrix?

clock-img

23.03.2015, 19:50

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Nije meni jasno....
Ako je moje dete rodjeno 2010, primila je 4 pentaxim-a do sada, koju ce vakcinu orimiti kad podje u skolu - taj besplatni pentaxim ili domacu? user posted image

Ivanka,moja M je u petak imala sistematski,pred polazak u skolu..isto je primala Pentaksim od rodjenja,sada je dobila domacu vakcinu.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

23.03.2015, 20:33

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

IZVORNA PORUKA: ivai

MakiJ, jel ce Vase dete da primi sestovalentni ili petovalentni Infanrix?

Petovalentni jer je on prve dve doze primio pentaxim, njega sad nema pa ce sada infanrix IPV-HIB

clock-img

23.03.2015, 21:59

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Makij, meni apotekarka rece da kod nas nema na trzistu petovalentni infanrixuser posted image vec samo sestovalentni i taj kosta 5000din.
H je primila 1 pentaxim i sad mi je sestra u savetovalistu rekla da ne moze da primi 2 sestovalentna infanrixa jer se hep b koji je 6. sastojak ovog infanrixa prima na 6 meseci. i tako ja trazim petovalentnu vakcinu. Nista mi nije jasno saduser posted image
Ivanka, dok tvoja iva krene u skolu, valjda ce se vec resiti ovo st(r)anjeuser posted image

clock-img

23.03.2015, 22:07

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Ima u madjarskoj tako i nabavljaju neke ordinacije. Ova je petovalentna, to sam prvo pitala, pedijatar je rekao moze umesto pentaxima jer je sastav potpuno isti.
Infanrix imas 2 vrste petovalentni i sestovalentni

< Poruku je uredio MakiJ -- 23.3.2015 22:08:49 >

clock-img

23.03.2015, 22:08

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: mila83

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Nije meni jasno....

Ivanka,moja M je u petak imala sistematski,pred polazak u skolu..isto je primala Pentaksim od rodjenja,sada je dobila domacu vakcinu.

Nema 5.doze pentaxima,tu koju primaju pred polazak u skolu je revakcinacija MMR-om.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

23.03.2015, 23:27

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18945

Evo sad sam pogledala u kalendar vakcinacije, u pravu si.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 23.3.2015 23:29:24 >

clock-img

23.03.2015, 23:47

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Zene, ja ne znam gde ste i sta gledale,evo vam PRAVILNIK o imunizaciji sa kalendarom
Moje dete je u petak primilo dve boce( u svako rame po jednu ) i jednu vakcinu je popila....a i kod kuce imam jednu knjizicu sto sam odskoro uzela kod pedijatra , pise da ima revakcinaciju protiv DT, OPB i MMR.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

24.03.2015, 00:06

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Ako sam dobro skontala, posto nije revakcina za DTP vec samo DT(znaci nema protiv velikog kaslja) niti za Hib zato ne moze ni biti revakcina pentaksimom,koji u sebi ima sve tri komponente, pa sa i opb i Hib cini petovalntnu vakcinu. Ali nije samo revakcina za MMR u tom predskolskom uzrastu.

clock-img

24.03.2015, 07:54

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Mila jedino ako ste dosta kasnili sa pentaximom pa vam se tako palo,kod mene u kalendaru pise tako,tako je i starija primila a i mladja ce sada 15.maja da primi.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

24.03.2015, 08:00

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Infanrix i Pentaxim je potupono isto, samo je različiti proizvođač.
Danilo je primao Infanrix, tada je njega bilo u apotekama. Nikola je prvu dozu primio Infanrix, a onda drugu Pentaxim, jer više nije bilo Infanrixa.

Mene nervria to što na ovaj način država ucenjuje roditelje da se deci daju trovalnetne vakcine. Neću mu dati državnu pa makar je nikad ne primio!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

24.03.2015, 08:01

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Serpi,evo bas gledam cerkin karton vakcinacije...primila je tri doze Pentaksima(to smo mi kupovali,nismo hteli Torlak) sve redovno a cetvrtu revakcinu tih bolesti je primila isto redovno , ali Torlak,odnosno kada je to bilo, nisam ni znala da ce biti vakcinisana, nismo kupili Pentaksim ili ga nije ni bilo u prodaji,ne secam se. Moram naci i sinov da vidim. Ali da li si pogledala Pravilnik? ja inace gde god sam gledala kalendar vakcina,stoji i da se to prima...

clock-img

24.03.2015, 08:05

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Mila,cetvrta doza pentaxima se prima godinu dana nakon trece doze,jesi li sigurna da je ona primila 4.dozu na vreme? Ili su mozda uveli nesto novo sada..
Mod sve te razumem user posted image

clock-img

24.03.2015, 08:08

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Da , treca doza je bila 18.11.2008. a cetvrta(ali Torlak) je bila 27.11.2009.

clock-img

24.03.2015, 08:11

clock-img

serpica

pencil-img

8707

E onda ne znam zasto su joj opet dali tu?
Videcu ja kad budemo isli 15.maja sta ce da nam kazu...

clock-img

24.03.2015, 08:20

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18945

Evo kalendara vakcinacije
user posted image

clock-img

24.03.2015, 08:22

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18945

IZVORNA PORUKA: mila83

Da , treca doza je bila 18.11.2008. a cetvrta(ali Torlak) je bila 27.11.2009.

Taman godinu dana razmaka izmedju 3 i 4 doze.

clock-img

24.03.2015, 08:24

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Eto, da ne citam po netu i forumu, konkretno ne bih znala koje vakcine mi je dete primilo , a sada ne znam ni zasto. Nista nam dr ne pricaju, samo bude pregled i odobri vakcinisanje..bar je kod mene takav slucaj, zivim u malom mestu. nema reci ni o reakcijama, eventualno kazu daj paracetamol ako bude imala povisenu T i to je sve...kod nas je dosta roditelja vrlo neupuceno....